Kahvaltıda 5 zeytin, biraz beyaz peynir, 2 dilim kaşar peyniri, yarım su bardağı ballı süt, biraz ekmek ve bir tatlı kaşığı fındık ezmesi
Ara öğünde 1 muz ve 1 şeftali
Öğle yemeğinde 3 adet biber dolması, 1 kase yoğurt 1 tabak mercimek çorbası içine çok çok az ekmek doğradım
Ara öğünde biraz kuruyemiş yedim
Akşam yine 1 tabak az ekmekle mercimek çorbası ve 1 adet kaşar peynirli tost yedim
Bundan sonrada 1 salkım üzüm yedim ve bol bol su içtim.
Sizce kilo almak için az mı yiyorum sanki hiç fayda olmuyo da?
Merhaba,
Kilo almak için hacim olarak küçük olsa bile enerji içeriği yoğun beslenmek gerekiyor. Örnek verecek olursam, günde 1 meyve yerseniz sadece 1 meyvenin kalorisini almış olursunuz ancak 1 bardak taze sıkılmış meyve suyu içerseniz en az 5 meyve girer 1 su bardağının içine. Yani siz birden 5 meyvenin kalorisini almış olursunuz.
Kilo almak için neler yapılabilir?
- Ya da kahvaltıda haşlanmış yumurta yerine tereyağında peynirli kaşarlı omlet tüketmek yine size fazla kalori almanızı sağlar.
- Sade makarna yerine fırın makarna yapmanız,
- sade yoğurt yerine havuç tarator yapmanız,
- gün içinde karışık çerez tabağı yapıp tüketmeniz,
- gece yatmadan 1 saat önce sütlü ballı bebe bisküvili fıstık ezmeli ve muzlu karışımlar hazırlayıp tüketmeniz kısa sürede kilo almanızı sağlar.
Sizin bir günlük bu beslenmeniz de kötü değil ancak bu dediklerimi de mutlaka dikkate alın.Çok teşekkürler