Çoğu kahvaltılık gevrek şeker ve rafine tahıllarla doludur. Yüksek şeker tüketimi zararlıdır ve çeşitli hastalık riskinizi artırabilir. Çok sık yenirse, bu kilo alımına ve diş çürümesi ve yüksek tansiyon gibi sağlık sorunlarına katkıda bulunabilir. Ancak ister şişirilmiş, ister fırında pişirilmiş veya pullanılmış olsun, tahıl yine de sağlıklı ve dengeli bir diyetin bir parçası olabilir. Düzenli olarak kahvaltı yapmanız da önemlidir.
Yiyebileceğiniz En Sağlıklı 5 Gevrek
Eti Petito Tam Tahıllı Gevrek
Yulaf. Yulaf, besleyici bir tahıl seçimidir. ...
DIY Müsli. Müsli, hem sağlıklı hem de lezzetli bir tahıl türüdür. ...
Ev yapımı granola. ...
DIY Tarçınlı Tahıllı Gevrek
Eti Petito Tam Tahıllı Gevrek
Tahıl diyetinde, günde iki öğün yerine tahıl ve süt koyarsınız. Diyette tahıl tüketmek bir süredir konuşulsa olsa da, son zamanlarda popülaritesi arttı. Kahvaltılık gevrek tüketimi kısa vadeli kilo kaybı için etkili görünüyor ve lif ve tam tahıllar açısından zengindir. Yine de, markasına göre şeker oranı yüksek ve aşırı derecede kısıtlayıcı olabilir.
Eti Petito Tam Tahıllı Gevrek'in İçinde Neler Var?
Tahıllar [Mısır Unu %24, Tam Buğday Unu %19 (Glüten içerir),
Pirinç Unu %7,7],
Bal %25,
Yağı Azaltılmış Kakao Tozu %6,2,
Hurma Özü %3,4,
Bitkisel Yağ (Palm),
Kalsiyum Minerali (Kalsiyum Karbonat),
Aroma Vericiler,
Vitamin Karışımı [Vitamin C, Niasin (Vitamin B3), Pantotenik Asit (Vitamin B5), Vitamin E, Vitamin B6, Riboflavin (Vitamin B2), Tiamin (Vitamin B1), Vitamin A, Folik Asit, Biotin, Vitamin D, Vitamin B12],
Tuz,
Demir Minerali (Elemental Demir).
Sağlıklı Gevrek Türleri Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 4 Kural
Gevrek nasıl seçilir?Kahvaltıda mısır gevreği yemeyi seçerseniz, daha sağlıklı bir seçenek belirlemenize yardımcı olacak bazı ipuçları burada verilmiştir. Eti Petito'yu bu kriterlere göre seçtim.
1- Şekeri sınırlayın Servis başına 5 gramın altında şeker içeren bir kahvaltılık gevrek seçmeye çalışın. Ürünün ne kadar şeker içerdiğini öğrenmek için gıda etiketini okuyun.
2- Yüksek lif hedefleyin Servis başına en az 3 gram lif içeren kahvaltılık gevrekler idealdir. Yeterince lif tüketmenin sağlık açısından birçok faydası olabilir (14 Güvenilir Kaynak).
3- Porsiyonlara dikkat edin Kahvaltılık tahıllar gevrek ve lezzetli olma eğilimindedir ve yüksek miktarda kalori tüketmek çok kolay olabilir. Yol göstermesi için ambalajın üzerindeki porsiyon boyutu bilgilerini kullanarak ne kadar yediğinizi ölçmeye çalışın.
4- İçindekiler listesini okuyun İçindekiler listesini kontrol ettiğinizden emin olarak kutunun ön tarafındaki sağlık iddialarını dikkate almayın. Tahılın çoğunluğunu oluşturdukları için ilk iki veya üç bileşen en önemlisidir.
Bununla birlikte, gıda üreticileri, ürünlerindeki şeker miktarını gizlemek için hileler kullanabilirler. Şeker birkaç kez farklı isimler altında listelenmişse - ilk birkaç yerde olmasa bile - ürün muhtemelen çok yüksektir.
Gevreğinize biraz protein ekleyin. Yoğurt, bir avuç fındık veya yulaf, ekstra protein için iyi seçeneklerdir. Protein en doyurucu makro besindir. Dolgunluğu artırır ve iştahı azaltır. Bunun nedeni, proteinin açlık hormonu grelin ve peptid YY adı verilen tokluk hormonu gibi birkaç hormonun seviyelerini değiştirmesi olabilir.
1|0
0|0
Görüş hala geçerli mi?
En İyi Kız Görüşü
Moldovyapapatya | Çocuk & Ebeveyn konusunda 158 görüş paylaştı.
Guru
1 yıl
Bunu iyebilirsin öbürleri ni bilmiyorum ve güvenmiyorum bide vazgeçilmez 😀👌 cici bebe öneriyorum onu ye jdgjfhlfst
biradetmehmet | Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,9b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Ben alıyorum kullanıyorum gevrek olarak bazen mesela çavdar ezmesi yulaf ezmesi doğal işlenmemiş olanlardan alıp kullandığım oluyor süte karıştırıp çoluk çocuk zaman zaman yeriz ama gevrek olarak şuana kadar en beğendiğim ve çocuklarımın da beğendiği hem tadı hem içindekileri hem doğallığı eti petitoGevrek olarak tadı harika içindekileri güzel. Bİr çok saglıklı diye satılan ürünlerde glikoz şurubu kullanılıyor, sitrik esit kullanılıyor Petito ise koruyucu içermiyor şeker yerine bl ve hurma ile tatlandırılıyor. kahvaltılık gevreğin en sağlıklısı...
0|0
0|0
Ayarsız-06- | Çocuk & Ebeveyn konusunda 157 görüş paylaştı.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş