Vegan beslenme et, kümes hayvanları, balık haricinde yumurta, süt ürünleri, bal gibi hiçbir hayvansal ürünün tüketilmediği bir beslenme biçimi. Peki ülkemizde de sık sık gündeme gelen vegan beslenme çocuklar için uygun ve sürdürülebilir mi? Vegan beslenen çocukların gelişimleri diğerlerinden daha farklı mı olur?
Blogger ve Dijital İçerik Üreticisi, Vegan Beslenme
Merhabalar,
Vegan beslenmek sadece yetişkinler için değil her yaş grubundaki bireyler için çok sağlıklıdır.
Bu durum günümüzde birçok bilim insanı ve doktor tarafından da kabul gören bir gerçek. Bir çocuğun vegan beslenmesinde akla gelebilecek ilk soru işareti, gelişimi için yeterli kalsiyumu alabilecek mi?
Yine bilim insanları yaptıkları araştırmalarla gösteriyor ki süt ve süt ürünlerinden çok daha fazla miktarda kalsiyumu barındıran kuru yemişler, bakliyat ve sebze grupları var. Ayrıca bir çocuk çok küçük yaşlarda vegan tarzda beslenmeye adapte olacağı için doymuş yağları fazlasıyla içersinde barındıran hayvansal gıdaların zararlı etkilerinden de etkilenmemiş olacak.
Yine hayvansal gıdaların sindirim sürecinde vücuda yüklediği yan ürünlere de maruz kalmayacağı için küçük yaşlardan itibaren çok daha sağlıklı bir beslenme tarzını benimsemiş olacak. Günümüzde gerek yurt dışında gerekse ülkemizde vegan beslenen bir çok ebeveyn çocuklarını da bu şekilde beslemekte. Özetlemek gerekirse her yaş grubundan insan vegan beslenerek sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürebilir.
Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
3|1
0|4
En İyi Kız Görüşleri
Doktorkedii | Sağlık & Diyet konusunda 1,1b görüş paylaştı.
Fenomen
1 yıl
Tabiki tabiki ama tabiki çok fazla zararlı. İnsan etobur bir canlıdır, bunu neden zorluyoruz ben anlayamıyorum acaba. Bir aslana sadece ot vermek gibi bir şey bu.
Hem protein oranları, hem protein kalitesi tabiki bir değil. Belki siz her proteini veganlık ile aldığınıza inanıyorsunuz ama protein içeriğinden ve kalitesinden bi’ habersiniz
0-2 yaş arası insanın postnatal dönemde en hızlı geliştiği dönemdir. Vegan beslenen bebeğe yeterli proteini, kalsiyumu ve minimum vücut gereksiniminin karşılanabileceğini düşünmüyorum.
@sgn657yfb İyi anlatılırsa herkes bilir bana söylenen hayvanlara yapılan ''işkence'' şeylerine karşı çıkan bir şeydi çünkü ama senin dediğin gibi sadece yemek seçmek ise bunu bir çocuğa öğretmem ben açıkcası
tabi ki de zararlı deli işi bunlar çocuk normal süt içicek öyle vegan sütler değil peyinirini yumurtasını etini yiyecek öyle beselemek insanlık suçudur çocuk kısa boylu ve soluk benizli olmuş yabancı bi ülkede
0|0
0|0
Zeynocmzz | Sağlık & Diyet konusunda 187 görüş paylaştı.
Yoda
1 yıl
Zararlı. Yetişkinlere bile zararlı. Dengeli beslenilmiyor çünkü
Vegan beslenmek sadece yetişkinler için değil her yaş grubundaki bireyler için çok sağlıklıdır.
Bu durum günümüzde birçok bilim insanı ve doktor tarafından da kabul gören bir gerçek. Bir çocuğun vegan beslenmesinde akla gelebilecek ilk soru işareti, gelişimi için yeterli kalsiyumu alabilecek mi?Yine bilim insanları yaptıkları araştırmalarla gösteriyor ki süt ve süt ürünlerinden çok daha fazla miktarda kalsiyumu barındıran kuru yemişler, bakliyat ve sebze grupları var. Ayrıca bir çocuk çok küçük yaşlarda vegan tarzda beslenmeye adapte olacağı için doymuş yağları fazlasıyla içersinde barındıran hayvansal gıdaların zararlı etkilerinden de etkilenmemiş olacak.
Yine hayvansal gıdaların sindirim sürecinde vücuda yüklediği yan ürünlere de maruz kalmayacağı için küçük yaşlardan itibaren çok daha sağlıklı bir beslenme tarzını benimsemiş olacak. Günümüzde gerek yurt dışında gerekse ülkemizde vegan beslenen bir çok ebeveyn çocuklarını da bu şekilde beslemekte. Özetlemek gerekirse her yaş grubundan insan vegan beslenerek sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürebilir.
Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.