Küresel piyasalar, Ukrayna gerilimi ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) sıkılaştırmayı hızlandıracağı yönündeki beklentiler nedeniyle geriledi. Asya ve Avrupa borsalarında gerileme devam ederken ABD borsaları dalgalı seyretti. Borsa İstanbul'da dün akşam saatlerinde devre kesiciler çalıştı. Kripto varlıklarda ise olumsuz seyir sürüyor, dolar ise 13.30 - 13.50 gidip geliyor, altın ve gümüşte de inişli çıkışlı bir hava hakim. Fed'in daha hızlı parasal sıkılaştırmaya gitmesi ile kesişmesi riski düşünüldüğünde, gelişmekte olan ülke ekonomileri ekonomik türbülans potansiyeline karşı hazırlıklı olmalı" diyerek gelişmekte olan ülkelerin yüksek enflasyon ve kamu borcuyla da karşı karşıya olduğuna da dikkat çekti. Sizce bu belirsizlik nereye kadar sürer? 2022 yatırımda kar mı hüsran mi getirir?
Aynen öyle. Muğlada yatırımlık en az 250 m bir arsa dağ içi değilde merkeze yakın bir yer mesela en az ne kadar olur fiyat olarak, internetten bakıyorumda çok pahalı fiyatlar
150 Kw alt sınır çok düşük tutulmuş onun en az 200 Kw olması gerekirdi orada yapılan büyük bir yanlış var! Kademeli sistem ise kesinlikle tüketicinin cebindekini çalmak gibi bir şey...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15Evet düşüncesi bile korkunç ama bazı gerçeklerde göz ardı edilemez...
bana göre önümüzdeki 20 yılın en büyük sorunu açlık ve su olacak
Buna kesinlikle katılıyorum, buğday, arpa ve su fiyatları çok artacak...
uzun lafın kısası toprak harici bütün yatırımlar uzun vadede kaybettirecek
Kesinlikle aynı fikirdeyiz aklı olan arsa, araziye yatırım yapmalı...
kendinde yapmalı tarım öğrenmeli yoksa arazi bir işe yaramaz :D
Ben düşünüyorum zaten.. :)
düşünme harekete geç :D
Ailece geçtik bile... :)
hayırlı olsun
Amin, inşallah herkes için umarım...
Hepsinde bir dalgalanma var şu aralar aşağı yönde ama rüzgar her an tersine dönebilir sabırlı olup beklemek gerekiyor... YTD
Aynen öyle. Muğlada yatırımlık en az 250 m bir arsa dağ içi değilde merkeze yakın bir yer mesela en az ne kadar olur fiyat olarak, internetten bakıyorumda çok pahalı fiyatlar
Pandemiden önce çok ucuzdu ama şimdi merkeze yakın konut imarlı arsalar ateş
pahası çok iyi araştırmak lazım neresinden bakıyorsunuz?
Evet pahalı her yer, ben muğlaya gelmedim hiç yani genel olarak bakıyorum marmaris, köyceğiz, ortaca gibi yerlere bakıyorum genelde
Ortaca ve Dalaman biraz daha uygun ayrıca Seydikemer tarafı da öyle bu saydığım 3 yer yakında Marmaris, Fethiye'yi yakalayacak gibi...
Peki tahminen en az ne kadar para gerekir, 500 bin az mı mesela iyi denebilecek bir arsa için?
250 - 300 m2 bir yer alabilirsiniz diye düşünüyorum ben sorayım sizin için...
Teşekkürler yorum için
Rica ederim size yazacağım bilgi alınca...
Tamam teşekkürler
Bu gidişle 29 binler yolda gibi zaten...
elektrık sorununu bu gvdlar sayesınde yasıyoruz
150 Kw alt sınır çok düşük tutulmuş onun en az 200 Kw olması gerekirdi orada yapılan büyük bir yanlış var! Kademeli sistem ise kesinlikle tüketicinin cebindekini çalmak gibi bir şey...
O kadar kısa sürede mi?
Valla öyle görünüyor kendini daha ilk ayda belli etti...
Şu anda onlarda kararsız gibi ama bende öyle düşünüyorum açıkcası...
Hala çok ucuzlar ve üzerlerinde çok büyük baskı var. Gümüşle platini fiziki almayı deneyin sadece? Kimse o fiyatlardan satmıyor