Kafeler, restoranlar ve alışveriş merkezleri dolu. iPhone telefonlar havada uçuşuyor. Her yer tıklım tıklım son model araba. Tuzun kuru diyeceksiniz ama ülkede açlık yok bence. Her şeyin en iyisini istiyoruz. İş beğenmiyoruz. Bu ülkede açlık yok aç gözlülük var. Haksız mıyım?
Güncellemeler:
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
811O Iphone telefonları kim bilir nerelerini yırtarak insanlar elde etti taksitle midir, çalışıp para biriktirerek midir? Gidip sordun mu böyle saçma sapan soru soruyorsun? Sen onların hayatını kıskanıyorsun resmen. Lüks arabalara binenler de belki aynı şekilde çalışıp kazanmıştır veya baba parasıdır veya da çalmışta olabilir bu bizi ne ilgilendirir? Sen kendi durumuna baksana kardeşim. İnsandan insana değişir bu gelir gider olayları. Bu ülkenin çoğunluğu da fakir. Lütfen başkalarının hayatına leke sürme. Nasıl kazandıklarını bilmiyorsun. Ne satın aldıkları da bizi hiç ilgilendirmez. Herkes özgürdür.
Beni ilgilendirmez elbette. Ne alırlarsa alsınlar. Ama bari açlık ve yoksulluk var demesinler
Çoğunlukta var bu konuda haklılar. Aç olmayan insana denk gelmiyorsan sen lüks insanların olduğu yerlerden geçiyorsun herhalde.
Hayırdır kardeşim senin niye bu kadar gücüne gitti sorum. Yaran var gocunuyosun. İnadına Ak parti!
Beni ilgilendirmez hangi partiyi tuttuğun kardeşim. Siyaset yapma.
Daha yaşın çok genç. Cahilsin tabi. Ayrıca kardeşim diye konuşma bana. Karşında yaşça büyüğün var. Çok toysun.
Akıl yaşta değil baştadır. Sen bana burada tuttuğun partiden bahsedemezsin. Herkes senin gibi düşünmek zorunda değil. Düşünce ve fikir özgürlüğü temel insan hakkıdır. Hitap şeklime gelecek olursak, benim inancım bütün insanları eşit bir şekilde hitap etmeyi gerektirir. Kardeşim veya dostum diye hitap ederim. Bu da seni hiç ilgilendirmez. Yaşım küçük olsa da benimle bu şekilde konuşman saygısızlıktır. Gereken şikayeti yapacağım.
Allah'a havale ediyorum seni
Allahın adını ağzına alma senin gibiler için iyi ki cehennem var.
Yani ikisi de var, hatta hem aç hem açgözlü de var… Ama bir konuda haklısın galiba. O da belirsiz bir yandaş kesimin normalde olmayacağı kadar bu düzenden nemalanması. E kamu kurumunda olup, 5 maaş alma kavramıyla bu dönemde tanıştık farkındaysanız… Yani bir şekilde iktidara yanaşan belki de hakikaten paralanıyor. Öyle biri hiç olmadığım için gerçeği bilemiyorum…
Çalışmak isteyene iş var.
@aerolite Allah'a havale ediyorum seni
Aynen is var o kadar sene kölelik yapmaya okuyalim
Kesinlikle
Pardon da, iki lakırdı nasıl deviriyormuş siyası iktidarı acaba? Bu bir…
İkincisi, psicoach yazıp insanın ifade özgürlüğünü saldırganca yprumlamak ve yargılamak yetkisini ve hakkını ve haddini nereden buldunuz?
Manikdepresif denen genç, evladım kayıp bir neslin, embesil artıklarından da kötüsünüz, kafandaki hayal inan bana, sadece mutsuzluk, gerilim ve nefret yaratıyor herkese. Çocukların senden intikam alacak gör bak:)
Allahı da katibin yaptın lan, şirk be demekti sayın müslüman? Hiç bu kadar ayağa düşmedi islam siZin zamanınızdaki kadar, gurur duyun!
Allah'a havale ediyorum seni
temel ihtiyaçları luks saymak ge ri zeka liligin bininci seviyesi falan
Temel ihtiyaçlar nedir sorabilir miyim
7 , 8 bin liralik iPhone telefonlar. Lüks değilde nedir.
Dur bakalım merak ettim ben de temel ihtiyaçlarımızı
@psicoach Maslow un hiyerarşisini inceleyebilirsin :)))))
Milattan önce bile temel ihtiyaçlara ek biseyler yapılıyordu demek ki cağ atlayamamamissiniz
Entelektüel bacım benim :))
Ömrüm maslovun hiyerarşisini işlemekle ve anlatmakla geçti. Piramidde eksik olan nedir insanların hayatında açıkça yazar mısınız bayan
@fdgdbfhdv bunlar kafayı yemiş, mağara dönemlerine geri dönmek istiyorlar herhalde. Yahu size ne. Millet, isterse çalışır Iphone alır, isterse çalışır Samsung alır? Bunlar harbiden de ciddi ciddi insanları kıskanıyor.
@Cleanman58 güzel asılma hamlesi
@psicoach Kimin ne yaptığım sizi hiç bir şekilde ilgilendirmiyor. Herkes özgürdür. Gidin kendi mağaranızda ne yapıyorsanız, yapın.
@Cleanman58 hayt mağara felan hayırdır Avrupa göçmeni beyaz türkler. Vatandaşımızı beğenmez mi oldunuz
@psicoach Beni ilgilendirmez insanların nasıl yaşadığı. İsteyen çalışır Iphone 13 alır isteyen de Nokia 3310 alır. İnsan para kazanıyorsa alır, sizi de ilgilendirmez bunlar. Kendi hayatınıza bakın. Herkes özgürdür.
@Cleanman58 kime neden onu bunu aldın diyen yok. Soruyu düzgün oku. Ekonomik kriz hissedilmiyor diyor z
Ya bu arada pardon da akıllı telefon için lüks diyen kişi ya çalışmıyordur ya da şirket telefon vermiştir, bakın günümüz dünyasında, özellikle freelancer lar için (ki son 20 yıla yakın öyleyim) akıllı telefon lüks filan değil, basbayağı birincil öncelik… laf etmeyecektim ama saldırgan üslubunuz, Allah’ı hababam havaleyle katibiniz yapmanız, üstüne de lüksün ne olduğu konusundaki modası geçmiş fikirlerinizle sadece hır çıkarmak için sorduğunuzu düşünüyorum. Akıllı telefon lüks değildir, bugün benim bankam da, emailim de, projelerimin koordinasyonu da hepsi akıllı telefondan yürüyor. Bunu bilmeyen kişi muhtemelen işgücüne dahil değildir, ya tuzunuz kuru, ya yaşlısınız ama iphone lüks değildir artık, ha vergilerle lüks hale getirildi mi evet, ama lüks filan değildir akıllı telefon…
Pardon ülkesinin gençlerinin geleceğini satan çöp eden insan olucakti.
Tüm dünya da açlık fakirlik var.
İnadına Ak parti
Ahahaha az kaldı ulan 2023 sandığa gömeceğiz siizii
Görürüz
Ya bu arada pardon da akıllı telefon için lüks diyen kişi ya çalışmıyordur ya da şirket telefon vermiştir, bakın günümüz dünyasında, özellikle freelancer lar için (ki son 20 yıla yakın öyleyim) akıllı telefon lüks filan değil, basbayağı birincil öncelik… laf etmeyecektim ama saldırgan üslubunuz, Allah’ı hababam havaleyle katibiniz yapmanız, üstüne de lüksün ne olduğu konusundaki modası geçmiş fikirlerinizle sadece hır çıkarmak için sorduğunuzu düşünüyorum. Akıllı telefon lüks değildir, bugün benim bankam da, emailim de, projelerimin koordinasyonu da hepsi akıllı telefondan yürüyor. Bunu bilmeyen kişi muhtemelen işgücüne dahil değildir, ya tuzunuz kuru, ya yaşlısınız ama iphone lüks değildir artık, ha vergilerle lüks hale getirildi mi evet, ama lüks filan değildir akıllı telefon… Allah da sizin kapıkulunuz değildir oradan buradan havalenizi alsın… amma ağza düşürdünüz yahu, asıl şirkin bu olduğu aklınıza gelmiyor mu?