Eski patronum ilk karantinadan sonra işe döndüğümde sigortamı yapmadı, işler kötü olduğu için o kadar kızmıyorum. Birkaç ay sonra dükkanın Almanya'da yaşayan ortağına komple hisselerini devretti.
Onun buradaki akrabaları dükkanla ilgilendi ama işletmeden asla anlamadıkları için her şeyi yine işletme deneyimi olmayan kumpir ustasına bıraktılar. Hiç söz hakkı olmayan adam birden patron kesildi bize.
Gelir gelmez sigorta yapacaklarını söylemelerine rağmen yapmadılar bu yüzden kapanınca ödenek alamadım.
Şimdi açtılar, ama ustayı tek başına çalıştırıyorlar usta da sürekli eleman lazım dediği halde almıyorlar ki adam yetişemiyor. Onu her şeyi yapabilir gibi görüp diğer iki çalışana çöp muamelesi yapıyorlar. Bizi karantinada bir kere bile aramazken ustaya yattığı yerden full maaş vermeye devam etmişler, hatta zam yapmışlar.
Şu an borca battığım halde 2 yıllık iş yerimde çalışamıyorum yani.
Bir gün çağırırlarsa gidicem ve yeni iş bulur bulmaz bırakılan habersiz ama daha güçlü bir intikam istiyorum, ne yapmalıyım?
Onun buradaki akrabaları dükkanla ilgilendi ama işletmeden asla anlamadıkları için her şeyi yine işletme deneyimi olmayan kumpir ustasına bıraktılar. Hiç söz hakkı olmayan adam birden patron kesildi bize.
Gelir gelmez sigorta yapacaklarını söylemelerine rağmen yapmadılar bu yüzden kapanınca ödenek alamadım.
Şimdi açtılar, ama ustayı tek başına çalıştırıyorlar usta da sürekli eleman lazım dediği halde almıyorlar ki adam yetişemiyor. Onu her şeyi yapabilir gibi görüp diğer iki çalışana çöp muamelesi yapıyorlar. Bizi karantinada bir kere bile aramazken ustaya yattığı yerden full maaş vermeye devam etmişler, hatta zam yapmışlar.
Şu an borca battığım halde 2 yıllık iş yerimde çalışamıyorum yani.
Bir gün çağırırlarsa gidicem ve yeni iş bulur bulmaz bırakılan habersiz ama daha güçlü bir intikam istiyorum, ne yapmalıyım?
Güncellemeler:
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
14Kimin nasıl çalıştığına bakmıyor ki dükkana uğramadığı için. Zaten usta dediğim kişinin yaptığı HER ŞEYİ diğer iki çalışan olarak biz de yapabiliyoruz, ikimiz de ondan daha eskiyiz zaten burada. Şu an bizi çağırmadıkları için dükkanı pislik götürüyor. Yemek yemeye girsen sipariş veremeden kusup geri çıkarsın. Sırf o 30+ diye rolü bizden daha önemli sanılıyor.
Benim çok kral müdürüm var adam gibi adam ya kardeşi gibi sevip evladı gibi değer veriyo öyle diyim 3 kere işten çıktım yine ise aldı beni bı başkası sorduğun da bugün canı sıkılıyo işten cikiyo canı sıkılıyo işten çıkıyo dedi ama görsen çok naif şekilde şakasına dedi yani Beni bı kere de ölümden kurtardı Allah razı olsun hep arkasından da iyi konuşurum önden de içimi hep açtığımda hiç kötü yorum yapmadı geçen de aradım iş ariyordum abi dedim yönlendiricegin yer var mı felan birini almıştım bende ama dedi sen gel başla dedi başladım yine
Ne güzel:)
Herkes gibi düşene tekme vurmuyo çoğu çevremde kime dert yakinsam tekme attılar yine duygulandım ya
Bilemiyorum hala. Şu an yapabileceğim en iyi şey çalışırken birden habersiz işi bırakıp birkaç gün sersemletmek. Ama kesmiyor işte.
Yakınlarda başka bir yerde çalışacak olmasam sigorta yüzünden şikayet edip ceza yedirdikten sonra bırakırdım ama müstakbel patronumun kulağına gider, çirkef gösterir biraz beni 😅
Böyle görüyorum para kazanmaya çalışan kadınları falan sende dahil. En iyi yerlere gelmeyi hak ediyorsunuz ya sizi mağdur ediyorlar ya ona üzülüyor insan gerçekten. Bizim de galerimizde çalışan bir bayan var bir dediğini iki etmiyoruz. Bu dönemde çalışan kadınlar çok mağdur. En iyisini hak ediyorsunuz
Teşekkür ederim 🙏 benim durumum kadın olmakla mı alakalı bilmiyorum, kafe sektöründe çalışan herkes sömürülüyor maalesef. Yeni patronun ustayı bizden daha çok ciddiye almasının cinsiyetçilikten olması mümkün tabi, kendisi biraz dinci bir tip zaten... Kadının ihtiyacı yoktur otursun evinde diye düşünenlerdendir belki de..
Çalışan kadına değer veren de var kendimden biliyorum kısmen araba galerimiz var orada çalışan 19 20 yaşlarında bir bayan var hepimiz gönlünü hoş tutuyoruz bir isteğini yapmamazlık etmiyoruz çünkü çalışan kadına gerçekten benim saygım çok büyük. Kendi ayakları üzerinde kendi parasını kazanıyor bence harika birşey. İsterse çalışmayıp baba parası yerdi ama yapmadı gidip çalışıyor mesela çünkü kendi parasını kazanıyor. Benim saygım tam yani size de çalışan bütün kadınlara da inan bana değer veren esnaflarda var kadınlara. Biz çok değer veriyoruz !
Azdır böyle olanların sayısı...
maalesef çok az keşke bizim yerimizde çalışsaydınız biz doğudayız ama
Karışık çünkü olay. Bu özet hali.
Onlar çözer senin sorunun değil gerisi
Onlar şikayet edenin ismini paylaşıyor. Ben yakın bölgede başka bir yerde çalışmaya başlayacağım için yapamam maalesef.
E devketten cimere yaz o zaman sakli kalsın de
Onu araştırdım maalesef her şekilde öğrenebiliyorlarmış. Devlet işçiyi savunmuyor bu konuda yani.
Ben kimlerri. Şikayet ettim. Şimdiye yaşamamam lazım o zaman ne deyim akil var mantık var
İnternette de sorduğum 5-6 farklı hukukçu da aksini söyledi. İşletme cezayı ödememek için dava açtığında ismi öğreniyor.
Haksızlikları kabullenerek yasa o zaman ne dim