Zaruri ihtiyaçlarınız için elbette para vermeli, fakat her şeyinizi karşılamak zorunda değil Kuaföre gidip en az 500 TL harcıyorsanız, her ay 400-500 kıyafet ve makyaj parası istiyorsanız elbette hoş olmaz. Bu yüzden kadının kendi çalışması gibisi yok.
Eşinle herşeyi açıkça konuşabilirsin bence. İstemek değilde söylemelisin = çeşitli ihtiyaçlar için paraya ihtiyacım var diye. Maddi durum herkesin farklıdır ama bütçesine göre oda sana birşeyler ayarlar sanırm, ayarlamalıdır. Sonuçta evlisiniz.. maddi durumu bozuksa bir orta yol bulursunuz vs vs.. herşey konuşmak anlaşmak..
0|0
0|0
Görüş hala geçerli mi?
Soran
1 ay
Nışanlıyken verdi bi iki kere mesela 200 TL verdiğinde o kadar parayı ne yaptın diye soruyordu
Evliliklerde paranın lafı edilmemeli bence, çok çirkin bir şey.
Bence eşinin çalışmıyorsan sana sorması lazım ya da sormadan para bırakması lazım ama sen de eşine muhtaç kalma, gir bir işe çalış.
0|0
0|0
Görüş hala geçerli mi?
En İyi Kız Görüşü
Gizli Üye
1 ay
Eğer herhangi bir mecburi durumunuz yoksa sizin çalışmanız, ayaklarınızın üzerinde durmanız daha güzel olmaz mı? Görünen o ki eşinizin bu konudaki tutumu belli. Bir insan istetmeden ortaklaşa parayı kullanır ama eşiniz yapmıyorsa ya siz ondan gidip isteyeceksiniz ki bu nereye kadar ya da siz çalışacaksınız
Aslinda calismiyor degilsin sadece aranizda is bolumu var bu is bolumu de otomatik oluyor yani o eve para getiriyorsa sen de evde bos bos oturmuyosun evi temizliyosun evin ihtiyacini goruyosun guzel guzel yemekler yapiyosun veya esini guler yuzle karsiliyosun, kendisi dusuk hissetme bak ne cok is yapiyorsun aslinda sen de onun kadar calisiyorsun insanlar evlenince hayat ortak olur yani evde yaptigin yemek ortak oldugu gibi eve gelen para da ortaktir butceye gore tabiki isteklerini alabilirsin konusarak halledebilirsiniz iki tarafli anlayisla beraber
0|0
0|0
Gizli Üye
1 ay
Cok verme arsiz olur, az verme hirsiz olur diye bir laf vardir. Benim kuzenin evli ve calismiyor. Kocasinin verdigi para yetmedi her halde ki, evde kimsenin olmadigi bir zamani kolladi ve gecen yil ramazan ayinda kendi babasinin evini soydu. Biz babasinin alt katinda oturuyoruz, amaci annesi ve babasinin bizden suphelenmesiydi. Ama polis parmak izi alinca, foyasi meydana cikacak diye, kendisi telefonla arayarak annesine itiraf etti. Annesini bagirarak konusmasindan herseyi duydum. Tabi sorunca baskasiyla konustugu yalanini atti annesi. Kendi kizlari hirsizlik yapti ve biz sorunca bizim agzimiza. icti pislikler. Parmak izi sonucu da, sonuc vermedi sanirim. Gerci sonuc ciksa bile kizlarinin foyasi meydana cikmasin diye yalan soylerlerdi kesin.
Evliliklerde para ortak hesapta olmalı ve bir kadının elinden harçlık ister gibi para istemesini doğru bulmuyorum. Kontrol harcsyacağından ve bütçeyi sarsmayacaksa ek kart çıkarmayı uygun görüyorum. Paranın amacı zaten fizyolojik ihtiyaçları karşılamak ve kalan ile sevdiğimiz insanlar harcamak parayı bize mutluluk giterecek bir araç olarak görmek ve kimseyi de para için üzmemek lazım. Tabi bunu başarmak şu dönemde biraz zor zaten insanlar geçimini zor sağlarken paranın kıymeti de ister istemez artıyor. Keşke daha adil bir dünya düzeni olabilse ama maalesef yok. Bu durumda da bir kağıt parçası için hayatımızda ki insanı para istemeye mecbur bırakmamız lazım.
Çalışmayan insanların evlenmesini doğru bulmuyorum. Vermek zorunda yazılmış genelde ama böyle bir şey demek için konunun kanunlarca desteklenmesi gerekiyor. ee kadın da ev işi falan yapıp erkeğe hizmet ediyor demek çocuksu bir hümanizmden başka bir şey değil. Nitekim kadın da ev işlerini yapacak diye bir kural yok evlilikte. Ikisi de kişinin kendisine kalmış mevzular. bizim şahsi fikirlerimiz bu durumu zorunlu yapmaz. yani vermek zorunda değil. Gerçi abuk sabuk sonuçlar da çıkıyor ya boşanma davalarında yok bana yemek yapmadı, yok paramı vermedi diye ama dayanağı yok yani. Eskiden vardı, şimdi evin reisi erkektir ifadesi kaldırıldı.
bir yere bagli calismasan bile yatirim yapabilecegi ve senin buyutebilecegin biseyler olmalı. senin issiz oldugunu bilerek evlenmisse sana belli bir harclik verebilir ama nereye kadar orası tartışılır. kendi ayaklarının üzerinde durman gerekirdi evlenmeden önce. böyle bilincsiz evliliklere gercekten kiziyorum. ehliyeti olmalı bu işin gerçekten.
Hayat müşterektir... Ben de eşime tek bir şey söyledim evlenirken... Çalışmak istemezsen eğer çalışmazsın... Seni alan eşek gibi sana da bakmayı göze almıştır demek... Bu yüzden para konusunda çekinme benden evimizin her eşyası her odası gibi, duygularımız, anlarımız gibi, para konusu da ortaktır... Bu yüzden de eşler arasında para muhabbeti olmaz... Ama onun aklına gelmiyorsa sen bi hatırlatma yapabilirsin...
En korktuğum şey cimri bir eştir. Zaten iktisat kanunu yazarı gibi bişeyim. Bide düşünsene 2 senede bir aldığım botu bana almıyor. İsteyeceksin tabi. Baştan - çalışmak zorundasın. Ben sana para vermem- deseydi o zaman. Verecek. Erkek kadının zaruri ihtiyaçlarını karşılamak zorunda. Ev araba yat Kat demedik. O kadar. Hayret bişey ya. Akşam akşam sinirlendim
Evine bakmak zorunda seninde ihtiyaçlarını karşılamak zorunda ve bunun karşılığında erkeğin aldığı şey karşısının hoş muhabbeti sohbeti evine bağlılığı bu budur yani
Senin her ne ihtiyacın varsa karşılamak zorunda eşin.
Ne para istemesi! Maaş kartının ve kredi kartının ek kartlarını çıkarıp sana vermeli. Ekstre gelince ödemeli. Kalkıp para istemek nedir? İllaki "sen elime, bana muhtaçsın" diye belirtmek zorunda değil. Aranızda ticari bir anlaşma olmadığına göre önemli olan maddi kaynaklar değil de mutluluk ise bunun gereğini yapıp eşini "küçük şeyler için eğilip bükülme" gibi bir duruma da sokmamalı!!
İyi günde kötü günde diye resmiyete döküp. Dini nikahını var ise. O senin erkeğin sende onun kadınısın sen nasıl sana düşen görevi yapıyorsan oda sana yapsın. Belirtmeye çalış baktın anlamıyor iste yani.
Yok artık çalışacak eve para getirecek kadın erkekten neden para alsın koca bu patron değil ki. herkes kendi masrafını karşılayacak. koca kadının kölesi değil bunu öğrenin eyyy kadınlar çalışın pedinizi canınızın çektiğini falan kendiniz alın bu ne ya köle mi bu adamlar sizi aldı diye 😏
Hanımefendi sizde insansınız ve sizinde ihtiyaçlarınız var. Burdan bize danışacağınıza cesaretinizi toplayıp kocanıza güzel bir şekilde söyleyin. Eğer söylemezseniz kocanız bunun farkında olmaz. Ha eğer söylerseniz kocanız şunu düşünücek ben eşimin ihtiyaçlarını düşünmüyormuşum ve kendime çeki düzen vermeliyim der. Demezse bile sizi önemser. Elinizden geliyorsa çalışın. Ekonomik özgürlük önemli
zorunluluk değil ancak evlenince eşler birbirinin sorumluluğunu alıp geçimlerini sağlamalılar, eşinize bu konuyu uygun bir şekilde dile getirebilirsiniz, kısa zaman içerisinde iş arayabilirsinizi ya da size para bırakmasını istemelisiniz her şeyi karşıdan beklememek gerek
Evlendiğin kişi ile hayatı paylaşırsın. Tabi ki isteyebilirsin. Sormamakla hata etmiş. Yasalarda da erkek kadına boşanınca bile para öder, evliyken de vermesi gerekir
Ek kart iste, ihtiyaçların için ek kart çıkartmayı teklif et, limiti 200 olur 500 olur, kadınsın, kuaförü, pedi, makyaj malzemesi veya herhangi başka ihtiyaç hissettiğin iç giyim kıyafetleri, ufak tefek görünüyor ama baya harcanıyor emin ol, sonuçta bi şeylerin eksiliyo, bitiyor, eskiyor, erkeklerin pek masrafı olmaz ama kadın olunca eksik gedik hiç bitmiyor.
Tabiki istemelisin artık senin ihtiyacın onun ihtiyacı olmalı keşke sen istemeden eşin farketse ama Artık bir yola girmişsiniz söylemekte cekinmemelisin
Müslüman bir erkek için diyorum Zorunda bir erkek eşine bakmak zorundadir seni nikahima aldım demek tüm ihtiyaçlarını karsilayacam demektir. Ve kendisi çalışmayacagini biliyordu yani sana para vermeyi kabul etmiş yeni evli oldugunuz için aklına gelmiyor olabilir çünkü normalde kimseye para vermek zorunda değildi ihtiyaçlarını oldunu söyleyip iste..
Kendi isteğinle çalışmıyorsan, para vermek zorunda değildir. Zorla veya ısrar üzerine çalışmıyorsan, çalışmana izin vermiyor ise, para vermek zorundadır.
Öncelikle doğru olan çalışmayı istemen olmalıdır. Her kadın özellikle ekonomik olarak bir erkeğe muhtaç olmamalıdır. Muhtaç olmuş isen o zaman eşin senin her mantıklı ihtiyacın ile elinden geldiği kadar ilgilenmek zorunda
Para vermek zorunda. Bende o evin temizliğini, yemeğini, yapacağım
0|0
0|0
Gizli Üye
1 ay
Liseyi yeni bitirmiş bir kız çocuğuyken annemden babamdan bile para istememek için bütün günümü internette iş ilanlarına bakarak geçiriyordum. Yaşımdan ve tecrübesizliğimden dolayı işe alınmadım o dönemler, ayrı mesele. Kusura bakmayın ama ben böyle bir durumdayken, bir kadının bir erkekten para istemesini kesinlikle tuhaf karşılıyorum. Normal bir şey değil bu. Ev işleri de ortak yapılmalı, para da ortak kazanılmalı. Eşitlikse, böyle eşitlik.
Ben tam tersini yaparım maaşımı eşime verir ben harçlığımı alırım böylelikle para ve harcama problemi de ortadan kalkmış oluyor sende bir bütçe istemelisin
Tabıkı para vermelıdır sonucta bır ömuru paylacakszınız kadın bırsey almak ıster bır yere oturmak ıster vs yanı kadının söylemesıne gerek duymadan cıkarıp vermelıdır. Nerden buluyorsunuz böyle erkeklerı anlamak mumkun degıl
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş