Bütün fabrikalar devlete ait, alışveriş marketleri devlete ait tarladan aracısız direkt olarak halka ve bu kazançlar direkt hazineye girse ve halk vergi ödemese ne olurdu nasıl olurdu
Güncellemeler:
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
26Yanlış yere yazdım m k
Bence çökmezdi
Aynen Çin devleti çöktü aynen
Çökerdi sscb ornek buna. insanlar bencil yaratiklardir cikarlari olmadan çalışmazlar kaytarırlar sscbde dr bu oldu insanların brlli isi maasi oldugu için çalısmadılar ve sonuç ortada
Hep bu insanlar işi bozuyor dkdk
O yönetimle alakalı bir durum bak çin nasıl yönetmiş ayrıca sovyetler çökmedi dağılma kararı aldı
@Kafiyelergüzeldir cin kağıt üzerinde komunist gorunse de komunizm temelli liberal ekonomi uygular. Devletin sıkı denetimindeki ve destegindeki ozel firmalar... cin cok farkli hir statüde
Çin komunist değil zaten sosyalist ben komunist mi dedim
@Kafiyelergüzeldir abicim sscb çöktü sen hatirlamazsin 90 lar da ruslar yiyecek ekmege muhtaçtı koskocs profesörler buralarda afedersin fahiselik yaptı o zsmanlar nataşa diye meşhurdular. Cidden bitti ekonomileri. Ayrica sosyalizm bir ideolojidir yasam bicimidir biz burada sadece ekonomi kismindan bahsediyoruz ki cin mao zamaninda son 30 yila kadar cok koyu komunistti dinler yasakti
Sovyetlerin dağılmasının başlıca sebebi ekonomi değildi. Çok fazla millet barındırması (kontrol edebilmek güçleşmişti) ve bagı bloğu ile girdiği silahlanma yarışıydı bu sonuçlar ülkede iç krize neden oldu ki bu ekonomiyi de tabii ki etkilesi ama bu dağılmanın ya da çöküşün ilk sebebi bu ekonomik düşünce değildi. Bu arada komunizm sosyalizm kapitalizm felan zaten siyasal ve toplumsal öğretidir.
@Kafiyelergüzeldir sovyetlerin dagilmasınin bas sebebi ekonomikti merak etme iyi hatirliyorum o yılları. Düz komunizm işlemez. Çinin yaptığı kesinlikle doğru. Karma ekonomik model en güzeli .
Neden
Temel ihtiyaçlardan fazlasını tüketmek için yaşıyorum
Kötü mü o 😂
bilmem kesin bana yine bi faydası olmazdı dkdk
Neden
Devletimiz vergi olmadan hepsini nasıl yapsın?
Fabrikalar çalışacak yine ihracat yapacak ne bileyim işte 😂
Olur mu kızçemm😅
Bilmem aklıma geldi de merak ettim 😀
Vergi olmadan hepsini nasıl yapsın derken? Avmler felan da devletin olacak diyor daha ne olsun kazançların hepsi devletin kasasına gidiyor devlette sana ona göre maaş veriyor
Çökerdi ama
Çin'de sosyalist ama şu an dünyanın 3 süper gücünden biri?
Ok.
Ne bu şimdi uxnsksks
Aynen