Ben son zamanlarda online alışverişe yöneldim. Bu yüzden kredi kartı kullanım oranım arttı. Eskiden daha dengeliydi. Kredi kartı kadar nakitte kullanırdım. Ancak şimdi kart kullanmak daha daha kolay geliyor. Siz hangisini daha çok kullanıyorsunuz?
Ufak tefek bozuk para alışverişleri ve kredi kartı geçmeyen yerler hariç en son ne zaman nakit parayla alışveriş yaptığımı hatırlamıyorum bile... Hem para gibi hijyenik olmayan bir şeyi taşımaktan kurtuluyoruz, hem yanımızda yük olmasına gerek kalmıyor, hem para üstü yok, biraz daha al, bir şey daha ver, şimdi verme sonra getir... vb şeylerle muhatap olmamış oluyoruz. Her yönüyle seviyor ve destekliyorum kredi kartı alışverişini...
Nakit dönmek cepinde sıcak paran var demek mağdur olmasın kıredi kartı ev veya farklı ihtiyaçlarda taksit imkanı sunar başka türlü kıredi kartı kullanmak bana göre yanlış batağa gider nasıl olsa maaş yatınca öderiz düşüncesiyle kontrolden çıkarsın anlamasın bile eyvah dersin
Herşeyin ucu ucuna yetiyor hatta kazanılan para evi geçindirmiyor bile. Kredi kartı borcunu direkt maaş ile ödüyoruz. Her ay bir miktar borç kalıyor. Üzücü bir durum şu dönemde ben de eve maddi olarak katkı sağlayamadığım için durum bu ama yakın zamanda ben de çalışacağım
Bu devirde nakit parayla gezilmez param her zaman kartta olur ve işimi ordan hallederim karta kimse birşey yapamaz çalınsa bile çalan kişiler nakit para umuduyla çalar çantaları genelde çalar biraz uzaklaşır bakar içine para yok karttanda bir halt edemeyeceğini bilir atar ve kartını direk müşteri hizmetlerini arayıp bloke ettirirsen o kart çöpe çıkar iptal olur parana da zerre zarar gelmez ama nakitse geçmiş olsun su soğuk olsun.
Geçen gün bunun muhasebesini yaptım. Temas olmaması icin kart ile ödeme yapıyorum bir süredir ama fark ettim ki kart ile ödeme yapınca da daha fazla harcama yapıyorum gerçi her türlü zarardayım sanki bilemedim 😅
Kredi kartı kullanıyorum ocağıma incir ağacı dikecek az kaldı. Hele bu pandemi dönemi internetten alışveriş ve temassız ödemeye çok alıştım. Nakite dönmeye çalışıyorum.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş