"Ama burada gereksiz bir soru soruyordum kendime. "Hangisi daha iyidir, kolay elde edilmiş bir mutluluk mu, yoksa insanı yücelten acılar mı? Evet, hangisi daha iyidir?" -Dostoyevski
"İnsanlar birbirlerini tanımanın ne kadar güç olduğunu bildikleri için bu zahmetli işe teşebbüs etmektense, körler gibi rastgele dolaşmayı ve ancak çarpıştıkça birbirlerinin mevcudiyetinden haberdar olmayı tercih ediyor." -Sabahattin Ali
"Benim gerçekten sevdiğim lnsanlar azdır, beğendiklerim ise büsbütün az. Dünyayı görüp tanıdıkça hoşnutsuzluğum artıyor. İnsanların iç yüzünün nasıl hiç göründüğü gibi çıkmadığını; iyi ya da akıllı gibi görünenlere bile nasıl hiç güven olmadığını her gün daha açıkça anlıyorum." -Jane Austen
"Bir insanı anlamak istediğiniz zaman, kendisi hakkında konuşmaya başladığı zaman kulaklarınızı kapatın, onu dinlemek yerine nasıl davrandığını, nasıl hareket ettiğini izleyin." -Alfred Adler
“Başka bir insanın hakikati, onun sana açıkladığı şey değil, açıklayamadığı şeydedir. Bu yüzden, onu anlamak istersen, söylediğine değil, söylemediğine kulak ver. İnsan, sustuğu şeyler kadardır ve insan insanı, anlatamadığı yerden anlayabiliyorsa yakındır." -Halil Cibran
yolcu3434 | Kültür & Sanat konusunda 169 görüş paylaştı.
Master
2 ay
Et bakalim
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
Yorumla
Soran
2 ay
"İnsan hiçbir umut beslemediği zaman durumu kabullenebiliyor ama kapkara bulutlar arasından iğne ucu kadar kendini gösteren bir güneş ışını belirince bütün dünyası o ışığa bağlı oluyor..." -Zülfü Livaneli
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1222Dinliyorum.
"İnsan kalbi böyledir: Onu kolayca dondurabilirsiniz, ama çok zor eritir, çok zor ısıtırsınız..." -Cengiz Aytmatov
Güzelmiş, teşekkürler!
Ricaa ederim.
olur aliyim
"Çünkü öyle tatlı duyular vardır ki dalgaları yoğunluklarını önlemez; Sonsuz’un ucundan daha keskin uç da yoktur." -Charles Baudelaire
çok teşekkürler :)
Rica ederiim. ✯
Edebilirsin.🌸
"Ama burada gereksiz bir soru soruyordum kendime. "Hangisi daha iyidir, kolay elde edilmiş bir mutluluk mu, yoksa insanı yücelten acılar mı? Evet, hangisi daha iyidir?" -Dostoyevski
Çok güzel, teşekkür ederim.🙃
Rica ederim. 🌝
Olur
"Bir şeyi aşırı istemek iyi değildi. Sırf bu yüzden bir şeyin olacağı varsa bile olmazdı. İnsanın isteği dozunda olmalıydı." -John Steinbeck
Teşekkür ederim çok güzel 🙏
Rica ederim. 🍂
olur
"İnsan, üzüntülü ve sevinçli zamanlarında, kalbinin dayamayacağından fazlasını duyarlı bir kalple bölüşmek ister." -Halid Ziya Uşaklıgil
güzel sözmüş teşekkürler
Rica ederiim.
Olur tabi
"İnsanlar birbirlerini tanımanın ne kadar güç olduğunu bildikleri için bu zahmetli işe teşebbüs etmektense, körler gibi rastgele dolaşmayı ve ancak çarpıştıkça birbirlerinin mevcudiyetinden haberdar olmayı tercih ediyor." -Sabahattin Ali
Güzel söz ve gerçektende yazıldığı gibi teşekkür ederim 🙏
Rica ederim. 🌷
🌼 eyvallah
Tabiki isterim ince düşünceli kadın😊
"Benim gerçekten sevdiğim lnsanlar azdır, beğendiklerim ise büsbütün az. Dünyayı görüp tanıdıkça hoşnutsuzluğum artıyor. İnsanların iç yüzünün nasıl hiç göründüğü gibi çıkmadığını; iyi ya da akıllı gibi görünenlere bile nasıl hiç güven olmadığını her gün daha açıkça anlıyorum." -Jane Austen
Teşekkür ederim🌹
Rica ederim. 🌺
Hımmm
"Bir insanı anlamak istediğiniz zaman, kendisi hakkında konuşmaya başladığı zaman kulaklarınızı kapatın, onu dinlemek yerine nasıl davrandığını, nasıl hareket ettiğini izleyin." -Alfred Adler
Ettt
"Aptallarla dolu bir dünyada yaşarken sinirlenmemem olanaksız..." -Charles Dickens
Çok doğru bu da tarihe not 💯💯
Lütfen, evet :)
"Yaşamak öyle sıkıcı oldu ki kardeş, insan biraz da ruhunu beslemek istiyor." -Nikolay Gogol
Olur
"Huzur! Huzur! diye bağrıyorlardı. Dünyanın delirdiğini bilmesine rağmen bu güzelliklere inanıyor." -Stefan Zweig
Teşekkür ederim 👌☘
Rica ederim. 🍃
Et bakalım
"Bilmediğim ve ne yapacağı belli olmayan bir duyguyla
hırpalanıyorum boyuna.." -Cahit Zarifoğlu
Bu da benden
Fotoğraflarla konuşmaya başladığın zaman, hayatın ne kadar kısa olduğunu anlarsın.
Sonra ki cümlelerin, keşke ile başlar. Keşke daha sıkı sarılsaydım.
Doğru. Ve keşkeler hiç bitmez.
Evet 🥀
“Başka bir insanın hakikati, onun sana açıkladığı şey değil, açıklayamadığı şeydedir. Bu yüzden, onu anlamak istersen, söylediğine değil, söylemediğine kulak ver. İnsan, sustuğu şeyler kadardır ve insan insanı, anlatamadığı yerden anlayabiliyorsa yakındır." -Halil Cibran
Gönlüne, eline emeğine sağlık. Şiir ve söz hayranı ben seçimine de hayran kaldım. Teşekkür ediyorum güzellik 🥀❤️
Rica ederim. 🌸
Et bakalim
"İnsan hiçbir umut beslemediği zaman durumu kabullenebiliyor ama kapkara bulutlar arasından iğne ucu kadar kendini gösteren bir güneş ışını belirince bütün dünyası o ışığa bağlı oluyor..." -Zülfü Livaneli
Güzel sızmış teşekkür ler
Rica ederim.