Son zamanlarda yeni bir şeylerle uğraşmaya başladınız mı? Yeni bir hobi veya alışkanlık edindiniz mi? Eğer cevap evetse, nedenini açıklarsanız sevinirim ^^The Queen's Gambit izledikten sonra heveslenip satranç oynamayı geliştirdim ben :D Açılışları, hamlelerin isimlerini vesaire bilmiyorum ama taşların hareketlerinde filan çok geliştim, yakında bağımlısı olurum diye düşünüyorum 😁
Her gün 5 sayfa Kur'an, 20 sayfa tefsir, 1 saat spor (fitness/pilates), online satranç (lichess), en az yarım saat dünyevî (din dışı) kitap, youtube'daki psikolog videoları izlemek (psikolojik gelişim) ...
Bunlar -şükür- kazandığım alışkanlıklardan.
Tavsiye ederim. Küçük başlayın ama devamlı yapın.
Şu da ek olsun; "Allah'ın en sevdiği amel az da olsa sürekli, devamlı olanıdır." (Hz. Muhammed sav.)
4|1
0|0
The-Magic | Kültür & Sanat konusunda 235 görüş paylaştı.
Xper 6
1 ay
Şu an için yok. Genel olarak bu zamanlar klasik olarak alışkanlık haline getirdiğim kitap, müzik vs. şeylerle ilgileniyorum. Belki yakın zamanda benim için farklı bir alışkanlık neden olmasın? 🙂))
Ben yine yapıyorum onları (üni sınavına hazırlanıyorum) ama eminim ki insan üzerinde yoğunlaştığı işi bitirince daha bir zevk alıyor... Ben de o günleri yaşayacağımı umuyorum :D
Üniversite sınavına girmeden diyordum ki " şu sınav bitsin neler neler yapıcam, gezicem eğlenicem" fakat öyle olmuyor en fazla kitap okuyup birkaç yakın yer gezebiliyorsun ayrıca üniversite sınavına hazırlanırken o maratonu özleyeceksin ve boşluğa düşeceksin :) İnşallah çok güzel geçer sınavında. Bu arada ne istiyorsun?
Çok teşekkür ederim, umarım güzel geçer yaa :/ Tercümanlık istiyorum ama İng. öğretmenliği de olur. Bu arada ben sosyal hiç çalışmadım, netlerim 10-15 arası gidip geliyor; deneme üzerinden halletmeyi düşünüyorum. Mat. da 4-5 net yapıyorum ama o netlere uygun kaynak aldım, başlayacağım yarından itibaren. Herhangi bir önerin varsa beklerim :)
Bende sosyal bilgiler öğretmenliği okuyorum. Eşit ağırlık çıkışlıyım liseden fakat sözelim daha iyi olduğunu hep biliyordum, biraz matematik zekam da gelişsin diye seçmiştim. Matematik netim tyt olarak söylüyorum 9 net civarındaydı. "Kolay matematik" diye bir kitap var çok basitten yavaş yavaş zora giden bir kitap. Matematikten fazla beklentim olmadığı için ben fazla ağırlık vermedim ve sadece bu kitaptan çalıştım.
Sosyal kısmını fullemiştim ama özel bir kaynak kullanmadım. Kaynaklara pek dikkat etmem ama internetten çok fazla test çözerdim. Zor kaynaklardan çalıştım çalışırken hep. Lisede sınıf 1. 2. olurken dershanede neredeyse ortanın da altındaydım 200'ü geçince seviniyordum dershanenin yaptığı kaynaklardan. Düşünme ki ikili eğitim görmüş hem okul hem dershane kitaplarından başka ve denemelerden başka hiçbir yararı olmadı. Zor ve kolay kaynağı görmek çok işime yaradı. Dershanede 200'ü geçemezken üniversite sınavında 365 puan yaptım.
Sosyal çalışmayı çok denedim fakat olmadı maalesef, artık hep deneme üzerinden gitmeyi düşünüyorum. Ve bilgilendirmelerin, önerilerin için teşekkür ederim :)
Çiçekleri severim ama maalesef bakımını yapamam. O yönde bilgim de, fazla hevesim de yok maalesef :/ Ama mükemmel bir alışkanlık, umarım gelecekte ben de edinirim :D
_BeBeRuhii_ | Kültür & Sanat konusunda 332 görüş paylaştı.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
103Bunlar -şükür- kazandığım alışkanlıklardan.
Tavsiye ederim. Küçük başlayın ama devamlı yapın.
Şu da ek olsun; "Allah'ın en sevdiği amel az da olsa sürekli, devamlı olanıdır." (Hz. Muhammed sav.)
Kitap ve müzik her şeye değer zaten, bence harika =)
Bir ara ben de çok meraklıydım ama başlamadan bitirmek zorunda kaldım maalesef 😅 Umarım sen başarılı olursun, zira yapması da kendisi de güzel =)
Şarkı sözlerinden paylaşırsan okumak isterim =)
İngilizce yazıyorum ama karaladığım bir şarkı var, bitirince paylaşırım seve seve 🤗
Bekliyor olacağımm =) <3
Ben de bazen yaparım, güzel bir hobi =)
Teşekkürler😄
Değil mi.. Eski şeylerin tadını yeni şeyler vermiyor maalesef :/
he yaa eski alışkanlıklar çocukluk hobileri vs vs
Ben yine yapıyorum onları (üni sınavına hazırlanıyorum) ama eminim ki insan üzerinde yoğunlaştığı işi bitirince daha bir zevk alıyor... Ben de o günleri yaşayacağımı umuyorum :D
Üniversite sınavına girmeden diyordum ki " şu sınav bitsin neler neler yapıcam, gezicem eğlenicem" fakat öyle olmuyor en fazla kitap okuyup birkaç yakın yer gezebiliyorsun ayrıca üniversite sınavına hazırlanırken o maratonu özleyeceksin ve boşluğa düşeceksin :) İnşallah çok güzel geçer sınavında. Bu arada ne istiyorsun?
Çok teşekkür ederim, umarım güzel geçer yaa :/ Tercümanlık istiyorum ama İng. öğretmenliği de olur. Bu arada ben sosyal hiç çalışmadım, netlerim 10-15 arası gidip geliyor; deneme üzerinden halletmeyi düşünüyorum. Mat. da 4-5 net yapıyorum ama o netlere uygun kaynak aldım, başlayacağım yarından itibaren. Herhangi bir önerin varsa beklerim :)
Bende sosyal bilgiler öğretmenliği okuyorum. Eşit ağırlık çıkışlıyım liseden fakat sözelim daha iyi olduğunu hep biliyordum, biraz matematik zekam da gelişsin diye seçmiştim. Matematik netim tyt olarak söylüyorum 9 net civarındaydı. "Kolay matematik" diye bir kitap var çok basitten yavaş yavaş zora giden bir kitap. Matematikten fazla beklentim olmadığı için ben fazla ağırlık vermedim ve sadece bu kitaptan çalıştım.
Sosyal kısmını fullemiştim ama özel bir kaynak kullanmadım. Kaynaklara pek dikkat etmem ama internetten çok fazla test çözerdim. Zor kaynaklardan çalıştım çalışırken hep. Lisede sınıf 1. 2. olurken dershanede neredeyse ortanın da altındaydım 200'ü geçince seviniyordum dershanenin yaptığı kaynaklardan. Düşünme ki ikili eğitim görmüş hem okul hem dershane kitaplarından başka ve denemelerden başka hiçbir yararı olmadı. Zor ve kolay kaynağı görmek çok işime yaradı. Dershanede 200'ü geçemezken üniversite sınavında 365 puan yaptım.
Sosyal çalışmayı çok denedim fakat olmadı maalesef, artık hep deneme üzerinden gitmeyi düşünüyorum. Ve bilgilendirmelerin, önerilerin için teşekkür ederim :)
Rica ederim, başarılar dilerim :)
Çok güzel bir alışkanlık buu ^^
tesekkur ederim canım
Ben böyle zevkime uygun bir şeyler bulamıyorum, bulduklarımın da fiyatları göklerde uçuyor :/ Ama mükemmel bir alışkanlık =) =)
Şoktan almıştım bende baya oluyor.
Yaa, ben buralarda hiç denk gelmedim maalesef :/
Bilmiyorum link açılır ama bunu çok beğendim ben, tükenmiş malesef
Kitap okuyan kadın puzzel trendiyol yazınca çıkıyor
Hemen bakıyorum, çok teşekkür ederim =)
Bak bakalım söylersin : ))
Bulamadım maalesef, ama olsun başka yerlerde arar bulurum artık. Yine de teşekkür ederim :)
https://hizliresim.com/i71Yx8
İçtenlikle söylüyorum; harika bir yetenek, harika bir hobi =)
😎😎
Hep imrenmişimdir =)
Kesinlikle tavsiyesi ederim. Terapi gibi bir şey. İnsanın içi ferahlıyor gerçekten.
Çiçekleri severim ama maalesef bakımını yapamam. O yönde bilgim de, fazla hevesim de yok maalesef :/ Ama mükemmel bir alışkanlık, umarım gelecekte ben de edinirim :D