Merhaba değerli KS üyeleri. Bugün filozof mod ON! Bu soru şimdiye kadar çok kez soruldu, bir de ben sorsam nasıl olur dedim. 🙂🙂 Sanat sanat için midir yoksa sanat toplum için midir?Felsefe severler buyrun soruya 😊😊
Sanat, sanat içindir.
A seç
Sanat, toplum içindir.
B seç
Cinsiyetini ve yaşını belirt, oyunu kullan:
KızımErkeğimLütfen yaşını seç
Güncellemeler:
1 ay
Çok Süper bir soru sormuşsun, sorun artık vitrinde! 🙂 Şimdi sorunu daha çok üye görecek. Üstelik, 4 Xper daha kazandın! Tebrikler! Teşekkürler @livaneli
LEYYA_GS | Kültür & Sanat konusunda 1,9b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Sanat sanat içindir evet ama toplumda bundan yarar sağlamalıdır. İnsanın olmadığı yerde sanatçılar, sanatçıların olmadığı yerde sanat diye bir şey de yoktur. “Özgünlük” her sanatçının kendi stili, izleyicisinin beklediği ve önemsediği bir olgudur. Sanatçılar sevilmesini veya sevilmemesini özgünlük kavramına borçludur. Aynı dönem veya aynı akım içinde dahi bulunan sanatçılar kendi stillerini eserlerinde belli ederek diğerleri ile aralarında fark yaratmaya çalışırlar. Bu da sanat eserinin insanlar tarafından beğenilmesi gerektiği olgusunu gösterir.
Sanatın sanat için olduğuna inanıyorum. Hatta bir söz vardı "yazmasaydım ölücektim". İnsanları yazmaya, eser ortaya çıkarmaya iten bu güçlü estetik duygusu. Toplumun beğenisi gün geçtikçe değişiyor, kalıcı değil. Ama biz Tolstoy'u, Dostoyevski'nin yıllardır eserlerini okuyor, hala Leonardo Da Vinci'nin, Van Gogh'un eserlerine bakıyoruz. Eğer onlarda değişen toplum beğenisini anlık hevesle memnun etmeye çalışsalardı böylesine kalıcı olamazlardı.
Ben gerçek sanatın sanat için icra edildiğine inanıyorum 💓.
Sanat yapan kişi için sanat içindir Toplum için Sanat Toplum içindir Ki böyle de olmalıdıf Bir sanatçı beğeni kaygısı taşımamalıdır O zaman iyi bir icraat ortaya koymaz gerçek sanat olmaz Halkın beğenmesi Önemlo değildir Bu yüzden Eğer toplum bilinçliyse zaten beğeniye bakmaz bir sanat da onun verdiği duyguya ve anlama bakar her görüntü bir sanatsal imajdır zaten
Sanat sanat içindir. Toplum seviyesine indirmek sanatı kısıtlar ve zayıflatır. Sinemadan örnek verecek olursam en güzel ve kaliteli filmler sanat ve festival filmleridir ancak çoğunluğun bunlarsan zevk anlayacak bir anlayışı yoktur. Toplumu kültürel olarak yöneten belli bir elit kesime yapılır aslında.
En İyi Kız Görüşleri