Çok az kitap okuyorum, keşke daha fazla okusam kitap kurdu olsam diyorum ama sevmiyorum sıkılıyorum. Kendimi nasil motive edebilirim nasil sevdiririm fikir verin lutfen.
Borjgali_ | Kültür & Sanat konusunda 288 görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
Kendinize öncelikle bir alan belirleyin. Mesela dış politika, felsefei, psikoloji, antropoloji, tarih, siyaset olabilir. Dış politikayla ilgili kitap okuyacaksanız önce kendinize bir ülke belirleyin. Sonra o ülke hakkındaki bütün kitapları internetten araştırın, bulun ve okuyun. Örneğin bir siyasi düşünce araştıracaksınız, bununla ilgili birçok kitabı belirleyin okuyun. İnternetten de bu ülkelerle ya da düşüncelerle ilgili makaleler okuyup bilgilerinizi pekiştirin. Bundan sonra hem okuduğunuzu daha iyi anlayacaksınız hem de daha fazla alanda kitap okumak isteyeceksiniz. Kısaca okumaktan zevk alacaksınız. Kendimden örnek vereyim, örneğin evimde sadece Lübnan hakkında dört tane kitap var.
0|1
0|0
Görüş hala geçerli mi?
En İyi Kız Görüşü
LEYYA_GS | Kültür & Sanat konusunda 1,3b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Sevmek için şartlandırma kendini. Bunu bir zorunluluk olarak görürsen okuduğundan hiç bir şekilde keyif alamazsın. Önce tarzını bul. Ne tür kitaplar okumak hoşuna gidecekse onlara yönel. Her gün düzenli olarak okumaya çalış ki zamanla bu bir rutin hâline gelsin. Ve okuduğun kitapla kendini bütünleştir, o dünyaya dahil ol, kendini hikâyeye dahil et. İnan bana zamanla hayatının en önemli yerine koymuş olacaksın.
İlgi alanın ne ise o dalda kitaplar okumaya çalışmalısın. Elbet bir hobin vardır. Tarih, sanat, savaş, müzik, edebi romanlar, siyaset gibi dallardan sana hitab edenini seçip başlayabilirsin. Gelişi güzel kitap seçersen zaten 4. sayfada elinden bırakırsın...
0|1
0|0
Plasebo-Etkisi | Kültür & Sanat konusunda 790 görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Stefan Zweig kitapları okursan başlangıçta iyi olur. İnce ve akıcı romanlar yazan bir yazardır.
0|2
0|0
berillanız | Kültür & Sanat konusunda 92 görüş paylaştı.
Xper 7
1 ay
Daha çok tarzın kitaplar seçmeye çalış seni çeken dikkatini çeken kitaplar öyle sevebilirsin ve kitaplara karşı yani okumadiklarina karşı önyargılı olma hepsi birbirinden guzel
İlgini çeken türde ince kitaplarla başla. Her kitap bitirdiğinde çok sevdiğin bir şey ver kendine. Örneğin çikolata seviyorsan günlük hayatta tüketme sadece kitapların bitince al ki ödül merkezi çalışsın
0|1
0|0
AltınYaprakS | Kültür & Sanat konusunda 721 görüş paylaştı.
Master
1 ay
Motive edemezsin. Zorla guzellik olmaz. Ilgini ceken vir kirap olmasi sart.
İlk başta seçeceğin kitap çok önemli, mesela kaç sayfa okursan sıkılmazsın ya da hangi konuda olursa seni sarar. Bence ilk bunları kararlaştır sonrası kolay.
En İyi Erkek Görüşü