Dünyaca ünlü İngiliz rock grubu Queen'in efsanevi vokalisti Freddie Mercury'nin hayatının anlatıldığı Bohemian Rhapsody filmi 2 Kasım'da vizyona girdi. İzlediniz mi, izleyecek misiniz? Freddie Mercury (1946-1991) <3Filmin fragmanı için:
queen asigiyim. cok seviyorum. yani anlatamam. on senedir falan bu filmi bekliyorum :D
bekledigimi verdi mi? fazlasini verdi. hayal kirikligina ugratti mi? fazlasiyla ugratti.
zaten queen sevdigim icin; eglendim, guldum, agladim. epik bir filmdi. ciktiktan sonra bir bilet daha aldim, bir sonraki seansa tekrar girdim (ilk seans bende uyusturucu etkisi yaratmisti, sadece izlemistim ve senaryoya bagli hatalari daha dikkatlik gorebilmek icin bir daha izleme ihtiyaci hissettim ve evet sapigim :D) bir kac defa daha izleyebilirim, sevdiklerimi toplarim bir daha giderim mesela.
fakat keske olaylari seyirciye aktarabilmek icin bu kadar yuvarlayarak ve gercekte var olmayan sekillere sokarak anlatmasalarmis. benzer bir hissi mozart'i anlatan amadeus filminde de, jim morrison'i anlatan the doors filminde de hissetmistim; bu filmde de cok barizdi.
filmi, biraz daha belgesel tadinda dogru bilgiler vererek cekmeleri beni daha cok mutlu ederdi. cunku bu film ile birlikte, seven ya da asinaligi olan herkes queen dinleyecek, queen izleyecek... buna karsilik, ogrendikleri bilgilerin onemli bir kismi yanlis olacak. bu biraz can sikici.
onun haricinde oyunculuklari, sahneyi, kamerayi, muzikleri, kaliteyi... cok cok begendim.
gitmeyen var ise gitsin. hatta freddie'yi/queen'i daha once arastirmamis ve okumamis insanlar filmden cok daha fazla haz alacaktir. benim gibi detaylardaki hatalara takilmayacaktir :D
Filme gitmeyenler için film aşırı güzel kendimce, fakat uyarı homofobik iseniz rahatsız olabileceğiniz sahneler mevcut. Dediğim gibi çok beğendim hatta eve gelince arkadaşım filmden çok etkilenmiş akustik gitarını parçaladı
1|0
0|0
Görüş hala geçerli mi?
En İyi Kız Görüşü
xunixx | Kültür & Sanat konusunda 981 görüş paylaştı.
En İyi Erkek Görüşleri