Oliver Goldsmith'in de dediği gibi, hep kafamızda kuruyoruz. Olmayan bir şeyi var ediyoruz, dertsiz başımıza dert veriyoruz. Sizce neden yapıyoruz bunu? Psikolojik olarak temelinde ne var?
En İyi Erkek Görüşü
- Hepsini GösterDaha Az Göster
Oliver Goldsmith'in de dediği gibi, hep kafamızda kuruyoruz. Olmayan bir şeyi var ediyoruz, dertsiz başımıza dert veriyoruz. Sizce neden yapıyoruz bunu? Psikolojik olarak temelinde ne var?
Bireyselleşmenin verdiği konforun dezavantaşlarında biri...
Doğal sorunları eski dönemlerde atlatmamıza rağmen eski dönemlerin bilgisine sahip değiliz. Bu yüzden de kendi çapımızda kısır döngüsel hayat ve kişilik yaratıp onların içine kendiğimiz hapsediyoruz. Gerçek dünyadan kopmanın bedeli...
Doğaya durulan özlemin isyanı...
Asıl soruya cevap vermemişim pardon
Hayır, değil.
Çoğunluklara içten bir sorgu ile değil dışarıdan gelen bir sorguya yanıt veriyoruz. Samimiyetsiz biçimde sadece kendi yaşantımızın içindeki "başkaları" etiketi taşıyanlara suç atarak kendimizden kaçıyoruz.
Bu sadece kendi hayatımıza giren kişiler ile ilgili bir durum olmadığını bilmemiz ve iç denetim ile sıfırdan kendimizi inşa etmemiz gerekir. Lakin demin dediğim gibi dışarıdan aldığın sorgular daha değerli... Uzattım pardon
Gereğinden fazla düşünüp, sorguluyoruz ve genelde olumsuza odaklanıp gereksiz detaylarda boğuluyoruz.
Senin görüşün var mı?
İnsanlar mazoşist'tir
Aşk acısı çekmeyi bile planlayan vardır emin olun şu sevgilimden ayrılayımda biraz acı çekeyim gibi :D
Gerçekten de öyle oluyor dertsiz başımıza dert üretiyoruz ama bunun sebebi, insan psikolojisinin sürekli güçlenmek istemesidir.
Ağırlık kaldırıyoruz yani fitness gibi düşünün.
Psikolojinin ağırlık kaldırmaya ihtiyacı var yoksa bir zaman sonra hayattan bıkmış oluruz sürekli mutlu olmak iyi değil
Şu son bir kaç aydır bu sorunu yaşıyorum yardım edin Pskiyatriye mi gideyim psikoloğamı. Hayatım çok boktan ruhum sürekli stres yaratıyor sıkıntı yaratıyor artık geleceğe dönük umudum ve güzel şeyler kafamda kurmak istiyorum 😔
Bence kendimizi yeterince sevmemekten ve ilgi gostermemekten kaynaklaniyor. Bu tarz seyleri yaparak aslinda kendi ilgimizi kendimize yoneltmis oluyoruz ister istemez.
Peki 4 kitaptan sorumlu olduğum vize için bir fikri var mı değerli abimizin?
@ENÜZGÜN Teşekkür ederim hocam fakat bu 4 kitap 1 dersin vize konusunu kapsıyor.
istiyoruz olmuyor elden de birşey gelmiyor en iyisi elden gelebilecek şeyler istemek
İnsan kimsenin anlayamadığı bir varlıktır. İnsan kelimesi hafife alınmayacak kadar güçlüdür. İnsan ve adam farklı bir şey. Adam-kendi vazifesini yerine getiren ve çok iyi bir insan olmaktır. Bizim konumuz ise insan. İnsan pisikolojik durumunu b=pek kimseye açıklayamaz. Bunun sebebi ise utangaçlık deyil, karşısındakinin onu anlayamamasından korkmasıdır.
Canımız sıkılıyor mutsuz gibi görünsekde dertlenmeyi seviyoruz bu yüzden dram diye bir film türü var bu yüzden acıklı diziler hep tutuyor şikayet etsek de seviyoruz hatta çoğu şikayetimiz biraz övünme bile barındırıyor
Monotonlaşan bir hayata ufak bir heyecan katmaya çalışan zihinlere sahibiz sanırım bilemedim şimdi , aman🙇🏻♀️
Boş olduğum zaman kendü kendimizi yeriz nedrn bunu yaptık şunuyaptım diye boş kafa cevap
Hep kaybettiğimiz için hep olumsuzluklarla karşılaştığımız için.
Yanlizlik
Yıllardır yalnızım belki bundandır yalnızım ruhuma iliklerime her yerime sindi yalnızlık 😢
Düştüğümüz bataklıktan kurtulmak için çırpınıp daha çok batmak gibi bir kısır döngü mü?