Bu biraz da kendi öz güvenimizle de alakali bir durum.. Hata yapmaktan korkan, daha önce çokça yanlis kararlar vermis birinin tek basina karar vermesi cok zor.. Baskasinin fikirkerini onemseyip degerli buldugu icin degil de kendine guvenmedigi icin aynen uygular..
Arafta kaldigimiz zamanlarda mutlaka fikrine basvurdugumuz insanlar vardir.. Olmasi gereken de o zaten.
Cok onemli kararlar verirken guvendigimiz, dogru karar verecegine inandigimiz bir büyüğümüz, ailemizden biri olabilir..
Harmanlayip yine ortak bir akilla karar vermek gerekiyor her zaman..
SwordOfDemocles | Kişilik & Karakter konusunda 1,8b görüş paylaştı.
Fenomen
4 ay
Herkesin değil ama fikrine önem verdiğim insanların fikrini sorarım. Eğer daha makul ve mantıklı bir fikir varsa onu kullanırım. Yoksa kendi fikrimi onaylanmış sayar ve uygularım.
Ayhan67 | Kişilik & Karakter konusunda 3,2b görüş paylaştı.
Fenomen
4 ay
Fikirlerini söyleyebilirler yapıcı şekilde eleştiredebilirler fakat kendi istediğimi yaparım genellikle
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
IAmarPresterAen | Kişilik & Karakter konusunda 16,2b görüş paylaştı.
Fenomen
4 ay
Kendi bildiğimi yaparım
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
ouzinyo | Kişilik & Karakter konusunda 6b görüş paylaştı.
Fenomen
4 ay
Fikir almıyorum.
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
_Maidetta_ | Kişilik & Karakter konusunda 1,1b görüş paylaştı.
Guru
4 ay
İkizler burcuysanız hayatın size cazibesidir. Fikir alıp bildiğin yolda, bildiğin gibi yürümek. Fikir almada ki amacın, soruya karşılık işitilecek fikri/düşünceyi/görüşü uygulamak değil; fikri sorulanın, fikrinin sorulduğu konu ile ilgili düşüncelerini öğrenmek olduğu zamanlarda sergilenen davranış biçimidir. Tavsiye istemek ve görüşlerini, bakış açısını öğrenmek istemek arasındaki farktan kaynaklanır. Tavsiye istenen durumlarda henüz bir karar verilmemiştir. Tavsiyeler değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Diğer durumda kişi tarafından gerekli değerlendirmeler zaten yapılıp karar verilmiştir. Karar verme ve uygulama konusunda tereddüt yaşanacak bir durum yoktur ve fikir soran kişi, sorduğu kişinin konuya bakış açısını, konu ile ilgili görüşlerini, fikri sorulanın empati yolu ile böyle bir durum karşısında nasıl bir tavır takınıp neler yapacağını öğrenmek isteyebilir. Tavsiye istenilen durumda, merkeze kendini ve hakkında fikir istenilen konuyu alır insan. Alacağı tavsiyeleri, konu hakkında yeni durumlar yaratmak için kullanacaktır. Bakış açısı ve düşünce öğrenme niyetli fikir sormada ise merkezde konudan ziyade fikri sorulan kişi vardır. Konu sadece referans alınarak fikri sorulanı tanımaya yönelik yeni adımlar atılmaya çalışılır...
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
Rossalindaa | Kişilik & Karakter konusunda 2,2b görüş paylaştı.
Guru
4 ay
Evet diyebilirim. Hayatımda fikirlerini önemsediğim insanlar sayılı açıkçası. Onlara danıştıktan sonra kararımı mutlaka tekrar ölçer tartarım. Söylenenleri daha doğru buluyorsam kararım bu yönde değişir. Fakat söylenenlere rağmen, doğru yanlış gözetmeden ileride keşkem olmasını istemediğim bir durum ise söz konusu kararım değişmez. Keşke deme ihtimalim yanlış yapmaktan daha çok korkutur beni. Bu yüzden de çoğunlukla da kararımdan şaşmam.
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
Benyakamoz | Kişilik & Karakter konusunda 421 görüş paylaştı.
Xper 7
3 ay
Hayır bazı işleri yapmadan emin olsamda danışırım. En çok aklıma yatanı kullanırım saksı değilim ama işimi riske atmayı sevmem
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
TemizMan | Kişilik & Karakter konusunda 127 görüş paylaştı.
Yoda
4 ay
Genel de kendi bildiğimi okurum. Bana fikir verenlerin görüşlerine değer veririm ama bildiğimi okurum
En İyi Erkek Görüşleri