- Olgunluk yaş ile değil yaşanmışlıklar ve karakter ile var olan bir şey inan bana.2|00|0Görüş hala geçerli mi?
öyle zaten ben bunu biliyorum fakat her şeyin doğru bir zamanı oluyor ya zaman diye bir kavram var ya hani onu soruyorum biraz da kafa karışıklığından aslında çünkü 30 yaşında bile olsa çocuk gibi olanlarda var 23 yaşında biri için olgun diyebiliyorum fakat evlilik için hazır mı ölçemiyor insan acaba biraz daha mı beklemeliyim diyorum belki ileride değişkenlik gösterebilir hayatımı yaşayamadım der kanamadım her şeye der bırakıp gidebilir de insanlar çok güvenilmez
Anladım. En doğru olanı bir erkeğin varsa üniversitesini bitirip askerliğini tamamlayıp iyi bir işsizlik çektikten sonra iş hayatında iki yıl çalıştıktan sonra ki dönemi daha olgun ve aklı başında olduğu zamandır.
teşekkür ederim görüşün için.
herkesin aklının başında olduğunu öğrendim artık gurur duyuyorum burda ki insanlarla teşekkürler türkiyem- Hepsini Göster Daha Az Göster
En İyi Kız Görüşü
- Yaş değil yaşanmışlıklar daha etkili olsa da en aşağı 35 diyorum1|10|0Görüş hala geçerli mi?
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
2342- 30 dan sonra yavaş yavaş olgunlaşıyorlar😃1|00|0
- 30’dan sonra anca1|00|0
- Evlilik için olgunluk bir kıstas değildir. Çünkü olgunlaştıklarında evlilikten de kaçmaya başlarlar :)
Ayrıca ideal yaş diye bir şey yoktur bence. Kişilerin akıl ve ruhu ne zaman evlilik kurumuna hazırsa, karşısına ne zaman dığru kadın çıkarsa hazır olurlar0|00|0doğruyu buluyorlar da sonradan yanlışa sapıyorlar bununda yaşla ilgili olduğunu düşünüyorum
- kadınlarda olgun değil
dolayısıyla erkekte kadında
zorluk görerek sorumluluk alarak olgunlaşır
30 yaşına doğru iki cins olgunlaşır
kimiside 50 yaşında olgun değil
bu biraz eğitime kültüre aile ve çevreye görede değişebilir1|10|0 - Bence Saçma Düşünceler Benim Yaşım 23 Gayet Olgun Birisiyim 30 35 Yaşındaki Kadınlar Benden Çok Memnun Benden Küçük Kızlarda Çok Cahiller Onlarda Benim Gözümde Çocuk Gibiler0|00|0
- İnsanların özellikle de erkeklerin ne zaman nasıl olgunlaştığını anlamak zor yaşantılar paylaşımlar öğrenmeye açık olmak tamamiyle dışta ve içte diyalog halinde olmak gibi pek çok konuya bağlı bu durum1|00|0
- Her breyin olgunlaşma yaşı, yaşadığı ortama göre, çevresine göre aileden almış olduğu eğitime göre ve kendini geliştirmesine göre değişkenlik gösterebilir. Kimi 20 yaşında kimi 35 yaşında, kimi de hiç olgunlaşma.1|00|0
- Erkeklerin 30, 32 civarda
Bayanlar 28, 30 civarda
Olgunlaşma yaşla değil. Tecrübeyle sabittir0|00|0 - Öyle bir yaş yok artık benim için... Olgunlaşma farklı, evlilik farklı şey...0|00|0
- 25+ ondan öncesin de pek bir şey bekleme bilimsel olarak kanıtlanmıştır.0|00|0
- Bazıları 25 ten sonra bazıları yaşantısından dolayı daha erken olgunlaşır. Bay bayan fark etmez evliliğin yaşi yok doğru insanı bulduğu yaşta evlenebilir..1|00|0
- Erkekler yasadigi cevreye bagli olarak olgunlarsir
Zengin ve muhallebi cocuklari 20 yasina geldinde tam olgundur
Fakir ve gururlu semt cocuklari hayatin ne kadar acimasiz oldugunu ogrendiklerinde olgunlasir0|00|0 - Hayat insanı olgunlastirir yani yasanmislik yaş değil yani1|00|0
- Kimi 7 yaşın da, kimi mezar da bile nafile â yeğenim1|00|0
- Erkekler babalarını kaybettiklerinde büyür derler ben babamı kaybettikten sonra gerçekten büyüdüğümü hayatın gerçeklerini anlamıştım 14 yaşımda tabii kişiden kişiye değişen bir durum 30 yaşında cıvık insanlarda var1|10|0
- Erkekleri bilmem
Lakin
Bütün insanlar ana babalarını kaybedince olgunlaşır1|00|0 - 30 olanlar 20 gibi.40 olanlar sanırım onlarda dünya ahiret amcam olur.1|00|0
- Herkese ve her psikokültürel etkiyle değişir. Kızlar da hemen olgunlaşır diye bir şey yok bence.1|00|0
herkes hemen olgunlaşmıyor zaten sadece belirli bir zaman dilimini sormuştum herkes akıl yaşta değil baştadır vs gibisinden şeyler yazmış bunu zaten biliyorum asıl sorduğum şey bu değildi benimde sağlık olsun
Herkese """göre"" yazarken göreyi atlamışım. O yüzden hata olmuş. Yani çoğu şeyin oturma yaşı 20 diye düşünüyorum.
hani insan yaşadıklarından dolayı 16 yaşındada çok oturaklı olabilir fakat resmiyette hala çocuktur. insanlar bu yönde bir masal diyarında ki kitap kahramanı gibi yanıtlıyor her şeyi. her şey oluruna varmış herkes yaşadıklarına göre akıllıymış. evlilik diyorum olgunluk diyorum illa ki bunun sayısal anlamdada bir değeri var 16 yaşında olgun düşünüyor diye bir çocukla evlenilebilir mi? şayet bir soru sorup bin pişman çıkınca da gizli sormak daha mantıklı geliyor artık..
(lafım sana değil genel olarak konuştum)- Hepsini Göster Daha Az Göster
Çoğu erkeğin 20 yaşından sonra eğer maddiyatı da varsa aileyi yönetecek düzeye geldiğini düşünüyorum.
Benim anlatmak istediğim sorumluluk veya tecrübe değil. Eğer aile kurmak istiyorsa ve bunu gerçekten istiyorsa 20 yaşlarının başında çoğu şeyin oturduğunu düşünüyorum. Maddiyatı var sayıyorum.
Ve ben 30 u doğru bulmuyorum bu resmen doğayla çelişmek oluyor. Eğer bizi Allah yarattıysa ve bize cinsellik duygusu verdiyse bunun artıkyavaş yavaş yaşanması lazım. Ve bu da ancak evlilikle doğru olur. Çünkü Allah yasaklamıştır zinayı. Yani hem Allah a karşı çıkıyorsun hem de Doğaya. Eğer aileler çocuğunu tam yetiştirseydi çoğu insan 20 yaşlarında evlenmeye tam hazır olurdu madiyatta dahil. 30 yaş sözgelimi kültürel düzeyi yansıtıyor. Ve hiçbir temeli yok.
öyle zaten ama insan yinede şunu düşünüyor 20 yaşında ki biri için çok erken sanki henüz her şeye doyamamış gibi ileride sıkılıp gidicekmiş hissi yaratıyor bu yaş aralığı 30'dan sonrasıda her şeye doymuş hevesi kalmamış gibi yani bunun bir ortası yok sanırım😅
@PiLLy_BheBek Sizi normalde etiketleyip rahatsız etmek istemezdim fakat sizin görüşünüzü de eleştiriyorum. Yani beni doğru bulmayabilirsiniz o yüzden cavap vermenize gerek bile yok eğer istemiyorsanız. Sizin şahsınıza karşı bir şey ima da etmiyorum Yanlış da anlamayın lütfen. Ancak benim düşüncem böyle.
İnsan doyumsuzdur. Doyumsuzluğunu kontrol eden ancak dindar biridir. Ve bu zordur kimse mükemmel değildir. ve açıkçası Doyumsuzluk tabirinizi ÖZGÜVENSİZLİK OLARAK GÖRÜYORUM. erkeklerin doğer kızlara doyacağını düşünmeyin bu tamamne içgüdüsel bir his bunu asla kontrol edemeyiz. Ama başımızı eğebiliriz. Bunu da ancak Allah rızasını Gerçekten bilen biri yapabilir.
Doymak değimiyle görsel çekimi kastediyorum. Ve sen ileride çocuğuna açık saçık diziler filimler dinletirsen erkek çocuğuna o da zorlanır bunu bil. Bizim cinselliğimiz çok farklı. İşin içinde daha çok görsellik var.
- Olgunluk yaş ile ibaret değildir Olgunluk zihinde bağlıdır1|00|0
yaşta bununla yol izliyor ama misal sen 16 yaşındayken ne kadar olgun ve oturaklı düşünürsen düşün çocuk olarak görülürsün bi taraftan doğru akıl yaşta değil baştadır bir taraftanda yaşta önemini gösteren bir şey
İnsan yaşadıklarından olgunluga erişir yaş ilerledikçe değil yaş sadece ilerler olgunluk dedigimiz düşünce yapısı dır insanlar olgunluk sorulunca yaş olarak tabir ediyorlar hayır bur insan 16 yaşında da olgun düşünebilir
- 30'dan sonra erkeklerde olgunlaşma başlıyor tabi bazılarında bazı erkekler de 30'na basmış hala bir çocuk gibi davranıyorlar1|10|0
- En az 30 olmalı bence.1|10|0
di mi şöyle bi 5-6 yaş aralıklı olunca da hayatın farkındalıklarını öğretiyor sana hem hoca hem sevgili ne ala😅
- Hepsini Göster Daha Az Göster
aa ne güzel ya allah mutluluğunuzu daim etsin saçlarınız beyazlaşıp elleriniz buruşana kadar birbirinize saygıyla sevgiyle sarılın inşallah❤️
- Yaşla değil de yaşadıkları kötü şeyler sayesinde olgunlaşır insan.0|00|0
- İdeal yaş diye birşey yok. Bir bakarsın ona unda ergen bir bakarsın 18 inde olgun.0|00|0
- Onu bilmemde seni askerde adam ederler diyorlar😃1|00|0
- erkekler asla olgunlaşmaz1|01|0
nedensiz. olgunlaşmıyoruz. babama bakıyorum aynı ben demek ki 30 sene sonra ben hala aynı olacağım
- 30'lu yaşları en ideal ve olgun olabildikleri yaş1|00|0
30 çok geç değil mi yahu
Erkek için değil. Hatta kadın içinde değil ki artık çoğunluk bu yaşları tercih ediyor. Günümüzde 30'lu yaşlar genç kabul edilen yaş aralığında. Eskiden tarla takım işleri ve sağlık sektörünün bu kadar ilerlemmemiş olmasından dolayı insanlar daha erken yaşlanıyordu.
Bana göre 20'li yaşlarda yapılan evlilikler çok daha toy duygulardan dolayı pekte sağlıklı olmuyor27-28 daha sıcak geliyor da ama 30'da iyi ha 30 ha 28 zaten
benimde şu korkum var olgun olup içindeki hevesleri öldürmüş olması 30'una kadar her şeye kanıp evlendikten sonra pek heyecanı kalmıycakmış gibi geliyor sanki beni bu durum tedirgin ediyor olgun olsunda içinde ki heveslerini öldürmüş olmasın aman ne çok şey istiyorum ben de😅
- olgunlaşmanın yaşı yoktur bir insan kendini doksan yaşında bile çocuk gibi hissedebilir1|00|0
- Kız peşinde koşmayan erkekler olgun gibi gözüküyor0|00|0
- Erkek her yaşta çocuktur.0|00|0
- Gizli Üye28 güYaş falan yok ben bu yaşta olgunlaşmış biriyim ve 30 yaşındaki bir kadın sırf olgun biriyim diye benimle sevgili oldu1|00|0
- Belli bir yaş söylemek mümkün değil1|00|0
- Kimisi çok erken, kimisi hiç1|00|0
- 30 yaşında anca olgunlaşıyorlar1|00|0
- 27-28 gibi0|00|0
Kişiden kişiye değişir be kanka aslında, ben mesela 25 olmuşum ama adam olamamışım ergenim. Ama senin herif belki 20sinde olgun oldu ne bilelim biz 🤔
ben garanticiyim garanti vermesi lazım boşu boşuna imza atılmıyor resmiyete dökülünce
aslında bir kaç ay beraber yaşayıp sonra nikah kıymak daha mantıklı gelmeye başladı
- Gizli Üye1 ayKişiye göre değişen bir şey0|00|0
- 19...0|10|0
- 30 a kadar yolu var0|00|0
şaka olsun diye şey ettim benim için pek fark yok akıl başta da işte sayısal bir değeri vardır illa ki diye düşünüyorum 30 iyidir de sonrası için tedirginim
- Daha Fazla (5)
Detaylı bilgi
En İyi Erkek Görüşü