Çevre baskısı mücadele etmeden kabullenmek.. Kronik stres adı altında sizi içten içe zamanla yiyen ve her ne hikmetse buna zamanla alışan bünyenizden bahsediyorum. Sebebi bulunamayan hastalıkların en temeli bu hayırı diyememek. Diyebilecek güce ne zaman sahip olacaksınız? Hayır diyebiliyor musun?Evet demeyenler kervanındayım takas yapabiliriz azıcık 🐝
CatKong | Kişilik & Karakter konusunda 8,2b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Hayır demeyi öğrendim sonunda üzülmemek için. Ama önce kendime hayır demeyi öğrendim. Ben kedime söz geçiremediğim zaman kimseye söz geçiremem. Ha sigara konusunda halen hayır diyemiyorum oda süs olsun napim.
1|0
0|0
Acid_Qeenn | Kişilik & Karakter konusunda 1,8b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Sevdiğim, değer verdiğim kişilere diyemem ama diğer türlü çokzel hayır derim...
1|1
0|0
_ViViR- | Kişilik & Karakter konusunda 3,8b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Evet.. Severim hayır demesini. Ama bayılırım işime gelen şeylere evvveeet demeyi
1|0
0|0
DreamWhileAwake | Kişilik & Karakter konusunda 5,3b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Eskiden hiç diyemezdim. Artık gerektiğinde söylüyorum.
1|0
0|0
BlueCupcake | Kişilik & Karakter konusunda 4b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Ezelden işlenmiş zaten.😄
1|0
0|0
IAmarPresterAen | Kişilik & Karakter konusunda 8,2b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Bu konuda dantel ördüm.
1|0
0|0
_ΛqresiF_ | Kişilik & Karakter konusunda 6,5b görüş paylaştı.
Çok güzel hayır ya da diğer olumsuz yanıtlarını kullanıyorum artık. Herkese çok iyi yaklaştığım dönemlerde kırıcı olmamak ve üzmemek adına kendimden fazlasıyla ödün verdiğimi hatırlıyorum. Şimdi en yakın çevreme, hatta ailemden birilerine bile bunu kullanmaktan geri durmuyorum. Böyle olmak istemezdim ama bu noktaya gelmemde yaşadığım ve deneyimlediğim fazlasıyla tecrübem mevcuttur. Kimsenin üzülmesi, yanlış anlaması, yargılaması umrumda değil. Doğrularıma ve ilkelerime göre yaşamak zorunda olduğuma inanıyorum artık.
1|0
0|0
Gizli Üye
1 ay
Kesinlikle hayır demeye çalışmalıyım. Çünkü dün akşam bir işveren bana 1200tl lik iş teklifinde bulundu. Ve ben de salak gibi onu dinledim ve beni telefonda ezdi. Dedi ki "millet işsizlikten bahsediyor. İş var maaşı da beğenmiyor" dedi terbiyesizce. Zoruma gitti, beni ezdi. Ben 26 yaşındayım ve 4 yıllık üniversitemi derece ile bitirdim ve iş bulamadım alan değiştirdim. Hadi farzedelim lise mezunuyum, yine de böyle terbiyesizce konuşabilir mi bir iş veren? Arkadaşlar gençlik neden vardır? Çalışıp yaşlılığında sürünmemek için. Şimdi biz kenara para koyamazsak ben nasıl ileriyi göreyim. Bundan sonra öyle düşük maaşla çalıştıracak kişilere tavrım kesinlikle hayır olmalı, bunu anladım.
1|0
0|0
bbthr | Kişilik & Karakter konusunda 84 görüş paylaştı.
Xper 5
1 ay
Bu yaşıma kadar maalesef öğrenemedim. Benim en zayıf noktamda bu galiba. Kim ne derse desin ne isterse istesin herkese yardımcı olmaya çalışmak beni yoruyor. İnsanları kırmamaya çalışmak her dediklerini yapmaya çalışmak çok fazla yoruyor hemde. Çok üzülüp kırılıyorum bu yaptığıma karşılık bulamıyorum. Ama bir gün bende öğrenirim üzülmemek için birini üzmeyi.
1|0
0|0
EmreJuan | Kişilik & Karakter konusunda 1,1b görüş paylaştı.
Guru
1 ay
Merhaba@Ayzıiıttt,
Hayir ve bilmiyorum demeyi bilmek ozellikle de biz Türklerindir lugatinda pek yok.. cunki hayir yerine belki ya da biraz demekle gecistiriyoruz bilmiyorum yerine de her zaman her konuda fikrimiz var...
Ama kendi açımdan karşımdaki kırılacak olsa da üzülsemde hayir demeyi öğrendim yoksa daha sonra ben daha çok uğraşıyor ve kendimden ödün veriyorum
gerçekçi-kişi | Kişilik & Karakter konusunda 215 görüş paylaştı.
Guru
1 ay
Aslında hayır diyen kadın aşktır, melektir, tapılası bir kadındır ama kıymeti ve değeri bilinmiyor. Hep hayalim. Benim yanımda bana hayır kelimesini kullanmaktan çekinen bir kadına sahip olmak. Eğer bulan varsa bir ömür başının üstünde taşısın.
Kimseden çekincem pek yoktur. Mesela bir iş ortamında iş sahibi otoriter olmayı patavatsızlıkla karıştırıp, saygısızca davranmaya başlarsa hiçbir güç bana o işi yaptıramaz. Hayır derim ve dinlemem. İnsanın hakkını savunması lazım.
1|0
0|0
Portakal-Çiçeğii | Kişilik & Karakter konusunda 282 görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
Hayır demeyi bilmek gerekiyor başkaları kırılmasın diye istemediğim bir şeye "evet tamam olur" diyemem bu beni mutsuz eder mutlu olmadığım bir şeyi de yapmam
1|0
0|0
Kptknn | Kişilik & Karakter konusunda 205 görüş paylaştı.
Xper 7
1 ay
Saf yerine konmayacak kadar evet, oyunbozanlıkla şuçlanmayacak kadar hayır diyebiliyorum.. Umarım anlatabildim 😂
Karşımda ki ne düşünür, kırılır mı falan hiç umrumda olmaz. İstemediğim ne varsa cevabım nettir HAYIR. Saygısızlık yapmadan tabi.
1|0
0|0
kararrveremedimm | Kişilik & Karakter konusunda 280 görüş paylaştı.
Xper 7
1 ay
Hayır demeyi her zaman bilirim. Hayır demeyip insanları kırmamak için hep ben kırıldığımı farkettim zor oldu ama güzel oldu
1|0
0|0
Gizli Üye
1 ay
Hayır demeyi öğrenemedim istemediğim şeyleri yaparak kendimi mutsuz etmek tam bir aptallik halbuki herkesi memnun etmek imkansız ama yapamıyorum sonra birde yapmasaydın oluyor neyse çok dolu olduğum bir konuydu susuyorum
En İyi Erkek Görüşü