Okuyan insanın ufku daha açık olur evet. Ama bu "okumayan cahildir" demek değildir. Okumak yetmez.
Cahil; Kendini resmen tanrı olarak görüp yanlışları doğru diyerek savunan, kendini geliştirememiş, yeniliğe açık olmayan ve en önemlisi kendine bile saygısı olmayandır.
Hayatı toz pembe ve kendinden ibaret gören ve diğer insanlara hayat hakkı tanımayıp sabit fikirli olan insan cahildir. Ama kendi yanlışlarını farkedip düzeltme yoluna giden kişi cahil değildir. Aksine önündeki engelleri aşma gayretiyle çalışan ve engelleri aşmayı prensip haline getirdiği için övgüye de layıktır her ne kadar okumamış bile olsa.
0|0
0|0
Neyimbenmayki | Kişilik & Karakter konusunda 983 görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
İkiden fazla bölüm bitirmiş, hatrı sayılır derecede kitap okumuş ama hâla cahil kalan insanlar gördüm. O yüzden cahillik kavramının eğitim seviyesi ile bir alakası yok.🙂
0|2
0|0
54srp | Kişilik & Karakter konusunda 2,1b görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
Cahilliğin okumakla alakalı olduğunu düşünmüyorum Dünyaları okuyupta beyin olarak kendini geliştiremeyen insanlar var maalesef
0|2
0|0
Efuli26 | Kişilik & Karakter konusunda 89 görüş paylaştı.
Xper 5
1 ay
Selam gelişime açık, çalışkan biriyse egitim almadan da kültürlü eğitimli bir insan olabilir ama iyi bir is istiyorsa diplomaya etikete bakarlar.
0|1
0|0
FragileDreams | Kişilik & Karakter konusunda 1,1b görüş paylaştı.
Guru
1 ay
Okumamış insan değil, kendini geliştirmemiş insan cahildir.
1|1
0|0
Gizli Üye
1 ay
Cahillik yanlışta ısrar etmek bencil ve egoist olmak bir şeyde, empatiden ve okuyupta ögrenmekten uzak olan insandır tek okumak yetmiyor ne yazık ki insanın mayası düzğün olmalı
0|1
0|0
SoLiDeR | Kişilik & Karakter konusunda 653 görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
Okuyup hem de efendiliğini suskunluğunu bozmayan kişi cahil değildir
0|1
0|0
uncas71 | Kişilik & Karakter konusunda 1,9b görüş paylaştı.
Master
1 ay
Ne okumus egitimli cahiller eğer öyle olsaydi o cahiller olmazdı
0|1
0|0
Gizli Üye
1 ay
Cahil insan nedir diye araştırırsan daha kolay olur ayrım yapmak.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
95Elbette eğitim fazlasıyla önemli ama ne almak istersen onu alırsın.
Ama bu "okumayan cahildir" demek değildir.
Okumak yetmez.
Cahil; Kendini resmen tanrı olarak görüp yanlışları doğru diyerek savunan, kendini geliştirememiş, yeniliğe açık olmayan ve en önemlisi kendine bile saygısı olmayandır.
Yok olmaları dileğiyle.
Dünyaları okuyupta beyin olarak kendini geliştiremeyen insanlar var maalesef
Edep onu korur edep bütün kusurları örter