TÜİK: Türkiye'de kadınlar, evliler, okul bitirmeyenler daha mutlu! Peki siz mutlu musunuz?

Güncellemeler:
En İyi Erkek Görüşü
Öncelikle şunu bilmemiz gerek burada yazacaklarım, Kadına/Erkeğe dair ya da Kadını/Erkeği küçümsemek değil.
Sadece yazıcam ortaya yazıcam ve genel olacak hatta iki cinse yazacağım.
Aklıma takılan şey, var bir şey evet TUİK neden böyle bir şey açıklama gereği duydu. 🤔Şimdi.
Aptallık mutluluk tur;
Çünkü bilmezsin ve bilmezsen istemezsin, eğer istemezsen, yoksun kalmazsın, eğer yoksun kalmazsan üzülmezsin, eğer üzülmezsen mutlu olursun.Kadın;
Neden önemli dir "devlet" için biri bana bunu anlatsın, olay ne abi Kadın mutlu olsun diye "cahil ya da eğitimsiz kalsa çok iyi olur" demek ne burada ki önem ne? 🤔Erkek;
Ülkeyi yönetiyor/doğru, ülkeyi koruyor/doğru, savaşa gidiyor/doğru, siyaset yapıyor/doğru, çalışıyor/doğru, patron/doğru, para kazanıyor/doğru, ailesini koruyor/doğru, ailesine bakıyor/doğru e bide çocuk olsun diye bir görevi var yani/doğruPeki;
Bu yukarı dakiler "doğru" diye kadın yönetemez eğitim alamaz, çalışamaz, siyaset yapamaz, asker olamaz, ülkeyi koruyamaz, para kazanamaz, savaşamaz, aile yönetemez, aileyi koruyamaz, patron olamaz, e bide çocuk olsun diye bir görevi olamaz mı demek buBu nedir biriniz her hangi biriniz rica ediyorum beni aydınlatır mısınız lütfen 🙏
Son olarak kimin ne kadar rahatsız olduğu şu alta yazacaklarım için söylüyorum inanın umurumda değil.#KadınKutsaldır #KadınKutsaldır #KadınKutsaldır #KadınKutsaldır
🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍Not:
Neden Gözde AKPINAR #gözdeakpınar
Çünkü bu ülkede bir gün bildiğim tüm kanalların ekranı karardı hatırlıyorum ve sizde sebebini.
En İyi Kız Görüşleri
Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
7379- Erkeğim, bekarım ve okul bitirdim. https://www.youtube.com/embed/U0cxwSDUXyM
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Görüş(eig) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Mutluluk zihinsel bir durumdur.
Ancak kafamızda kulakların olması veya kalbimizin sürekli atması gibi sürekli bir durum değildir.Bugün mutlumusun sorusuna “Harikayım” diye cevap verebilen birisi ertesi gün aynı soruya “Çok mutsuz ve öfkeliyim” diye cevap verebilir. Amaç sürekli mutlu olmak değil belli bir dengede olmaktır.
İstatistik bilimi cetvelle ölçebildiğimiz şeylerde oldukça faydalıdır. Örneğin Türkiye’de kaç inek olduğu, bunların yılda ne kadar süt verdiği ve bu sütün ne kadarının kutulandığı gibi sorulara harika cevap verir.
Ancak soyut meseleleri cetvelle ölçmeniz zordur. Türkiye’nin ne kadarı mutlu sorusuda cetvelle ölçmeniz zor bir sorudur. Ülkemizde kaç kişi aşıktır gibi bir sorudur bu. Üstelik genellemeler de pek iyi değildir.
Mutlu bir işi ve ailesi olan bir kadın varsa hemen yan mahallesinde işsiz ve kocasından her gün şiddet gören mutsuz bir kadın olabilir. Türkiye’de kadınlar daha mutluymuş demek o mutsuz kadına ayıp olacaktır.
Çok mutlu anlar yaşayan evliler de vardır ama çok mutlu anlar yaşayan bekarlar da vardır.
Kısacası bu işleri kaleme cetvele vurup sonuçlar çıkarmak ve oradan genellemelere gitmek pek akıl karı değildir.Aslında mutluluk yaşamdaki arzularımızla ilişkilidir. Arzularına hakimsen ve onları sen yönetiyorsan mutlu olma şansın daha fazladır. Ama Arzuların ipleri ele geçirmişse mutsuz olma şansın artar.
Kısacası mutluluk sürekli olmayan bir zihinsel durumdur. Amaç sürekli mutlu olmak değil dengede kalmaktır. Mutluluk gibi kavramlar da cetvel ve ölçekle tartılmaz.
Arzularımızın mutluluğa etkisi konusunda aşağıda paylaştığım videoyu izlemeniz de faydalı olabilir.
Güzel soru için teşekkürler ve sevgilerimle.
https://youtu.be/bA2c7WONnJU
Anketi yapanlar herhalde Bugün Mutlu musunuz diye değil, genel itibariyle hayatınızdan memnun musunuz diye sormuşlardır.