
Güncellemeler:
12 gü
Süper Soru :)
En azından başlangıç noktası için evet. Yoksa tabi ki çalışalım, kazanalım, daha iyi imkanlarda yaşayalım. Herkes ister bunları. Denge çok önemli bir unsur. Herşeyi dozunda yapmakta fayda var. Hayali bile dozunda kurmak gerekir, yoksa bir süre sonra kendi kurduğunuz hayal bile döner sırtınızdan bıçaklar, acıtır.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!
Mutluluk dediğimiz olgu zihinsel bir durumdur.
Her zihinsel durum gibi dış etkenlerden de etkilenir iç etkenlerden de. Yapılan araştırmalar temel ihtiyaçlarımız ve makul isteklerimizi karşılayacak kadar bir para miktarının mutluluk durumunu gerçekten de yükselttiğini ortaya koymakta.Ancak bu eşik geçildikten sonra daha fazla para mutluluk seviyesini arttırmadığı gibi yaşamı daha fazla karmaşık hale getirip sorumlulukları arttırdığı için tam ters etki de yapabiliyor. Kısacası ihtiyacımızdan fazlası zararlı gibi görünmekte.
İhtiyaçtan fazlasını paylaşmaksa, paranın varlığından çok daha fazla mutluluk getiriyor bu konuda da oldukça fazla araştırma var.
Yani işin özü ihtiyacımız kadarı mutlu ediyor ve fazlası hele de paylaşmıyorsak mutsuz. Burada sorun ihtiyaç dediğimiz şey nedir meselesi. İnsan arzuları onu sürekli daha fazlasını elde etmeye ve elindekiyle yetinmemeye götürmekte.
Bu denklemde elindekine şükredip kanaat edebilenler bunu yapamayanlara göre daha avantajlı. Yani dört duvar bir köy evinde yaşayan kişi kimi zaman beş katlı sarayda yaşayana göre daha mutlu olabiliyor.
Zaten mutluluğu dışarıdan aldığı sevgi, övgü ve para gibi faktörlere bağlayanların mutluluğu içerden aldığı öz sevgi, öz saygı ve kanaat gibi faktörlere bağlayanlara göre daha dezavantajlı olduğunu söyleyebiliriz.
Sözün kısası;
Temel ihtiyaçlarını ve akılcı isteklerini karşılayacak kadar paraya sahip. Elindekine şükreden ve paylaşmayı bilen insanlar altın limuzine binenlere göre daha mutlu olabilirler.Arzularımızın yaşamımıza ne tür etkilerde bulunduğu ve onları nasıl kontrol altında tutabileceğimize dair konuları içeren aşağıdaki videoda sorunuza cevap bakımından faydalı olabilir.
Sevgilerimle.
https://youtu.be/bA2c7WONnJU