Hayatta herkes bazen risk almak zorunda kalır. Ama burada sorulan zorunda kalınmadıkça alınan riskleri kapsıyor. Bence bu insan tipi, hayatında hiçbir yere varamayacak insandır. Çünkü, risk almadan yapılan çoğu şeyin insana bir katkısı yoktur. Zorlanırsın, başarısız olursun belki ama öğrenirsin. Ve benim her zaman inandığım şey tecrübedir. İnsanın en önemli sermayesidir, tecrübe. O olmadı mı, eline yüz milyon dolar da verseler çarçur edip bitirirsin. Kaliteli insanlara bir bakın. Mutlaka hayatlarının bir bölümünde başarısızlığı tatmış insanlar olduklarını göreceksiniz. Genomlarımızda risk almak, keşfetmek, daha ileri gitmek kazılıdır; homo sapiensler olarak binlerce yıl önce cesaretli olamasaydık Afrika'dan ayrılamazdık. Modern tarım ve sanayi toplumlarıyla beraber öyle bi' korku kültürü oluşturuldu ki; insanlar yaşadıklarının kendi tercihleri olduklarını düşünüyorlar. Güvenli ve risksiz bir yaşam toplumun kabul ettiği bir olgu; ama samimiyetle belirtmek istiyorum ki tamamen yalandan ibaret.Siz hiç risk aldınız mı; bu güne kadar aldığınız en büyük risk neydi?
Hayatında hiç risk alamayan insan hakkında ne düşünürsünüz?
8
16
Görüşünü yaz
En İyi Erkek Görüşü
Kravat_takan_adam | Kişilik & Karakter konusunda 2,7b görüş paylaştı.
Guru
1 ay
Belki korkuyordur, belki riskin neler kaybettirme ihtimalinin olduğunun farkındadır, belki daha önce aldığı risklerde hep başarısız olmuştur belki de bunlardan farklı bir sebebi vardır. Fakat risk almayarak risk alan kişiden daha başarılı oluyorsa saygı duyarım.
0|1
0|0
Görüş hala geçerli mi?
En İyi Kız Görüşü
PiLLy_BheBek | Kişilik & Karakter konusunda 3,5b görüş paylaştı.
Sıkıcı insanlar ve ayni zamandada çok korkak insanlar. Ben çok risk aldım ve almayada devam ediyorum ve açıkçası risk almak benim için bir tür eğlence iş hayatımda olsun, ask hayatımda vs vs. No Risk no Fun!
0|1
0|0
UPSAHL | Kişilik & Karakter konusunda 276 görüş paylaştı.
Xper 6
1 ay
Kimse risk almak zorunda değil. Monotonluğu, sıradanlığı ve sakin bir yaşamı seven ve büyük hedefleri/hayalleri olmayan insanlar da olabilir. Açıkçası bu insanlar hakkında pek bir fikir edinemiyor ve ''kendi seçimleridir'' diyip geçiyorum.
0|1
0|0
Cenkistanbul | Kişilik & Karakter konusunda 88 görüş paylaştı.
Xper 6
1 ay
risk alamayan insan başarısız insandır. hamle yapmayan, ölçülebilir ve mantıklı riskler almayan biri asla başarılı olamaz.
0|1
0|0
MehmeTD3333 | Kişilik & Karakter konusunda 327 görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
Yeteri kadar risk almıyorum, yeteri kadar mutlu değilim.
0|1
0|0
Prof_Langdon | Kişilik & Karakter konusunda 453 görüş paylaştı.
Xper 7
1 ay
Bosa yasıyordur. ya da hayatinda her istedigi onune geliyordur
0|1
0|0
FragileDreams | Kişilik & Karakter konusunda 1,1b görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
Garanticidir, başarıya geç yoldan ulaşır ama yinede ulaşır
En İyi Erkek Görüşü