Herkes ırkçı değildir ama hepimizin önyargıları vardır (kabul etmek istemesek bile). Çok sayıda çalışmanın gösterdiği gibi, çoğu zaman önyargılarımızın farkında bile değiliz. Farkında değilsek ondan kurtulmak zordur. Yapabileceğimiz şey önyargılarımızı tanımak, onları kabul etmek ve kontrol etmektir. Ancak bu, insanların neden ırkçı olduğu sorusuna cevap vermiyor mu? İnsanları yabancılara karşı bu kadar nefret eden nedir? Dünyada hiçbir çocuk önyargılarla doğmaz. Bu klişeleri ve önyargıları hangi noktada ve nasıl aşılayacağız?...
gecekusum3434 | Kişilik & Karakter konusunda 1,9b görüş paylaştı.
Guru
29 gü
Irkçılığın ana vatanı İngiltere ve fransadir bugün baktığınızda afrika kökenli bir çok kişi Fransızca konuşur zamanında çünkü esir olarak baskı altında bu dili öğrenmişlerdir bizim ülkemize baktığınız zaman ise bırakın ırkçılığı elin Nijerya ve kenyalısı bu ülkede saat satar kemer cüzdan satar sana naber hala oğlu der okadar rahattır çünkü suriyelisi afkani bu ülkede iş yeri açar vergi vermez üstüne yetmez kafa kesmeye kalkar millete dayilanir bu kadar laçka olmuş kimin nereden geldiği yaşadığı bir ülke olmuşuz ben Ürdün'e gittiğimde pasaport kontrolü yapılırken elimden uzatırken pasaport sözde sert vermişim diye bütün uçağın işlemini yapıp beni öyle almışlardı içeri sizin kardeş ülke dediğiniz sudan azarbaycanda ince benim halkım deyip saatlerce bekletildigimi bilirim sonra çıkıp dünya bizi kıskanıyor ayağı dünya bizden nefret ediyor kimse farkında değil ırkçılık arıyorsanız zaten bizi yönetenler en büyük ırkçılığı kendi vatandaşına yapıyorsa dünya ne yapmaz
superpsikolog | Kişilik & Karakter konusunda 10,8b görüş paylaştı.
Master
29 gü
İnsanlar neden ırkçıdır? İnsanlar cı eklemini bedenlerine menfaatlerine göre eklerler. Menfaatlerine ters düşen, zararlarına olduğuna inandıkları veya inandrııldıkları şeyler, kişiler ve görüşlerden nefret ettirilirler. Bu toplumları yönetmenin en kolay ve doğru yoludur. Çünkü neden, niçin ve nasıl düşman olduğunuzu bilemezsiniz. Sadece o kişi, düşünce veya olgu yok edilmelidir. Bu kadar sabit bir fikir ve gözle bakan kişinin, çevresinde olan olguları görmesi mümkün değildir. Irkçılık vs geriye kalan her türlü toplumsal zararlı adımın altında fanatizm (bilmeden körü körüne bağlanmak) yatar. Şimdi, ırkçı diye tabir ettitiğimiz kişileri inceleyin. Bakın, onlarda eksik olan şey ne?
ѵαℓεɳƭเɳσ | Kişilik & Karakter konusunda 856 görüş paylaştı.
Yoda
29 gü
Irkçı değilim. Yapanlara karşı çıkarım ve dinin bunu emreder ama ırkıma saldırı olursa korumak muhafaza etmekte görevimdir. Irkçı olmayı zenci ve beyaz ayrımı ile sınırlı tutanlardan oluyor tabi. Irkçılık insanları ayrıştırır. Ondan ötürü millî duygular daha mantıklıdır. İnsanin insandan üstün yaratılış özelliği yoktur.
Bir insanın mensup olduğu milletle gurur duyması aidiyet bağından dolayıdır. Yoksa bu illede o ırkın veya soyunun üstünlüğünü gerektirmez. Eğer bu duyguyu fanatik bir yapıya büründürerek akıl mantık süzgecinden geçirmeden sabit bir fikir haline getirirsek, yaptığımız yanlışın farkına varamayız.
Irkçılık denilince aklıma siyah beyaZ soluk benizli gibi cümleler geliyo ama işin içine milliyet :-) herkezin bildiği uygulamadığı şu var hepimiz insanıZ örneğin elma :-) ekşisi tatlısı var kırmızısı yeşili sarısı var ee birde cürüğüvar ama hepsi elma hemen mahsun kırmızıgülden giriyorum hepimiz kardeşizz ☺️☺️
1|0
0|0
athena_anthea | Kişilik & Karakter konusunda 561 görüş paylaştı.
Yoda
28 gü
İnsan sevgisi öğreterek başka yolu yok. Ama evrensel düzelye olmalı ya da şu an yavaş yavaş olduğu gibi evrensel bir kırılma ile.
Sanki sende de var biraz fasistlik gibi hissettim ama adilsin bak o da çekti dikkatimi bak laf etme küfür etme kötü bisey demedim valla tırsıyorum senden 😂😂😂🙈
En İyi Erkek Görüşleri