Sizce tıp okumak mi savcı olmak mı?
Cinsiyetini ve yaşını belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler:
1 ay
Yani yuzdeler birbirine çok yakın lütfen biraz daha oylayabilir misin?
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
24Yorum için teşekkür ederim evet iki meslek birbirinden çok farkli ama ikisinin çalisma ortamını, mesleğin getirdiği sorumluluklari da seviyorum iki meslek de bana uygun. Bunu çok araştırdım ama bir seçim yapmam gerekiyor ve sürekli kararsız kalıyorum gelecek yaşantımdan beklentilerimi her ikisi de karşılıyor bu arada çok özel değilse hangi okulda okuduğunu sorabilir miyim?
Eğer bana mesaj atabilirsen konuşabiliriz
Istek attim ama 1 xper olduğum için mesaj atamiyorum sen atar misin
Hukuk eğitimi 4 yıl
Staj + Ruhsat alınacak + KPSS + Mülakat = Savcı veya Hakim olunacak. Kesin savcı olursun diye bir şey yok.
Tıp okuyunca 6 yıl boyunca okuduktan sonra direkt tıp doktoru olabiliyorsunuz.
Bence tıp okuyun derim. Sayısalcılar iyi kazanıyorlar bu ülkede.
Evet bunun bilincindeyim gidebilidiğim kadar giderim diye düşünüyorum
Tıp mezunu bir doktor, çok kolay siyasetçi olabiliyor. Örneğin belediye başkanı veya milletvekili. Savcı-Hakim olanlar ise siyasete girmek için dokuz fırın ekmek yemek zorundadır. Bu açıdan iyi düşünün derim. Bu konunun bir noktası sadece. Bir çok değişik açıdan değerlendirin ve ben ne yapmak istiyorum diye kendinizi de bir sorun bir kerecikte olsa sorun bu soruyu kendinize. Karar sizindir. İyi tercihler dilerim...
Teşekkür ederim guzel dilekleriniz ve yorum için
Rica ederim.
doktorsan surkeli hastaliklar dertler ile ugrasiyorsun savcilik yapacaksan surekli davalar ile ugrasiyorsun yanlis kararlar sonucunda insanalrin hakkina girebiliyorsun baya zor bi secim 3. şık olsaydi iyiydi
Oncelikle yorum icin tesekkur ederim ama bu iki meseleği dusunüyom yani 3. şık yok
reis kolay gelsin 😁 ben emekli olmayo tercih ediyorum
Eywallah
Hukuk olduğunu biliyorum da asıl amacim savcilik o yuzden oyle yazdim avukat anlasilirdi o zaman
Avukat anlaşılır mı yahu? Hepsi hukuk okur bunların. Avukatı da, hakimi de, savcısı da.
Ya kardesim hukuk deyince genel olarak avukat anlasilir ben meslek olarak karsilastiriyorum bölüm olârak değil
Neden tıp sence?