Konuşurken o kadar kendinden emin ki, söylediği hiçbir sözün, öne sürdüğü tek bir fikrin doğruluğundan şüphe etmiyor... Hem sadece benim isteklerim olsun, hem karşımdaki mutlu olsun.
Hem her şeyi ben kontrol edeyim, hem özgür olayım.
Bir insan sürekli “haklıyım” mesajı vermeye çalışıyorsa. Bu insanla anlaşma ortamı olur mu?
14
6
Görüşünü yaz
En İyi Kız Görüşü
hiçyolcusu | Kişilik & Karakter konusunda 431 görüş paylaştı.
Xper 7
1 ay
Açıkçası bu tür insanlar empati yapmaktan uzak ve biraz da kibirli insanlar oluyor. Elbette herkesin belli noktalarda haklı olduğu durumlar vardır fakat her zaman haklı olmak mümkün değildir. Sonuçta herkesin kendi fikirleri var. Böylesi insanlar sürekli haklıyım diyerek 'aslında ben senin fikirlerini önemsemiyorum' mesajı da vermekte. Bu durumda bu kişilerle uzlaşma yoluna girmek zordur. Ya da artık karşıdaki kişi kendi fikirlerinden ödün verirse anlaşma yoluna gidilebilir. Bu da ne kadar sağlıklı olur, tartışılır...
Ben bu tür kişilerle istemesem dahi arama mesafe koymak istiyorum. Çünkü onlar kendilerini düzeltmedikçe ben boşuna enerji harcıyormuş gibi hissediyorum. Zihin teri döktüğüm ortamlarda kendime daha çok bir şeyler katıyorum. Fakat bu kişiler bana hiçbir şey katmıyor aksine benden bir şeyler alıp götürüyorlar maalesef...
YourName333 | Kişilik & Karakter konusunda 484 görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
Mütevazi ve kendini bilen kişi toplum içindeki lafzlarında "ben biliyorum" demekten çekinir. Çünkü el elden üstündür, bilirim dersin birisi gelir vahim bir aciz duruma sokar seni, incinirsin. Biliyorum büyük laftır vesselam.
Öte yandan, biliyorum diyen, daima haklıyım diyende maalesef kibir, kendini beğenmişlik de vardır. Empati yapamaz, anlayışlı biri olup karşıdakini dinleme idrakında da değildir. Bu tip kişilere ağzının payını vermeyi severim bazen, diyeceğimi der, kendi hâline bırakırım ama hiç değmeyecek de biriyse, had bildirmeye bile değmeyecektir nezdimde.
Gölgesizkarakter | Kişilik & Karakter konusunda 2,8b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Herkes kendi penceresinden haklıdır sonuçta. Sorun haklı olması ya da haksız olması değil karşısındaki kişiyle empati yapamaması muhtemelen. Böyle bir insanla anlaşılabilir mi? Aslında o kişiyi hayatınızda ne kadar istediğinize bağlı. Bence zor ve gereksiz bir çaba olur tabii orası ayrı.
1|1
0|0
Acid_Qeenn | Kişilik & Karakter konusunda 1,5b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Mutsuz olmak için farz olan davranış biçimleri üzerinde uzmanlaşmış, ekol olmuş insan modelidir. Sizi asla dinlemez, fikrinize önem vermez çünkü onların söyledikleri her zaman en doğrudur. Dinlemek eyleminin ne olduğunu bile bilmez bu insanlar. Bu yüzden umutsuz vakalardır...
Bir insanın kendinden emin olması, kelimelerinin güven vermesi kadar önemli. Yalnız her yerde ben haklıyım, benim söylediklerim doğrudur diye hissettirmesi hoş değil. Benim hayatta yapamayacağım bir şey, bu gibi insanlarla konuşmak değil dinleyicisi bile olamam aynı ortamda..
0|1
0|0
BlueCupcake | Kişilik & Karakter konusunda 3,2b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Hayır olmaz , öyle insanlar ile konuşmak hata zaten. Çünkü ne dersek diyelim ona göre kendi yanlışı da doğru olacak ve bu durumda sinirlenen de biz olacağız.
Vallaha ağam, bizim dayı oğlu köden bir çocukla aynı eve çıktıydı. Bir gün dayı oğlu bana dert yandı. ''Yaa şu ömer yok mu dellendiriyor beni yaa'' dedi. Hayrola dedim. Dayı oğlunun dediğine göre çocuğun iki lafından biri haksız mıyım mış. Neyse beraber bunun eve gittik. Çocukla oturduk. Gerçekten de çocuğun her cümlesinin sonu ''Haksız mıyım hacı'' diyerek bitiyor. Ortalama bir saat sonra bizim dayı oğlu patladı ve ''Haksızsın ulaaaan haksııııız hem de bastığın yerden gökyüzüne kadar haksızsın tamam laaaannn'' dedi. :D
0|1
0|0
YasayanAydinlik | Kişilik & Karakter konusunda 1,1b görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
Her konuda haklı olduğunu düşünen kişi herseyi bildiğini düşünen kişidir buda Kıbirdir kibirli insanlara pek tahammülum yok ben muhattap olmuyorum böyleleriyle zaten arkadaşlık kurabilmek için sürekli Evet haklısın demek gerekiyor haksız olduklarını kabul edemiyorlsr çünkü..
0|1
0|0
þórtaclausa | Kişilik & Karakter konusunda 1b görüş paylaştı.
Guru
1 ay
.Bırakalım haklı olarak geçinsinler biz haklı kalalım. Aklıma bu söz geliyor. Çok muhattap olup da bir şeyler anlatmam öylelerine
0|1
0|0
merakettimmişte | Kişilik & Karakter konusunda 2b görüş paylaştı.
Master
1 ay
bir insan her daim haklı olamaz her zaman haksız da olamaz eğer öyle bir şey var ise ortada yanlış bir şeyler vardır birinden biri hatalı olduğunu kabul etmiyordur vallahi haksızsam paşalar gibi haksızım haklısın derim
0|1
0|0
azelcan | Kişilik & Karakter konusunda 4,4b görüş paylaştı.
Master
1 ay
İnsanlığa "ben" aşılanıyor her gün, evde, sokakta, medyada. Bunca benliğe yenilmiş olmak bile haksılık etmek demektir ama, görmeyince göz, fayda etmez, hiçbir söz.
0|1
0|0
Gizli Üye
1 ay
Böyle insanlara bende aynısını yapıyorum en sonunda neden böyle oldun vs diyorlar her insan her konuda düşüncesinde haklıysa bu kadar insan bu kadar düşünce bende haklıyım diyorum sonra düzgün iletişime geçiyorlar :)
0|1
0|0
kripton94 | Kişilik & Karakter konusunda 6,2b görüş paylaştı.
Master
1 ay
Olmaz sadece kendi ekseninde olan biri ile. Çekilmez de.
0|1
0|0
Tomirisss | Kişilik & Karakter konusunda 595 görüş paylaştı.
Xper 7
1 ay
Gerçekten haklıysa amenna ama sürekli kendi fikirlerini dikte etmeye çalışan insanlardan haz etmem.
0|1
0|0
superpsikolog | Kişilik & Karakter konusunda 10,8b görüş paylaştı.
Master
1 ay
O insanı haline bırakıyorum üstadım.
0|1
0|0
Uaena_ | Kişilik & Karakter konusunda 294 görüş paylaştı.
Xper 6
1 ay
Hayır çıkmaz sana ondan dayıcım kshdlsld
0|1
0|0
benimadamım | Kişilik & Karakter konusunda 113 görüş paylaştı.
Xper 6
1 ay
Asla olmaz. Bir insan hep haklı da olamaz
0|1
0|0
adropoflife | Kişilik & Karakter konusunda 975 görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
Olmaz asla.
0|1
0|0
kirpiklipanda | Kişilik & Karakter konusunda 409 görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
Hayır
0|1
0|0
Sakaryalim | Kişilik & Karakter konusunda 3,2b görüş paylaştı.
En İyi Kız Görüşü