Bir şeyi elde edene kadarki hevesiniz, elde ettikten sonra da aynı kalır mı?
44
61
Görüşünü yaz
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş
venustheplanet | Kişilik & Karakter konusunda 259 görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
Kalır tabii ki. Ama insani bezdirmemek lazım. Naz etmenin de bi siniri var elbette. Bundan 3 belki 4 dene önce bir arkadaşım vardı. Bir restorantta çalışıyordu gündüz fe cafe olarak hizmet veriyorlardı ve ben sık sık onu ziyarete giderdim. Molalarında uzun uzun sahilde yürür bir kısmında oturup denizi seyrederek sohbet ederdik. Baba hep eski ve çok kötü bitmis olan ilişkisini anlatırdı. Benim hayatımda biri yoktu o zaman ama ona hiç o gözle bakmiyordum. Sonraları her aksama üstü güneş batarken yürürken bana doğru bakarak konuştuğunu fark ettim. Sanki daha yakinima oturuyordu, konuşurken gözlerimin içine bakıyordu. Yani bilmiyorum belki de ben öyle hissediyordum. Içimde ona karşı hisler oluşmuştu. Yanlış geliyordu çünkü arkadaşımdı, ama engel de olamamıştım. Nasılsa karşılık vermeyeceğini biliyordum. Uzun yuruyuslerimiz sırasında bir gün oturduk ve ona olan hislerinden bahsettim. 'Ben sana karşı öyle hisler beslemiyorum' dedi. Anlık bir gafletle 'fikrini sormadım' demistim. Tabi nasıl böyle dedim bilmiyorum çok utanmıştım. Sonra sonra ben ona hep ufak ufak, tatlı tatlı yürür oldum. Nasılsa karşılık vermiyordu. Boş bir heves içindeydim kendimce. Neredeyse 1 yıla yakın zaman geçti aradan bende boş bir hayalin, sonucu olmayan bir umudun pesinde olmamam gerektiğini fark ettim. Ona olan hislerim geçmişti ve artık ona gerçekten arkadaşım olarak bakabiliyordum. Bundan sonra ise yine bir gün yürürken bana benden hoşlandığını artık gözlerimizin karşılıklı olduğunu söyleyerek elimi tutmuştu. Şaştım kaldim ne denir bilemedim bi anda e ben ona hislerimin bittiğini de söylemedim, e bu saatten sonra nasıl söylerim? Bariz bir şekilde benimle artık sevgili olmak istediğini belirtti. Fikrini ne değiştirdi dedigimde hislerimi anlattığım gün ona "fikrini sormadım" dedigimi uzun uzun düşünmüş zamanla onun da hisleri oluşmaya başlamış ana-bana oyun edeceğini düşünürüm diye söylememiş. O gün daha fazla bekleyemeyip içindekileri söylemiş. Mutlu olmustum aslında ama biten hisleri geri getirmek için de uğraştım. Sevgili olduk ama ben aynı gözle, aynı hislerle bakamadım ona. Sonrasında ayrildigimizda beni kötü bildi. Ne denir ki.
Bir şeyi elde etme çabamla aynı orantıda buna cevabım. Hevesim elde ettikten sonra kaçar..
Bu böyle olmasın diye, O sebeple insan ilişkilerinde konu olursa da zor olanı severim.
1|0
0|0
BlueCupcake | Kişilik & Karakter konusunda 3,2b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Eğer gerçekten istiyorsam başarana kadar aynı heveste kalıyorum. ☺ Başaramayacağım işlere kalkışmam adım adım hevesle mücadele ederim.
1|1
0|0
AyşeAfraa | Kişilik & Karakter konusunda 1,9b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Bir şeyi elde edince ilk gün gibi hevesin kalmıyor zaten elde edip gördüm daha bir heves kalmıyor, monotonlasıyor.
1|0
0|0
LEYYA_GS | Kişilik & Karakter konusunda 4,9b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Elde edince çabucak sıkılanlardan değilim. Ama insanız sonuçta bir süre sonra ister istemez eski heyecanı vermiyor.
1|0
0|0
_-RockStar-_ | Kişilik & Karakter konusunda 6,6b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Yok ya yetinmemek lazım bence hep daha fazla başarı istemek gibi yani ama aynı zamanda da sahip olduğumun değerini bilmem lazım
1|0
0|0
Cennetenbirçiçek | Kişilik & Karakter konusunda 3,1b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Bu durumu çoğu kez yaşıyorum elde ettikten sonra hevesim kalmıyor 😕
1|0
0|0
_ViViR- | Kişilik & Karakter konusunda 3,5b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Ne yalan söyleyeyim kalmıyor artık..
1|1
0|0
Acid_Qeenn | Kişilik & Karakter konusunda 1,5b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Elde ettikten sonra hevesim kalmıyo...
1|1
0|0
redflowers008 | Kişilik & Karakter konusunda 285 görüş paylaştı.
Guru
1 ay
Ne kadar zor elde ettiğime bağlı. Eğer çok çabalamışsam, uzun zaman almışsa (uzun zaman vazgeçmemişsem) ve fedakarlıklar yapmışsam elde ettikten sonra da hevesim devam eder. Kolay ve hızlı elde ettiğim şeylerden çabuk sıkılırım.
Aynı kalır diyenler yalan söylüyor. Çünkü insanların yaratışında böyle bir düzen yok. Eğer öyle olsaydı kimse elde ettiğinin daha fazlasını istemezdi. Ayrıca bu beyindeki hormonlarımızın önemli bir görevidir. Beynimizdeki ödül döngüsü, birşeyi elde edince devreye girmiyor. O elde edilecek şeye, ulaşmaya çalışırken ki zamanda devreye giriyor. Bu yüzdendir ki elde ettiğimiz çoğu şeyden hevesimiz çabuk geçer.
Niyet önemli bence, para biriktirirsin araba alırsın uğraşırsın elde edersin ama o arabayı ilk kullandığın gibi hevesin kalmaz çünkü alışıyorsun duruma ve araba nasıl olsa benim diyorsun ta ki arabayı çarpana kadar ya da çalınana kadar 😁 bilmiyorum anlatabildim mi ✌🏼
1|0
0|0
Handsomehell01 | Kişilik & Karakter konusunda 688 görüş paylaştı.
Guru
1 ay
Heves zaten geçici bir kavramdır. Bisiklet sürmeden önce çok heveslenirsin ilk sürgünde çok mutlu olursun ama zamanla sürekli sürmeye başlayınca o İlk heyecan kalmaz içinde. Bu sefer farklı şeylere heveslenirsin. Onları da elde ettikten sonra zamanla hevesin kaçar. Bu insanın yapısıyla ilgili bir durum. O yüzden mantıklı olan heves edip elde ettiğin şeylere bir süre ara vermek. Bu sayede özlemiş olursun. Yani hevesini canlı tutmak insanın elinde 😇
1|0
0|0
ѵαℓεɳƭเɳσ | Kişilik & Karakter konusunda 856 görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
Benim için her gün daima canlı kalır o zirvede. Ancak şöyle durum var ki insanlar elde ettikleri ile yetinmeyip daha çok istiyor ve bu isteklerin sonu gelmiyor. Bir gün bir bakıyorlar ki elinde olanlarda yitip gitmiş. Artık kendinizi frenleyin. İsteklerinizin sonu gelmez. Nefs denilen şey ile bağdaş kurulmaz.
1|0
0|0
AaronBenElijah | Kişilik & Karakter konusunda 794 görüş paylaştı.
Master
1 ay
Kalır duruşumu bozmam karşımdaki bir insan sonuçta asla kimsenin duyguları ile oynamam netim bu konuda misal niyetim neyse onu söylerim evlenmeyi düşünmem evlenilecek bir adam değilim diyorum açık açık Ümit vermiyorum kimseye
1|0
0|0
HesapsızHayat | Kişilik & Karakter konusunda 991 görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
Hayır hiçbirşeye hevesim kalmadı heves çocuklukta olandır bana bisiklet oyuncak al gibi birşeydir ama büyüyünce söner o heves şimdi bin tane oyuncak arabam da olsa boş çünkü çocukluk nefesimdi artık içimde öldürdüm onu der geçerim heves te geçicidir.
1|0
0|0
Ms26Ms | Kişilik & Karakter konusunda 1,7b görüş paylaştı.
Guru
1 ay
Elde etme yolunda yani kovalamacayı seven kişilerin elde ettikten sonra hevesleri geçiçektik diye düşünüyorum. Ama bu durum tanıma çekinme ya da bir şekilde açılma süresi uzadıysa bu ilişkiye başlandığında dahada heyecan verebilir🤷♀️
1|0
0|1
Pollymia | Kişilik & Karakter konusunda 90 görüş paylaştı.
Xper 5
1 ay
Yani o ‘şeye’ göre değişir. Atıyorum canım Waffle istedi onu yiyene kadar çok arzularım yedikten sonra yüzüne bakmam 😂 Bu tavrı da her şeye karşı aynı gösteriyorum diyemem ama göstermiyorum da diyemem jajsj😅
Bu çok asaglik bi durum. Hevesim oluyoda cidden duygularim az da olsa kabarmaya başlamış demektir. Sonrası ise işin durumuna bağlı ama bu heves sonra heves kaçması çok hayvani bir durum cidden öyle olanlar acil tedavi olsunlar
0|0
0|0
_Kardem_ | Kişilik & Karakter konusunda 1,2b görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
Elde edilene bağlı bir durum. Çabuk tüketilecek bir şeyse hevesim kaçabilir. Gözümde değeri, kıymeti büyük bir şeyse yitirmeyebilir aksine benim için daha büyük bir ehemmiyet kazanabilir.
1|0
0|0
dirtydancer | Kişilik & Karakter konusunda 98 görüş paylaştı.
Xper 5
1 ay
Maalesef insan doğası böyle. Elde edene kadar aşkından ölüyoruz, hırs yapıyoruz; elde ettikten sonra birkaç zaman üstüne düşüp bir kenara bırakıveriyoruz.
1|0
0|0
LovecezaM | Kişilik & Karakter konusunda 2,6b görüş paylaştı.
Guru
1 ay
Elde edince o heves tutkuya dönüşür çok sıkı bir şekilde ama heves etmem şart önce ya da heveslendirmeye bir sebeb..
1|1
0|0
semxsem | Kişilik & Karakter konusunda 2,7b görüş paylaştı.
Guru
1 ay
Heves dediğin geçicidir ve yapısı itibariylede kalıcı olamaz kalıcı olan istekler planlı lüzumlu olan programlardır
1|0
0|0
titanikkizzzz | Kişilik & Karakter konusunda 52 görüş paylaştı.
Xper 5
1 ay
Evet çünkü ben sadece hakettigim şeyleri isteyen biriyim. İnsanin hak ettiği şeylerde elde ettikten sonrada mutlu eder
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş