Düşüncelerimi açıkça ifade edemiyorum çok çekingenim. Hiç özgüvenim yok ve insanlardan korkuyorum. Birisi bana bir şey söylediğinde karşılık veremiyorum korkuyorum kalbim çarpıyor sıcak basıyor. Aşırı baskıcı bir ailede büyüdüm bu yüzden de kaynaklanıyor olabilir genellikle susturuldum. 😑 İnsan ilişkilerim iyi değil hep alttan almak beni yoruyor. Kendimi ezdiriyorum. Daha güçlü olmak özgüvenli olmak için neler yapabilirim
Güncellemeler:
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
54Rastgele insanlara sorular sorun. Sözgelimi bir yerin tarifini isteyin. Konu açarak sohbet etmeye uğraşın.
Aşama 2: Çevrenizdeki arkadaş olmak istediğiniz kimselerle sık diyalog geliştirin. Bu aşamada kişilerle karşılaşmak, mümkün olduğunca topluluklara girmek ve insanlarla bakışmak gerekir. Asansörde rastladığınız insanlarla arkadaşlık etmek istiyorsanız, kesinlikle “geveze” dedirtecek kadar çok konuşmayın. “Bugün hava ne kadar güzel”, “canım çok sıkılıyor” gibi klasik cümlelerle konuya girin.
Aşama 3: Her gün, tanımadığınız birine, bir soru yöneltme kararı alın. Bu bir denemedir. Başlangıç olarak amaçsızca yapılır. Soru sorduğunuz komşunuz, koridorda karşılaştığınız bir yabancı, durakta veya alışveriş yaparken karşılaştığınız biri olabilir. Bir süre sonra, sokakta ilk defa karşılaştığınız biriyle konuşacak kadar tecrübeli olacaksınız...
Teşekkür ederim 🙏
Benim de travmalarım var ve korkutularak büyüdüm. Psikiyatr ile görüşeceğim.
Evet hem de aşırı bazen o kadar korkak davranıyorum ki kaybetmemek için saçma sapan şeyler yapıyorum
Neden
Anlattığın sosyal fobi çünkü
Sosyal fobi psikolojik rahatsızlık mı
Evet ve bilişsel davranışçı terapi ile geçebiliyor, ben çok faydasını gördüm
Deniycem teşekkür ederim
Niye kii
Çekingenlik bir edeptir, edep ise nuri hudadan dır
Sosyal ilişkilerimi olumsuz etkiliyor
Anlıyorum ama sonuçta sen Bi kızsın sosyal ilişkilerden uzak dur