Maidetta | Kişilik & Karakter konusunda 2,3b görüş paylaştı.
Fenomen
2 gü
Teyzeyi hangi dede kandırdı. :// Ayy sinirlerim bozuldu. ://
0|0
0|0
BlueCupcake | Kişilik & Karakter konusunda 2,6b görüş paylaştı.
Fenomen
2 gü
Benim karşı cins olarak tek inandığım sevdiğim adam.
0|1
0|0
Sirocider | Kişilik & Karakter konusunda 1,1b görüş paylaştı.
Fenomen
2 gü
Allahtan evlilik, ilişki gibi olaylara uzağım, alakam yok.
kimse kimseye güvenmiyor.
1|0
0|0
_ViViR- | Kişilik & Karakter konusunda 3,2b görüş paylaştı.
Fenomen
2 gü
Onlar bize biz onlara inanmayıp gidiyoruz işte..
1|0
0|0
Teddmozby | Kişilik & Karakter konusunda 1,6b görüş paylaştı.
Fenomen
2 gü
Karşı cinse olan tek inancım hmm bulamadim
0|0
2|0
DreamWhileAwake | Kişilik & Karakter konusunda 4b görüş paylaştı.
Fenomen
2 gü
Hiç yoktu ki
0|0
0|0
BryanHawk | Kişilik & Karakter konusunda 3,1b görüş paylaştı.
Master
2 gü
bir insanı tanımadan hakkında yorum yapmak o kadar yanlış ve iğrenç bir şey ki... fakat ne kadarda kolay ön yargılara kapılabiliyorum diye ben bile kendime kızıyorum. ama insanlarda bırak bu düşünceyi , hiç vicdanları sızlamadan insanlar hakkında ileri geri konuşabiliyorlar. çünkü bunu yapa yapa artık normalleştiğinden sorgulamıyorlar bile. o yüzden ben etrafımda iyi insanlar görüyorum , eminim ki onların da etraflarında böyle insanlar var , ve o insanlarında etrafında aynı şekilde. sadece bizler artık bir şeyleri kötüleme ihtiyacı hissediyoruz. çünkü büyüklerimizden de böyle gördük. sosyal medya da bu ateşi iyice körükleyen etken olunca herkes herkese bir yafta yapıştırmak için hazır olda beklemeye başladı. bir tweet ve daha neyin ne olduğu bilinmeden belki de masum bir insanı linç edilirken görebiliyoruz. o yüzden bu tehlikeli ve kimseye faydası olmayan bir bakış açısı. ve ülkemizin de kanayan yarası. o yüzden karşı cins hakkında bir yargıya varacaksak , bu o kişiye özgü bir yargı olmalı. yani o kişinin yaptıklarından ve söylediklerinden ötürü bir yargıya varmalıyız. toplumun sahip olduğu yanlış bakış açısıyla değil.
Nasıl inancımız olmasın... Bunu cevaplarken biraz geniş bir perspektiften bakmak gerekir..
Bir Gördesli Makbule Bir Tayyar Rahmiye Şerife onbaşı Halide onbaşı
Onlar ki bildiklerim bir de görünmez kahramanlar var bir o kadar. Evde eşinin yolunu bekleyen, kimi naşanlısını askerde... En uzun nöbetler onlarındır ve hiç bitmez o gece nöbetleri.. İşin özü ve erkek kol kanat serer, kadın yüreğini.. kimileri kızacak ama kadın zeka ve merhametiyle kuşatır dört yanı ve ondandır kapı açılınca o evin huzur kokması.. Şimdi ne manasız gelir kadına inanmıyorum, güvenmiyorum demesi ve çirkin bir ithamdır kanımca.. Elbette inancım var.
0|0
0|0
Pasodable | Kişilik & Karakter konusunda 64 görüş paylaştı.
Xper 6
2 gü
Umut her zaman var. Karşı cins tek bir hayat felsefesinden, düşünce ve karakter periyotlarından oluşmuyor. Birkaç kişiyi olumsuz tanıyıp "bütün kadınlar/erkekler aynıdır" algısını çivilerle beyinlerine çakan insanların elbette kendi tercihidir fakat bana göre tutarsızdır. Herkesin aynı olabilmesi namümkündür; benzeş bile olması düşük ihtimaldir. Hal böyleyken, karşı cinse inanmamak ve güvenmemek kişisel korunma programıdır. Dönem gereği sırf karşı cinse değil hemcinsime bile temkinli yaklaşırım. Ama tamamen önyargı ile değil. Ayrıntı burada zaten, bir insanı tanımadan peşin hüküm vermek acımasızca olduğu kadar etik de değil bana kalırsa. Tanıyarak, keşfederek onu çözümleyerek inanıp inanmayacağıma karar veririm. Atıp tutarak kesinlik içeren cümleler kuramam.
0|0
0|0
timid61 | Kişilik & Karakter konusunda 504 görüş paylaştı.
Yoda
2 gü
abla yaşamış, hissettirmeye çalışmış.
Karşı cinse güven sıfıra yakın. Tabi bunda benim önyargılarımın da etkeni çok büyük. Lanet olası bi huyum var işte. Tanıdıkça düşüncelerimden utandığım çok insan oldu ama hala önyargılarımı yenemiyorum.
Kadın da aynı erkekte En iyisi yabancı olmak bu dünyaya Bakın mesela ben patlıcan Mutluyum manavda
Ama bir brokoli var bir brokoli Ah o brokoli Sevdiğini söylemişti it herif Sonra da bıraktı beni
Aşıktık sanıyordum Meğer yanılıyormuşum Beni attı görünce onu Standartlarına göre çok ucuzmuşum
Sen de bir gün aşık olursan Bir brokoliye Onun vitamini değer etmez Aynısını vardır takviyede
-patlıcan
0|0
0|0
Aliizmir35 | Kişilik & Karakter konusunda 84 görüş paylaştı.
Xper 5
2 gü
Pisler pislere temizler temizlere. Haci haciyi mekkede deli deliyi dakkada bulur. Kiz nasil sa kendi gibi erkek bulur. Erkek nasilsa kendi gibi kiz bulur. Erkeklere guvenilmez kadınlara guvenilmez gibi genelleme cok hatali olur. Kişi nasıl biri ise niyeti ne ise kendi gibi biri çıkar karsisina vesselam...
😄 İnanırız ya kandırmaya çalışan kendini kandırır ben hissettiklerimi yaşarım kendime inanırım ilgisi biterse hoşçakal der salarım daha bir sürü erkek var
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
76117Ayy sinirlerim bozuldu. ://
kimse kimseye güvenmiyor.
o yüzden ben etrafımda iyi insanlar görüyorum , eminim ki onların da etraflarında böyle insanlar var , ve o insanlarında etrafında aynı şekilde. sadece bizler artık bir şeyleri kötüleme ihtiyacı hissediyoruz. çünkü büyüklerimizden de böyle gördük. sosyal medya da bu ateşi iyice körükleyen etken olunca herkes herkese bir yafta yapıştırmak için hazır olda beklemeye başladı. bir tweet ve daha neyin ne olduğu bilinmeden belki de masum bir insanı linç edilirken görebiliyoruz. o yüzden bu tehlikeli ve kimseye faydası olmayan bir bakış açısı. ve ülkemizin de kanayan yarası.
o yüzden karşı cins hakkında bir yargıya varacaksak , bu o kişiye özgü bir yargı olmalı. yani o kişinin yaptıklarından ve söylediklerinden ötürü bir yargıya varmalıyız. toplumun sahip olduğu yanlış bakış açısıyla değil.
Bunu cevaplarken biraz geniş bir perspektiften bakmak gerekir..
Bir Gördesli Makbule
Bir Tayyar Rahmiye
Şerife onbaşı
Halide onbaşı
Onlar ki bildiklerim bir de görünmez kahramanlar var bir o kadar.
Evde eşinin yolunu bekleyen, kimi naşanlısını askerde...
En uzun nöbetler onlarındır ve hiç bitmez o gece nöbetleri..
İşin özü ve erkek kol kanat serer, kadın yüreğini.. kimileri kızacak ama kadın zeka ve merhametiyle kuşatır dört yanı ve ondandır kapı açılınca o evin huzur kokması..
Şimdi ne manasız gelir kadına inanmıyorum, güvenmiyorum demesi ve çirkin bir ithamdır kanımca..
Elbette inancım var.
Karşı cinse güven sıfıra yakın. Tabi bunda benim önyargılarımın da etkeni çok büyük. Lanet olası bi huyum var işte. Tanıdıkça düşüncelerimden utandığım çok insan oldu ama hala önyargılarımı yenemiyorum.
Kadın da aynı erkekte
En iyisi yabancı olmak bu dünyaya
Bakın mesela ben patlıcan
Mutluyum manavda
Ama bir brokoli var bir brokoli
Ah o brokoli
Sevdiğini söylemişti it herif
Sonra da bıraktı beni
Aşıktık sanıyordum
Meğer yanılıyormuşum
Beni attı görünce onu
Standartlarına göre çok ucuzmuşum
Sen de bir gün aşık olursan
Bir brokoliye
Onun vitamini değer etmez
Aynısını vardır takviyede
-patlıcan
Haci haciyi mekkede deli deliyi dakkada bulur.
Kiz nasil sa kendi gibi erkek bulur.
Erkek nasilsa kendi gibi kiz bulur.
Erkeklere guvenilmez kadınlara guvenilmez gibi genelleme cok hatali olur. Kişi nasıl biri ise niyeti ne ise kendi gibi biri çıkar karsisina vesselam...
allahtan ben tek eşliliğe inanıyorum
Teyze yaşantısından anı paylaşmışta ama fazla açılmış gibi ya da Çapkınlar karşına çıkmış😀
Benimde inancım yok pek güvenemiyorum kimseye kolay kolay.
Ana topram yazmış bide tizeme bak😅
İ
O an tüm inancım gitti 😝
Dün iyi ise bugün 180 derece değişiyor insanlar, yoruldum.
Güzelliğim
Efem? 😪
Noldu kuzum
Bir şey olmadı, her zamanki şeyler ablacım.
Yoksa çoluk çocuğa karışamayız😄
Zor ama imkansız değil 😄
Başarırız birgün :D
Belki, bir umut😃