venustheplanet | Kişilik & Karakter konusunda 241 görüş paylaştı.
Yoda
7 gü
Aslinda cogu zaman duygularimla ve hatta kararlarimla savar halindeyim. Kimseyi bile isteye kıramıyorum. Örneğin biricik abim kalbimi çok fazla kırmasına ve beni çok fazla incitmesine rağmen ben ona karşı tavır alamıyorum, her geldiğinde 'bu sefer ona tavırlı davranacağım, kırıldığımı anlasın, yarim yamalak gülümseyeceğim' diyorum. Fakat bunları bir türlü gerceklestiremiyorum. Sevdiğim birine olan sevgimin azalmasını durdurmak, bu içimdeki soğuma duygusuna bir dur demek istiyorum fakat buna engel olamıyorum o yüzden genelde bu duyguyla savaş halindeyim. Kimi zaman ise bende tamamen bitmiş olan birine yakın veya samimi davranmakta güçlük çekerken kimi zamannayni şekilde samimi davranmamam gerekirken buna engel olamıyorum. Aslında duygu ve kararların yaninsira sanırım bizzat kendi kendimle savaş halındeyim. Bu bana stres uykusuzluk vs olarak geri donuyor. Buna nasıl bir çözüm bulacağımı henüz keşfedemedim.
Duygularla savaşmak ne anlama geliyor pek anlamıyorum. Bu deyimle ne demek istediğinizi.. Sanırım duyguları kontrol etmek ve bastırmak diye tabir edilen bir suret yerine bu deyimi kullanmışsınız. Korku, coşku, aşk, kaygı vb duygular ve diğerleri bastırılabilir, kontrol edilebilir tabiki.
Şahsım adına hiçbir duygumu bastırma ki bu ileride ani öfke patlamalarına ve başka tepkilere yok açar. An itibarı ile ne yaşamak istersem onu yaşarım. Kontrol etmeye gelince sıra, sadece korku ve öfkelerini sayabilirim. Hatta öfke kontrolü denen bir mekanizmanın varlığından da haberdarsınızdır.
Suskunbiradam | Kişilik & Karakter konusunda 912 görüş paylaştı.
Yoda
7 gü
Duygularla savaşmak derken onları bastırmak değil de kontrol etmek anlamı çıkartıyorum. Bir duyguyu yaşamamız gerekiyorsa sonuna kadar yaşamalıyız. Kontrollü yaşamanın duyguyu tamamen bastırmaktan daha iyi olduğunu düşünüyorum.
0|0
0|0
Abidikgubidikss | Kişilik & Karakter konusunda 269 görüş paylaştı.
Xper 6
7 gü
Oldu tabi herkesin olur sinirlenince bile karşımızdakine zarar vermemek için sinirimizle savaşırız.
0|0
0|0
LovecezaM | Kişilik & Karakter konusunda 2,4b görüş paylaştı.
Guru
7 gü
Neden Neden Bu Kadar Havalıyım Offf Diyip Diyip Uçuyorum🧚♀️
En İyi Kız Görüşü