Cennetenbirçiçek | Kişilik & Karakter konusunda 2,6b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Kimsenin iyiliğine ihtiyaçım yok, ha eden olursa yaranır tabi unutmam nankörlükte etmem, karşılık beklerek yapılan iyiliğe iyilik denmez menfaat ilişkisi denir, yapılan iyiliğin karşılğında kötülük gelirse o durumda derim sana o kadar iyilik yaptım karşılık bu mu.
1|0
0|0
Congruent | Kişilik & Karakter konusunda 623 görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Hiçbir iyiliğe nankörlükle karşılık vermem. Bana iyiliği dokunan insanlara hep vefalı davranmışımdır. Ayrıca nankörlük edeceğim insanın iyiliğini de kabul etmem, geri çeviririm.
1|0
0|0
CatKong | Kişilik & Karakter konusunda 7,8b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Kimseden iyilik beklemiyorum. Karşılığı olsun diye yapılan iyiliğe ihtiyacım yok. Duruma göre bakarım
3|0
0|0
Affedilmeyen | Kişilik & Karakter konusunda 16,8b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
bana yapılan iyiliklerin kıymetini bilirim.. iyilik yapmama rağmen nankörlük edenlere hala iyilik etmişliğim de var.
1|0
0|0
AslındaKimimBen | Kişilik & Karakter konusunda 1,3b görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
Yapılan hiçbir iyiliği ve kötülüğü unutmam, yıllar geçse de benimle kalır her biri. Nankörlük etmek huyum değildir; bizzat insanların bana layık gördüğü olgu buydu yıllarca, bu yüzden haz etmem.. Fakat kabul edilemeyen olumsuzluklar dahil olursa aramızdaki iletişime, iyiliklerin bir anlamı kalmaz benim için; saygı duymaya devam ederim ama..
İyilik, karşılık beklemeden yapılır. Karşılık bekleniyorsa, adı " menfaat " tir. Sana da iyilik yaramıyor diyenlerin derdi akıl vermek değil de yönetmek olsa gerek...
Genelde bilirim. Nankörlük ettimse, bildiğim birşey vardır onu nankörlük gibi görmüyorumdur.
1|0
0|0
yeşilseverdeli | Kişilik & Karakter konusunda 222 görüş paylaştı.
Xper 6
1 ay
Biri bana iyilik yaptıysa asla nankörlük edemem o iyiliği unutmam ki o insanlara bi şekilde mutlaka iyiliğim dokunur yaptığım iyiliğin de hiç bir zaman karşılığını beklemem ben ben olduğum için yaparım o iyiliği bakarım yoluma
1|0
0|0
cafecrown | Kişilik & Karakter konusunda 878 görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
Kıymeti tabiki bilirim , ancak bana iyilik yaparken çıkar meselesi ve menfaat beklenerek yapılırsa , zamanı geldiğinde aynı iyiliği göremeyip bana bu eleman nankör diyebilirler.
3|0
0|0
_Kardem_ | Kişilik & Karakter konusunda 1b görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
Olmuştur belki bilmeden. Ama genelde bana yapılan iyiliklere karşılık verdim hep. Bazen daha fazlasıyla. Kimseden de nankörsün lafını duymadım şimdiye dek, duymam da umarım..
Yapılan iyiliği unutmam ama bir iyilik uğruna da yapılan haksızlıklara susmam. Bu vefa değil enayilik olur. Hafiften var enayi tarafım. Uzun süre hoşgörürüm insanları ama bi yerde tak ediyor
1|0
0|0
norton360 | Kişilik & Karakter konusunda 217 görüş paylaştı.
Bilge
1 ay
tüm insanların tabiatında nankörlük , kin , menfaat vardır. haliyle insanın doğasına uygun hareket ediyorum.
Bir iyilik unutulmaz bi kötülük demişler boşa dememişler ben bana yapılan iyiliği de kötülüğü de ölsem unutmam ve kat ve kat fazlasını yapmaya çalışırım elimden geldiğince karşımdakine
1|0
0|0
Hüseyin_33 | Kişilik & Karakter konusunda 3,7b görüş paylaştı.
Master
1 ay
Yapılan iyiliklerin kıymetini her daim bilir ve unutmam
1|0
0|0
majestetuncay | Kişilik & Karakter konusunda 35,7b görüş paylaştı.
Master
1 ay
nankörlüğüm oldu mu bilmiyorum ama yapılan iyiliği unutmam..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
3527iyilik yapmama rağmen nankörlük edenlere hala iyilik etmişliğim de var.
Nankörlük etmek huyum değildir; bizzat insanların bana layık gördüğü olgu buydu yıllarca, bu yüzden haz etmem..
Fakat kabul edilemeyen olumsuzluklar dahil olursa aramızdaki iletişime, iyiliklerin bir anlamı kalmaz benim için; saygı duymaya devam ederim ama..
Sana da iyilik yaramıyor diyenlerin derdi akıl vermek değil de yönetmek olsa gerek...
Genelde bilirim. Nankörlük ettimse, bildiğim birşey vardır onu nankörlük gibi görmüyorumdur.
haliyle insanın doğasına uygun hareket ediyorum.
Belki karşılıksız yapıldı o iyilik. Borç bile vericekse o paranın gelmeyeceğine bilerek verir insan.
Yani iyiliği unutma ama nankör de olma.
Yok sadece laf kalabalığı olsun ve biraz duyar kasayım diye yazdım.
Anlamadim
Peki.
Neler oluyor