Eskiden umursamaz biriydim hatta bana özenirlerdi nasıl bu kadar takmıyorsun diye nazara geldim heralde. Şimdi takmam gereken olayları değil de o kadar saçma şeyleri kafama takıyorum ki gün içinde demoralize oluyorum yüzüm düşüyor içim daralıyor. Böyle durumda olan varmıydı ne yaptınız? İlaç kullan diyecekler bu tavsiyeye gerek olmadığını düşünüyorum. :)
Son zamanlarda her şeyi fazla takmaya başladım ne yapmalıyım?
14
18
Görüşünü yaz
Kapat
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş
CatKong | Kişilik & Karakter konusunda 7,8b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Bence bir sorununuz yok. İnsanız tüm davranışlarımız ebediyen aynı şekilde süremez zaten. Belki de takılmama kontenjanınız dolmuştur. Takın, düşünün, eleyin, gözlemleyin.
Cennetenbirçiçek | Kişilik & Karakter konusunda 2,6b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Herkeste ara ara oluyor öyle tükenmişlik hissi oluşuyor, yapacak pek bişey yok aslında geçici bir durum, sıkıldığın seni strese sokturan şeylerden kaçın bir müddet, patronunuda engelle derdin tasan kalmaz🤭
Az insan yüzü görmelisin bence yani virüs var sokağa vs çıkma tabide fazla. En azından bir arkadaşına vs. Mesaj atabilirisin ya da arayabilirsin ya da evde biriyle sohbet edebilirsin. Genelde ben de kimseyle konuşmayıp kendi içime kapandigimda bı sure sonra her şeyi kafaya takmaya başlıyorum, düşündüğüm şeyleri tekrar tekrar düşünüyorum. Hatta bazen iç sesime. en sonda çok. sinirlendigim" kess sesini bee!!" Dediğim bile oluyor sesli. Yalnizlik ne kötü şey , yani şu anki bu ruh hâlinden seni kurtaracak şey yalnızlıktan kutulmak.
1|0
0|0
FragileDreams | Kişilik & Karakter konusunda 734 görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
Hayatını eskiye göre kıyasla, son zamanlarda hayatında ne değişti mesela? Seni bu düşünceleri kafaya taktıracak neler oldu hayatında, bunları mümkünse yazıya dök ve sonra hayatın açısından önemini sorgula, eminim ki hepsi önemsiz detaylardır, derin bir nefes al ve rahatla. Hiçbir şey senden daha önemli değil
1|0
0|0
sağduyulu1691 | Kişilik & Karakter konusunda 1,8b görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
Hayat böyle tek mod'da olmuyor maalesef... Aslında tek mod'da olması da insanı mutlu etmez. Acı-tatlı, sıkıntı-huzur,... zıdlarla yanyana. Hepsi geçici ve sabretmek lazım. Meşguliyette insanın sıkıntısını dağıtabiliyor... Birde meseleye şu zaviye den bak derim; Her gün ömür defterimizde açılan boş bir sayfa var. O sayfayı doğru, iyi ve güzel düşüncelerle, işlerle, sözlerle dolduralım. Boş vermeyelim, boş geçirmeyelim. Vesselam...
Hepimizin psikolojisi bozuldu kolay değil. Hemen o an kafanı dağıtacak birşeylerle uğraş, sevdiğin bir içecek koy, sevdiğin bir müzik aç, dizi izle, kitap oku gibi..
Kafami dağıtan tek şey isimdi ama bu satırları işyerinde yaşıyorum..
superpsikolog | Kişilik & Karakter konusunda 10,1b görüş paylaştı.
Master
1 ay
Önemli şeylere zaman ayırmaz isek önemsiz şeylerle uğraşırız. Bu sebeple geçici bir durum ve bunu atlatmak elinizde. Özellikle de saçma şeyler demeniz bunu çok çabuk yenebilecek olduğunuzu gösteriyor. Bence sizin için gerçekten önemli olan şeylere dönerseniz bu şeyler kendiliğinden çöpe gidecektir.
1|0
0|0
fireball00 | Kişilik & Karakter konusunda 381 görüş paylaştı.
Bilge
1 ay
Geçmişteki kötü yaşantınız aklınıza gelince kahroluyorsunuz değil mi? Her türlü problemleriniz neden üst üste geliyor diye düşünüyorsunuz değil mi?
Ben evet dediğinizi düşünüyorum. Stresi, sıkıntısı olmayan mı var? Kimisi fındık kabuğunu doldurmayan derdine yanarken kimileri Everest Dağı kadar derdine yanar. Bu problemlere karşı bizim çözüm odaklı, yaratıcı olmamız gerekiyor. Kendi problemlerimizi çözmek matematik problemlerini çözmekten zordur.
mavibideniz | Kişilik & Karakter konusunda 145 görüş paylaştı.
Xper 6
1 ay
Bende aynı durumdayım kardeş Takma yaa geçecektir bu durum Bendede olmuştu ama yine aynı duruma dustum
Pisikilojiksel bence
1|0
0|0
Abidikgubidikss | Kişilik & Karakter konusunda 269 görüş paylaştı.
Xper 6
1 ay
Okb başlangıcı olabilir mi araştırmanı tavsiye ederim. Takıntı ile ilgili bir rahatsızlık.
çok çok geçmiş olsun. ben her kafama taktığım olayı telefonumun not defterine kaydediyorum ay sonunda gözden geçiriyorum genelde insan herşeyi kafaya takmaz tüm olayların bir ortak noktası vardır onu bulmalısınız.
AfitapHatunn | Kişilik & Karakter konusunda 440 görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
Kendi kendine vereceğin telkinlerle işin üstesinden gelebilirsin.
1|0
0|0
Ehlivukuf | Kişilik & Karakter konusunda 12,1b görüş paylaştı.
Master
1 ay
Ben de takintiliyim ve bu sonum olacak sanırım. Çok yaşamam gibi. O yüzden hiç tavsiye etmiyorum
1|0
0|0
Rascoln36 | Kişilik & Karakter konusunda 15,4b görüş paylaştı.
Master
1 ay
Bu zamanlarda normaldir psikolojik olarak yıprandık keyfini yerine getirecek şeyler yap çikolata falan ye
Bu kosullarda cok normal bir durum. Onceden sosyal hayatimiz vardi kafamizi dagitabiliyoduk. Simdi drvamli evde olunca insan takmaya yer ariyor. Hobi edinin kendinize kafanizi dagitirsiniz.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş