Yaptığınız eylemin kötü olduğu kanısına varıp, karşıyı yumuşatmak amaçlı mazeret üretir misiniz? Örneğin; Yanlış üslup ile gerçekleri söylediğini düşünüp, karşı tarafın kırıldığını anlayıp "Ben dobrayım." demek. Karşıdaki insanla alay edip eğlendikten sonra "Şaka şaka." demek. Baktın olmuyor, bahane de üretemiyorsun "Ben böyleyim." deyip geçiştirmek.
Yok ben neyse dümdüz bam bam ne varsa biraz net mi derler dobrami derler neyse onu derim suratina kırılır mi darılır mi pek umrumda olmaz önceden dikkat ederdim ama artık etmiyorum bazen çok acimasiz olduğum zaman da oluyor ama napalim yapcak bisi yok😒🙄
0|1
0|0
Momenta | Kişilik & Karakter konusunda 86 görüş paylaştı.
Xper 6
1 ay
Hayır aksine suçumu aşırı kabullenirim. Bazen suçlu olmasam bile biri beni bir şeyle suçlarsa bunu bile kabullenebilirim. Sonra nadiren özür dilerim, sürünürüm, hediye veririm. Çoğunlukla ise üzülür ve düşünürüm. Sonunda fark ederim ama. Sonra o insandan uzaklaşırım. Ağzıyla kuş yakalasa da affedemiyorum.
0|1
0|0
Odorous | Kişilik & Karakter konusunda 731 görüş paylaştı.
Bilge
1 ay
Sığınmam. Kırmışsam özür dilerim. Aşırıya kaçmış dobraligi, kırıcı ve imalı şakaları ve ben böyleyim, beni böyle kabul et/ istediğim gibi seni eleştirebilir, ezebilir ve küçük görebilirim laf ve tavirlari sevmiyorum. Elbette herkes aynı olacak diye bir kaide yok ama yeri geldiğinde kendimize sinir koymayi bilmeliyiz.
0|1
0|0
Kayaların_Oğlu | Kişilik & Karakter konusunda 532 görüş paylaştı.
Bilge
1 ay
Hayır.
2|1
0|0
Uniionsra | Kişilik & Karakter konusunda 194 görüş paylaştı.
Xper 6
1 ay
Hayır belki evet olduğu gibi söyleyen bir insanım karşımdaki nasıl anlarsa o bunun düşüncesi sonuçta iyi veya kötü oldukları şeyleri yüzüne söylerim biri ile asla dalga geçmem.
İnsanları kırmaktan korkan biriyim ama bazen öyle anlar geliyorki patlıyorum. Ağzımdan çıkanı beynime ulaşmasına müsade etmeden söyleyiveriyorum. O insan hak etmişse bile ‘kavga anında olur böyle şeyler abartmışım kusura bakma’ derim illa ki. Mazeret sayılmaz gibi de.
Ha bir de diyetteysem ve tatlıya dayanamıyorsam”yemek yemeyi seviyorum ne yapayım” derim
0|1
0|0
Acid_Queen | Kişilik & Karakter konusunda 2,1b görüş paylaştı.
Master
1 ay
Ben bunu sevmiyorum ya. Yapıp yapıp ben dobrayım, ben böyleyim ben şuyum. Birde kendilerini açıklıyorlar boş konuşmayı dobralık sanıyorlar. Ben sığınmam. Varsa hatam, kabullenirim yanlış söz etmişsem kabullenirim
Kişiye göre baktim yargilanicam önüne geliyorum çogu kişi böyledir. Dinleyen deger veren insan az bulunuyor. Anlayış varsa ve ona güveniyosam boynum kildan ince tabi 😅
Sığınmam, sığınmamaya da çalışırım. İnsan her şeyi olabildiğince üstlenmeye çalışmalı ne kadar zor da olsa.
0|1
0|0
ReyaL1 | Kişilik & Karakter konusunda 1,7b görüş paylaştı.
Guru
1 ay
Şu şöyle olsaydı, bu olay böyle olmayacaktı. O şunu tam yapmış olsadı böyle olamzdı vs vs demek yerine hayatnın üstüme düşen payını kabul eder işin içinden çıkarım
0|1
0|0
firsthuman | Kişilik & Karakter konusunda 170 görüş paylaştı.
Xper 6
1 ay
Mazeret yaratmak bana yalan söylemek gibi geliyor. O yüzden dürüstlük kalp kırıklığından önce geliyor.
0|1
0|0
tarlabaşıperisi | Kişilik & Karakter konusunda 736 görüş paylaştı.
Bilge
1 ay
Mazeretlerden pek hoşlanmıyorum, çok zor durumda kalmadıkça da sığınmam ;bunun yerine açıklama yapmamayı yeğlerim asşskdj
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
4311sorunun ıcerıgıne gırersekte kımse ıle alay etmem bazen patavatsızlık boyutuna varacak dobralıkta konussamda karsımdakını ıncıtmekten kacınırım.. egerkı hele bırde deger verdıgım bırıyse.. yanlış kusurlu bır hareket ettıysemde pardon ya da kusura bakma gıbı artıstce ukalaca degıl ozur dılerım bagısla deyıp basımı one egecek kadarda egrı baslıyımdır...
Ha bir de diyetteysem ve tatlıya dayanamıyorsam”yemek yemeyi seviyorum ne yapayım” derim