Hey sen😳evet, evet sen. Yoksa sende mi savunduğun şeylerle hep çelişirsin?
11
11
Görüşünü yaz
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş
Bohemian-Rhapsody | Kişilik & Karakter konusunda 396 görüş paylaştı.
Xper 7
1 ay
Bir fikri, düşünceyi, inancı, ideolojiyi vs. radikal bir şekilde savunmak doğru değildir. Bağlılık duymak iyidir fakat aşırıya kaçıldığında her şey gözünüze siyah beyaz görünmeye başlar. Mutlak bir doğru vardır sizin için ve kafanızdaki profile uymayan herkes hatalı, suçlu, yanlıştır. Diğer ihtimaller üzerine düşünmezsiniz. Kafanızdaki kalıplaşmış fikirler ve inançlar sebebiyle sürekli yargılayıcı bir tavır içinde olursunuz. Çevrenizle sürekli çatışırsınız, yalnızlaşırsınız. Dolayısıyla savunduğunuz 'dava'da ne kadar haklı olduğunuzu düşünürseniz düşünün bir süre sonra bitkin düşersiniz, yorulursunuz. Psikolojiniz kötü etkilenir. Çünkü insan sosyal bir varlıktır. Her ne kadar herkes birbirini b*klasa da şu bir gerçek ki, insanın insana ihtiyacı var. Benim açımdan en önemli kısma geliyoruz şimdi: bu tarz insanlar objektif olamazlar. Hani aşık olduğunuz insanın hatası bile gözünüze batmaz ya. Görmezden gelirsiniz ya da. Eleştirmezsiniz. Doğru-yanlış ayrımını yapamazsınız. Mantıksallıktan uzaklaşırsınız. Duygularınızla hareket edersiniz. Bu da öyle bir durum işte. Sorduğun soruya kendi açımdan cevap verecek olursam, evet kendimle çeliştiğim olmuştur muhakkak. Kaldı ki ben radikal veya fanatik biri değilimdir. İnsan sürekli kendiyle çelişen bir varlık zaten. Bazen bunu bilinçsizce yapıyoruz. Bazen de kendimizle çeliştiğimizin farkına bile varmıyoruz. Not: Ben de bir feministim. Detaydaki görseli ciddiye alamadım. Trollse üzücü, trol değilse daha üzücü.
1|3
0|0
Görüş hala geçerli mi?
En İyi Kız Görüşü
sadecekimmm | Kişilik & Karakter konusunda 2,9b görüş paylaştı.
Guru
2 ay
ben bu hayata kendimle çelişmeye ve sna platoniq olmaya gelmşm
sonsuzdevir | Kişilik & Karakter konusunda 357 görüş paylaştı.
Xper 7
1 ay
Resme uzuldum yani artik ironi mi yapilmis absurt bir durum var. Resim cok baska dunya onu simdi yazsam uzun Soruna gelirsek. Hicbirseyin fanatikligi iyi degildir. Cunku catismaya saygisizliga kadar gider. Oysaki insanlarin birbirini dinlemesi anlamasi saygi duymasi gerekir ki zihinleri acilsin biseyleri ogrensin yorumlasin. Hor gorulen insani genelde savunma ihtiyacini cok yuksek duyuyorum. Fanatizm degil daha cok hak mucadelesi icin ugras diyelim.
Rica ederim resim hakkinda da yazi yazmak istiyorum cunku icimde kalacak bazen sinir oluyorum takintim da bu heralde :) Kiz ve kadin kelimesinin seks yapan ve yapmayan bakirelige dayandirilmasi cok ayip bir tanimlama.. arkadas sozde kadinlari savunucam derken bir o kadarda ezmis
Soran
1 ay
Eveettt ondan öyle sordum zaten bende ona sinirlendim skdksldkks savunurken ayrım yapan kendisi aslında hani bu "bazı" feministleri ve lgbt bireylerini anımsattı
AçarakŞah | Kişilik & Karakter konusunda 2,6b görüş paylaştı.
Guru
2 ay
Kıvanç mert k*rter çok haqlı bi isyanda bulunmuş bence yani biraz öyle yani gibi
Bueste | Kişilik & Karakter konusunda 447 görüş paylaştı.
Bilge
1 ay
Bu her şeye duyar kasanlar yok mu acaip gereksizler.
1|0
0|0
Soran
1 ay
Keşke ölseler
Boşagelemem | Kişilik & Karakter konusunda 85 görüş paylaştı.
Xper 6
2 ay
Bir fikrin fanatiği olmam ama verilen sorulata hep çelişkili cevaplar veriyoruz. Bir çok bakış açısı var, avantajlar dezavantajlar.. Bu soruya bile bir cevap veremiyorum haha
1|0
0|0
luusi | Kişilik & Karakter konusunda 325 görüş paylaştı.
Xper 7
2 ay
bazen ölümüne savunduğum şeyler oluyor ama sırf inatçılığımdan ajsksk eskiden daha fazlaydı artık pek yapmamaya çalışıyorum
1|0
0|0
hayallerdebikız | Kişilik & Karakter konusunda 264 görüş paylaştı.
Xper 7
1 ay
Hiçbir şeyi fanatikce savunmadığım için dolayısıyla çelişmem kendimle
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş