Telefonla konuşma fobimi nasıl yenebilirim?

Telefonla konuşmak benim için kabus gibi bir şey. Ses göndermek de aynı şekilde. Sürekli geriliyorum gönderirken sesim bir acayip oluyır bu yüzden. Karşımdaki kişi de anlayabiliyor sesimden gerginliğimi. Ne yapabileceğimi bilmiyorum bunun hakkında. Sesimi beğenmediğim için değil, konuşma biçimimi beğenmediğim için konuşmak da istemiyorum. Bir de ya saçmalarsam konuşurken düşüncesi de var. Gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. :(
Güncellemeler:
En İyi Kız Görüşü
Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
137Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Görüş(eig) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Telefon çaldığı andan itibaren sıklıkla şu belirtiler sergilenir:
- Terleme
- Titreme
- Mide krampları ya da mide bulantısı
- Kaslarda gerginlik
- Kalp çarpıntısı
- Yüz kızarması
- Nefes almakta güçlük
Günümüz çağında görüşmelerimizin büyük çoğunluğunu telefon konuşmaları üzerinden gerçekleştirmemiz gerektiğini düşündüğümüzde, bu fobiye sahip kişilerin çok büyük sıkıntılar çekebileceklerini tahmin edebiliriz. Bu kişilerin hem iş hem de sosyal hayatları olumsuz etkilenebilmekte ve diğerleriyle ilişkilerini bozabilmektedir.Bu fobiye sahip kişiler için bazı önerileri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:
Burada sıralanan öneriler bazı kişiler için geçici çözümler olabilmektedir. Önerilerin size etki etmediğini ve kendi başınıza bu sorunun üstesinden gelemeyeceğinizi düşünüyorsanız konuyla ilgili bir uzmana başvurmanızı, psikoterapi sürecine başlamanızı tavsiye ederim.
Uzman Klinik Psikolog Zübeyde Ezgi HORZUM
çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz ♡