Toplumumuzda kadın, değer ve annelik kelimesi hep bir arada anılıyor. Sanki kadın anne olduğu, ya da olabileceği için değerliymiş gibi bir algı seziyorum. Cinsiyetçiliğe karşı çıkarken bile “Kadın annedir.” tezini savunanlar görüyorum ve bu o kadar da hoşuma gitmiyor açıkçası.Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda, kadın anne olabilme ihtimali üzerinden mi değerlidir, yoksa değeri birey olarak mı ölçülmelidir?
Kadın, kadın olduğu için mi değerlidir anne olabildiği için midir?
12
16
Görüşünü yaz
Kapat
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş
Gizli Üye
1 ay
Toplumumuzda erkek erkek oldugu icin degerlidir. Ama kadin oyle degil. Kadin tek basina birey olarak degerli degil. Mutlaka bir sey gerekiyor yanına. Kendisini yukseltecek ve alcaltacak seyler oluyor kadinin ama erkekte bu yok. Mesela kadin anne olunca degerli oluyor. Meslek sahibi olunca degerli oluyor. Birinin eşi olunca degerli oluyor. Kadin tek basina degerli degil. Meslek sahibi olamamissa degerli degil. Anne olamiyorsa degerli degil hatta eksik görülüyor. E sen kadınsın anne olamayacaksan ne işe yariyorsun gibisinden. ya da yemek, temizlik bilmeyen kadin bile tuhaf karsilaniyor. Sonra evlenip bosandiysa bile 2. el olarak görülüyor. Kadinin boşanması bile degerini düşürüyor. Kadinin ozgurce cinsellik yasamak istemesi degerini düşürüyor. Erkekte bunlar yok. Baba olamiyor diye eksik gozle bakilmiyor. Meslek sahibi olup olmamasi degerini düşürmüyor pek. Marangozda olsa, doktor da olsa erkek ayni erkek. Boşansa degeri düşmüyor. 2. el mal muamelesi yapilmiyor. Cazibesi hep var. 5 kere de evlense sorun yok. Cinsellik yasamak istese yine bir sey olmuyor. O**pu gibi yaftalamalar yapilmiyor. Erkegin erkek olabilmesi icin baba olmasina, meslek sahibi olmasina pek gerek yok. Ispata ihtiyaci yok. Ama kadin kadin oldugunu göstermesi icin dişi olmasi gerekiyor, anne olmasi gerekiyor, ayaklari uzerinde durmasi gerekiyor, evleniyorsa bosanmamasi gerekiyor. Kadin kadin oldugu icin kabul edilmiyor. Hep degerini belirleyen faktorler var.
Kadın anne olduğu için değerlidir. Kadın asla fizikselliğiyle kadın değildir ancak şöyle ki bir anadan doğarız onunla bezenir hayata tutunuruz. Daha doğmadan ne yerse içerse onu yer içeriz, o ne hissederse onu hissederiz, onla var oluruz. Herkes gittiğinde annen kalır tek karşılıksız duyguların vücut bulduğu tek kişi annedir. Bireylerin değeri yaptığına göredir ama annelerin değeri sevgisine göredir ve sevgi ger şeyi özetler bize.
Annelik kutsal bir şey ama bir kadın anne olmadığında asla değersiz olmaz. İyi bir insan olan her kadın değerlidir. Ayrıca annelik üzerinden değerlendirmek saçmalık. Sağlık sorunlarından dolayı anne olamayan kadını şimdi değersiz mi göreceğiz? Bizim toplulumuzun insanları değerlendirme şekli çok yazık zaten bu kadar çok yanlış olduğu için bugün bu haldeyiz.
Valla ben şunu bilirim şunu görürüm; Feministlikten, kadın erkek eşitliğinden bahseden her kadın alttan alttan kadınların daha üstün olduğunu düşünüyor, ve bu düşünceyi yaymaya çalışıyor. Bu yüzden kadın erkek eşit demek yerine kadına hak ettiği değeri vermek gerekiyor.
0|0
0|0
Görüş hala geçerli mi?
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
1113
Gizli Üye
1 ay
Her şeyden önce anneliğe kadarkı yıllarda bir insan olarak başarısına göre değerlidir, anne olduktan sonra da annelik gelir. Anne olamayan kadınlar da var bu ama onları değersiz kılmaz mesleğinde çevresinde sevilen başarılı bir bireyse değerlidir.
Kadın kendisi için değerli olmalı en başta. Her haliyle; anne olmuş, olmamış, eş olmuş, olmamış.. kendi kendine bir birey olarak değerlidir. Erkekler için de aynı şey geçerli benim için.
1|0
0|0
Gizli Üye
1 ay
İnsan değerlidir ırkı, cinsiyeti, rengi, çocuğu var mı yok mu.. farketmez insana değerlidir.
Her kadın anne olamıyor maalesef. Öyle bir sınırlama yapıldığında haksızlık yapılmış olur yanlış bir yaklaşım. Kadın tabi ki kadın olduğu için değerlidir.
Kadınlarda bir insan olduğu için değerli olduklarını düşünüyorum. Bir kadını kutsallaştırmaktanda, kutsallaştırandanda nefret ederim. Rahat bırakın şu kadınları artık ya.
Cinsiyetçilik yapmayalım lütfen her insan kadın olsun erkek olsun insan olduğu için değerlidir kıymetlidir Tabii ki kadının yeri biraz daha farklıdır Çünkü her kadın Daha doğrusu her sağlıklı kadın bir anne olma adayıdır
Kadın salt "birey" olmaktan ötürü değer görmelidir bana göre. Bunun dışında ki kavramların birçokları için çıkar doğrultusunda esnetilebildiği bir gerçektir.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş