OS Sürümü 10.0.19042
Sistem Çalışma Süresi 5.03.2021 21:52:27
Internet Explorer Sürümü 11.789.19041.0
Microsoft DirectX Sürümü DirectX 12
OpenGL Sürümü 10.0.19041.844 (WinBuild.160101.0800)
Anakart
Model LNVNB161216
Üretici LENOVO
BIOS Adı 8TCN60WW
BIOS Sağlayıcı LENOVO
SMBIOS Sürümü 8TCN60WW
BIOS Tarihi 26.11.2020
Disk Sürücüleri
Adı ST1000LM035-1RK172
Ortam Türü Fixed hard disk media
Yeteneklilik 931,5 GB
Arayüz Türü IDE
Bölümler 5
Toplam Silindirler 121601
Toplam Kafalar 255
Toplam Sektörler 1953520065
Toplam İzler 31008255
Silindir başına İz 255
Sektör başına Byte 512
İz başına Sektör 63
S. M. A. R. T Desteği Evet
Video Bağdaştırıcı
Adı Intel (R) UHD Graphics 620
Video İşlemci Intel (R) UHD Graphics Family
Üretici Intel Corporation
Video Mimarisi VGA
DAC Türü Internal
Bellek Boyutu 1,0 GB
Bellek Türü Unknown
Video Kipi 1366 x 768 x 4294967296 renk
Geçerli Yenileme Hızı 59 Hz
Sürücü Sürümü 27.20.100.9316
Sürücü Tarihi 18.02.2021
Video Bağdaştırıcı
Adı AMD Radeon (TM) 530
Video İşlemci AMD Radeon Graphics Processor (0x6900)
Üretici Intel Corporation
Video Mimarisi VGA
DAC Türü Internal DAC (400MHz)
Bellek Boyutu 2,0 GB
Bellek Türü Unknown
Video Kipi NULL
Geçerli Yenileme Hızı NULL Hz
Sürücü Sürümü 27.20.14535.3005
Sürücü Tarihi 17.02.2021
Bellek Kaynağı
Toplam Bellek 7,9 GB
Kullanılan Bellek 4,4 GB
Serbest Bellek 3,6 GB
Bellek Kullanımı 55%
Fiziksel Bellek
Bellek Yuvası BANK 0
Tarifi Physical Memory 0
Aygıt Konum Belirleyici ChannelA-DIMM0
Kapasite 4,0 GB
Hız 2133 Mhz
Üretici Samsung
Veri Genişliği 64 bit
Bellek Türü Unknown
Biçim Katsayısı SODIMM
Fiziksel Bellek
Bellek Yuvası BANK 2
Tarifi Physical Memory 1
Aygıt Konum Belirleyici ChannelB-DIMM0
Kapasite 4,0 GB
Hız 2133 Mhz
Üretici Samsung
Veri Genişliği 64 bit
Bellek Türü Unknown
Biçim Katsayısı SODIMM
Güncellemeler:
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
02İyi akşmlar saol da ara ara böyle ekran geliyor tekrar başlatınca düzeliyor hatta ben virüs falan var dır diye güvenlik duvarı giden bağlantıları kapattım antivirüs ile tarattım da nafile.
Eğer bir yere çarpmadığın halde yine de böyle ekran gitmeleri oluyorsa, bence ekran kartıyla alakalı bir problem olabilir. Ama yine de daha öncesinden format deneyebilirsin, ya da laptopun içini kontrol edebilirsin
Laptop un içini kurcalamak da daha çok donanım a zarar verebiliyor diye biliyorum ben format düşünüyorum flash a windows 10 iso dosyası sürücüsü kurup güvenli modda bios dan sıfırlamak fkt donanımsal bi sorun sa buda çözüm olmaz tabi ki.
Doğru diyorsun, kontrol ettirmek* kavramı daha doğru olurdu, bilen bir kişiye. Ama hazır iyi biri değilse daha da bozulma riski taşır.
Şu an windows 10 pro kullanıyorum yazmışsın, peki formatla win 8'e geçmeyi de düşünür müsün? Bazen Windows 10'larda farklı farklı sorunlar çıkartabiliyor. En son* dediğin gibi inceletmek olsun
Windows 7 daha iyi de artık desteklemiyor, windows 8 windows 10 aynılar zaten. Ben bu laptop un klavyesi'ni değiştirmiştim geçen ay fkt donanımları değişmemiş kontrol ettim fkt random access memory değiştimi diye düşünüyorum fkt buna ihtiyacı yoktur sanırım teknik servislerin genel olarak.
Bana sorarsan 10 ile 8 arasında ciddi olmasa da fark var. Windows 10 örneğin bende birçok hasar oluşturdu diyebilirim.
Bence dediğinle çok alakalı durmuyor. Bence bir format şansını dene, umarım ki olur, yoksa uğraştırıcı türden olur gibi
Format atmak sorunu çözmez gibi duruyor da emin değilim windows 8 in devam sürümü windows 10 tamam random access memory 8 gb az gibi geliyor bana da windows 10 için her bilgisayar da farklı farklı sorunlar oluşturuyor genel olarak windows 10 sanırım Windows 7 den windows 10 a geçtiğim için windows 10 ilk çıktığı zmnlar artık windows 10 dan soğumaya başladım diyebilirim.
Kesinlikle, windows 10 kesinlikle geçilmemesi tarafındayım.
Ama denemeden de bilmeyiz. En azından ihtimalleri azaltabiliriz, format ile başlayarak
Windows 10 da kurtarma var herşeyi kalıcı olarak silebiliyor fkt yine windows 10 yüklüyor tekrar farklı bir windows sürümüne geçmem gerekebilir büyük ihtimal eskiden el ile buluyorduk driverleri şimdi windows 10 da windows update de yazılımları güncelleme geliyor + sı da var - si de genel olarak.
Bahsettiğin kurtarmayı biliyorum. Benim de touchpad'de sıkıntı vardı, her şeyi sil yapınca biraz da olsa düzelme söz konusu. Mesela bende de laptopun mouse bozma gibi bir durumu var.(evet, normalde imkansız bir şey ama, 5 tane farklı mouse denedim hepsinde aynı problemi verdi.)
Laptop bu yüzden gerçekten de sıkıntı.
Umarım formatla düzelecektir bir iştir, daha fazla kurcalamadan bence formatı bir dene derim.
Tavsiyeler için saol vaktini ayırdığın de teşekkür ler. :)
Yok bea ne demek, dediğini söyledim zaten, format :)
Nsp se çözülür umarım bakalım. Kısmet Ekran kartı da eskiyor artık diye biliyorum gta 5 açsa da. :P
İyi akşmlar , düzelme ihtimali yok yani formatla denesem.
Kızlardan ilk görüşü sen paylaş ve
1 Xper puan fazladan kazan!