tanışmak önemli değil. tanımak önemli evlilik için. o insanı yeteri kadar tanıdığına inanıp, bir ömür geçirme isteğini kendinde bulan insan için tanışılan yerin çok önemli olduğu düşünülemez. cevabı "evet" olan sorudur. ben dahil çevremde tanıdığım çok kişi bunu yaptı. çoluk çocuğa karışan da oldu evliliklerinde 10 seneyi deviren de... bir kişinin zamanında bir gece eğlencesine gidip orada tanımadığı biriyle bir ilişki başlatmasından ya da bir cafe'de, bir kitapçı'da tanışmasından ne farkı olduğunu hiç anlamadığım bir durumdur bu...
çevremde bakıyorum insanların interneti yok saydıkları sürece 3 şekilde şansı oluyor:
eski arkadaş çevresi: lise, ortaokul, çocukluk arkadaşları... zamanında tanışılmış arkadaş olunmuş, ya bir şekilde devam edip yıllar sonra (biraz da yokluk ve çevrenin daralması-iş güç) "aa biz ne güzel anlaşıyoruz"dan evrimleşen ilişkiler.
iş çevresi: zaten insanların arkadaşları hariç diğer çevresi iş yerinden oluyor. hukuki sınırlamalar yoksa günde 8-9 saat gördüğün haftada 45-50 saate yakın çalıştığın biriyle bir süre sonra duygusal bir yakınlık kurman olası.
arkadaşının arkadaşı: "en iyi yat, arkadaşın yatıdır" mottosu. "kızım beni tanıştırsana biriyle lan" ile başlayan ilişkiler ya da bir doğum günüsünde, bir kutlamada "o kız/oğlan kim, aa tanıyor musun" ile başlayan ya da "başlatılan (siz tanışsanıza yeaa)...
tabi sosyo-kültürel çevrelere göre görücü usulü, belli ortak müşterekler gibi farklı yollar da olabilir ama bu benim sık gözlemlediğim durum.
ben muhtemelen önce sosyal medyada tanımadığım biriyle evlenmeyeceğim. sosyal medyadaki tavrı, aktifliği, takip ettiği hesaplar, mesajı yazış şekli vb. bana yüzyüze konuşarak elde edemeyeceğim bilgileri 5 dakika gibi kısa bir sürede veriyor. sosyal medya bir insanı analiz etmem için adeta bir vikipedi. buradan da yeni bir kampanya başlatıyorum, üyelerimiz görüşü beğenerek destekleyebilirler. REELDEN TANIŞARAK İLİŞKİYE HAYIR!
Bu soruyu ne zaman görsem şöyle düşünüyorum. Şimdi reel hayatımda biriyle karşılaştım ve çok etkilendim diyelim. Kızın telefonunda binbir çeşit chat uygulaması, dating uygulaması var mesela. Sırf gözümle gördüm diye o daha mı masum oluyor yani. :D
Sosyal medyadan tanıştığım biriyle de şartlar uyuşursa neden olmasın.
0|0
0|0
Görüş hala geçerli mi?
çarliabiniz | İnternet & Teknoloji konusunda 333 görüş paylaştı.
Guru
10 gü
Düşük bir ihtimal ama olabilir tabi ki.
Su sitede doğru dürüst insan bulmak zor önce güven oluşturmak lazım güven olacak şehirler arası mesafe engelini çözeceksin sonra anlaşabileceksin en son evlilik adımı atacaksın bunları bir araya getirmek gerçekten sosyal medya da zor
Sosyal medyadan tanistigim insanlar bulusma konusunda baya soğudum yani bir kere deneyim dedim sonu bok oldu bir kere internette gordugum gibi değildi internette beyaz tenliydi bir buluştuk esmermis teninle bari o kadar oynama ama nasil oynamak cok fark vardi arasinda sadece o degil tabi baska sorunlar da oluyor soguyorsun cunku sonradan taniyorsun kardesim en iyisi cevrede gozunun gördüğü birisi internetten birisiyle bulusmak cok igrenc bir his zaten oturuyorsun kafede nerdeyse işte o seni tam tanimiyor sen onu tam tanimiyorsun konusamiyorsunuz bir seyle oyalaniyorsun belki sıkıntıdan niye onunla oynuyorsun diyor agzina geciresin geliyor bombok bir his umarım anlatabilmisimdir 😂
0|1
0|0
Desuyonee | İnternet & Teknoloji konusunda 1,5b görüş paylaştı.
Master
10 gü
sanal ilişkileri realiteye dökmeyi aşağı bir iş olarak görüyorum. insanda nasıl bir mide olmalı ki bu aşağılık sitelerde görmeden yalamadan koklamadan sadece yazı yazarak konuştuğun biriyle işi evlenmeye kadar ileri taşırsın. bence çok rezilce bişey yani.
0|0
0|0
sanamısorcammm | İnternet & Teknoloji konusunda 503 görüş paylaştı.
Master
10 gü
Eşimle sosyal medya sayesinde tanıştık gibi birşey arkadaş ortamlarımız bir olmasına rağmen hiç karşılaşmamışız, sosyal medya üzerinden konuştuk anlaştık beraber vakit geçirdik konu evliliğe kadar uzamış :)
Bu twitter veya başka bir yer, hatta burası bile olabilir. Bilemezsin ki. Neticede sanalın arkasında gerçek bir kişi var, sadece tanışma yeri farklı o kadar. Tanışmadan sonra yüzyüze görüşüyorsun zaten zamanla. Sadece daha dikkatli olmak lazım.
Şöyle ki; biraz da kim olduğuna bağlı. Sosyal medya da reelde tanıdığımdan çok daha iyi insanlarla tanıştım. Tabii kız olarak : ) Ama eminim öyle erkekler de vardır. Bazı huylarına bakarım eğer bana uyuyorsa reelde görüşmek isterim. Reelde de bir süre takılırız eğer ona da uyuyorsa olur yani. Evet düşündüm de evlenirim ama sadece sanalla kalmadan.
Sosyal medyadan direk alıp evlenmeyeceksin herhalde. O yüzden tabikide neden olmasın
0|0
0|0
SunPower | İnternet & Teknoloji konusunda 107 görüş paylaştı.
Yoda
10 gü
Kaç yaş fark var amca? Nedenini de söyleseydin keşke... :D
0|0
0|0
hhangoverr | İnternet & Teknoloji konusunda 96 görüş paylaştı.
Guru
10 gü
Evet karşı değilim ama güven vermesi karakterli olması iyi kalpli olması içi dışı bir olması iyi niyetli olması huzur vermesi dürüst olması sadık olması ve hemen reele geçmesi şartım var sjdjjd
Bunlar olsa herkes evlenir.😊 Valla ben bile korkuyorum hatta bazen bir kız gibi korkuyorum kızlara Hakk veriyorum Güven kolay sağlanan birşey değil güven önemli
Yani neden olmasın, sosyal medyada tanıştığımız insanlar da reel hayatta birer insanlar. Çevremizdeki insanlar da sosyal medyanın bir yerlerinde sanallar. Kaldı ki burnumuzun dibindeki reel insanları tanıyamıyoruz bazen.
1|0
0|0
BekirD | İnternet & Teknoloji konusunda 212 görüş paylaştı.
Guru
10 gü
sosyal medyadan tanıştığım biri ile evlenirim tanışma yolu bu şekilde geri kalanı bizim tercihimiz
0|0
0|0
Amphitryon | İnternet & Teknoloji konusunda 426 görüş paylaştı.
Guru
10 gü
Olabilir elbette buluşma ayarlanır beraber vakit geçirilir, kafalar uyuşur, sevgili olunur, belli bir vakit sonra ise evlilik kararı da alınır elbette.
0|0
0|0
muratby | İnternet & Teknoloji konusunda 272 görüş paylaştı.
Guru
10 gü
Olabilir ben negatif bakmiyorum cunku herkes sosyal mecrada ve oralqrdan sosyallesiyoruz
0|0
0|0
ronaldinho_0707 | İnternet & Teknoloji konusunda 77 görüş paylaştı.
İnşallah onlardan biri olacağız. Arada güven ve sevgi olduktan sonra nerede tanıştığının bir önemi yok bence. Devir teknoloji devri. Önemli olan araç değil amaç.
Oyundan tanısıp sosyal medya sonrasında wp derken çıkıyoruz Şu an 11 aydır tanıyorum hemde kafa dengim belli bir yil gecer bitmezse ikimizde aynı kafadayız evkenmeyi de dusnuyoruz
0|0
0|0
KasiKesh | İnternet & Teknoloji konusunda 383 görüş paylaştı.
Guru
10 gü
Nasibini nerde bulacağını kimse bilemez sonuçta teknoloji çağındayız
İlişkilerde tanışma detayı benim için önemli yani ileride soranlara internetten tanıştık evlendik demek istemem anlatılacak güzel hikayemiz olması lazım
1|0
0|0
Gizli Üye
10 gü
Sosyal medyada evlenmeye niyeti olanlar var mı ya çoğunun niyeti bozuk zaten
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş