Sosyal medya bağımlılığını ölçmek kolay bir şey değil, ancak bazı çok açık işaretler var.
Sosyal medyayı kullandıktan sonra kendinizi her seferinde birkaç dakika (hatta saatlerce) kaybederken bulursanız, yalnız değilsiniz.
Sosyal medya ilk olarak arkadaşlarınızla ve ailenizle bağlantı kurmanın bir yolu olarak başlarken, o zamandan beri tüm yaş grupları tarafından kullanılan, imrenilen bir hobiye dönüştü.
Sosyal medyadan zevk alabilir ve günlük olarak kullanabilirsiniz, ancak ona “bağımlı mısınız”?
"Sosyal medya bağımlılığının" resmi teşhisi diye bir şey yoktur. Ancak sosyal medyanın aşırı kullanımı günümüzde giderek daha yaygın hale geliyor ve fiziksel ve zihinsel sağlığınıza bazı ciddi yansımaları olabilir.
Sorunlu sosyal medya kullanımını nasıl belirleyeceğinizi ve bu konuda neler yapabileceğinizi öğrenin.
İşte kendinize bir sosyal medya detoksu vermenin yolu:
1. Adım: Bir zaman dilimi ayarlayın Sosyal medyadan ne kadar uzak durmayı planlıyorsunuz? Bir hafta? İki hafta? Ne kadarsa bir zaman çerçevesi belirleyin ve ona bağlı kalın.
2. Adım: Arkadaşlarınıza söyleyin Arkadaşlarınıza bir süreliğine sosyal medyaya ara vermeyi planladığınızı bildirin. Bu, birkaç şeyin başarılmasına yardımcı olacaktır. Her şeyden önce, siz boştayken insanların nereye kaybolduğunuzu bilmelerine yardımcı olacaktır.
3. Adım: Sosyal medya uygulamalarınızı telefonunuzdan ve cihazlarınızdan silin Detoksunuz sırasında iradeye güvenmeyin. Cihazlarınızdaki sosyal medya uygulamalarına erişmenizi engellerseniz süreç daha basit ve daha etkili olacaktır.
Bu, sosyal medya uygulamalarını akıllı telefonunuzdan ve diğer cihazlardan silmeyi içerir. Bunu yapma düşüncesi sizi endişeli hissettiriyorsa, birkaç derin nefes alın ve detoksunuz bittiğinde bu uygulamaları yeniden yüklemenin ne kadar kolay olacağını kendinize hatırlatın.
Kendine uğraşlar bulmalısın, kendine rutinler oluştur ne yapmayı seviyorsan ona yoğunlaş. Atıyorum belgesel, kitap, yürüyüş, dil öğrenmek, araştırma yapmak sosyal medyada. Yani belirli şeylere odaklan.
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
xatakanx02 | İnternet & Teknoloji konusunda 127 görüş paylaştı.
Bilge
1 yıl
Bu korona zamanında çok normal ister istemez telefona koşuyor herkes o yüzden çok takılmamalısın diye düşünüyorum
Sosyal medya bağımlılığını ölçmek kolay bir şey değil, ancak bazı çok açık işaretler var.
Sosyal medyayı kullandıktan sonra kendinizi her seferinde birkaç dakika (hatta saatlerce) kaybederken bulursanız, yalnız değilsiniz.Sosyal medya ilk olarak arkadaşlarınızla ve ailenizle bağlantı kurmanın bir yolu olarak başlarken, o zamandan beri tüm yaş grupları tarafından kullanılan, imrenilen bir hobiye dönüştü.
Sosyal medyadan zevk alabilir ve günlük olarak kullanabilirsiniz, ancak ona “bağımlı mısınız”?
"Sosyal medya bağımlılığının" resmi teşhisi diye bir şey yoktur. Ancak sosyal medyanın aşırı kullanımı günümüzde giderek daha yaygın hale geliyor ve fiziksel ve zihinsel sağlığınıza bazı ciddi yansımaları olabilir.
Sorunlu sosyal medya kullanımını nasıl belirleyeceğinizi ve bu konuda neler yapabileceğinizi öğrenin.
İşte kendinize bir sosyal medya detoksu vermenin yolu:
1. Adım: Bir zaman dilimi ayarlayınSosyal medyadan ne kadar uzak durmayı planlıyorsunuz? Bir hafta? İki hafta? Ne kadarsa bir zaman çerçevesi belirleyin ve ona bağlı kalın.
2. Adım: Arkadaşlarınıza söyleyin
Arkadaşlarınıza bir süreliğine sosyal medyaya ara vermeyi planladığınızı bildirin. Bu, birkaç şeyin başarılmasına yardımcı olacaktır. Her şeyden önce, siz boştayken insanların nereye kaybolduğunuzu bilmelerine yardımcı olacaktır.
3. Adım: Sosyal medya uygulamalarınızı telefonunuzdan ve cihazlarınızdan silin
Detoksunuz sırasında iradeye güvenmeyin. Cihazlarınızdaki sosyal medya uygulamalarına erişmenizi engellerseniz süreç daha basit ve daha etkili olacaktır.
Bu, sosyal medya uygulamalarını akıllı telefonunuzdan ve diğer cihazlardan silmeyi içerir. Bunu yapma düşüncesi sizi endişeli hissettiriyorsa, birkaç derin nefes alın ve detoksunuz bittiğinde bu uygulamaları yeniden yüklemenin ne kadar kolay olacağını kendinize hatırlatın.
Kolay gelsin.