Arkadaşlar böyle bir mail aldım bu mail doğru mu acaba bilgisayarımı bu tür şeylerden nasıl koruyabilirim bilen bilgili biri var mı bu konu hakkında aydınlatabilecek?
dediği gibi cinsel sitelere giriyorsan evet bu tür uygulamalar bulaşabiliyor. fakat biglisayarında anti virüs uygulaması var ise bunları kolay bir şekilde alıp silebilir. biraz aç içine bak dosyaların tanımadığın uygulamalar var ise sil. cinsel sitelerdeki reklamlara dokunmayayı formları doldurmamaya dikkat edin lütfen.
windows bir sistem kullanıyorsanız ayarlardan windows defender ile tarama yapın birşey bulursa silecektir.
MacOS Big Sur diye bir yapıt varmıs, güvenlik kısmından bakın ayarlarda bulabilirsiniz. Bilgisayarımı tara tarzında bir seçenek var ise bir temizleyin, önemli bir bilgi bulursam güncellerim
Avira Mac için Ücretsiz Antivirüs programıdır. biraz yavaş tarıyor fakat güzel bir tarama sistemi olduğu söyleniyor, 2017 üstü bir modele sahipseniz kullanabilirsiniz.
mac kendi sistemlerine özel bir antivirus kullanıyor mu bilmiyorum biraz aramanız lazım galiba.
Soran
4 gü
Tamam teşekkür ederim ben bi bakayım
En İyi Erkek Görüşü
Verified | İnternet & Teknoloji konusunda 896 görüş paylaştı.
Fenomen
4 gü
Selam, sahte mail almışssın yüzde 99 yalan yine de denemek istersen cmd yönetici olarak çalıştır. Net user yaz sonra enter de farklı kullanıcı çıkarsa trojan vardır.
0|0
0|0
Görüş hala geçerli mi?
Soran
4 gü
Cmd yönetici olarak nasıl çalıştırabilirim bilgisayar bilgim pek yok
Mast yaparken izlediğin ekran demiş herkese hazır mesaj olarak göndermiş ya tutarsa kamerandan görüntü alırım anlayamazsın yalan kameranın ışığı yanar aktif hale gelirse 4 saatte bir sürücülerin imzasını yeniliyor tespit edilemiyor filan da hikaye
Soran
4 gü
Eminsin değil mi doğru olmadığına içimi rahatlatayım?
Söyle soyleyim 12 yıldır sektörde çalışan bilgisayar mühendisiyim lise çağlarında hack işleriyle ilgilendim dershane hocamın mailini hacklemistim o zamanlar kolaydı bu arkadaşın yaptığına sosyal mühendislik denir birini bir şeyi yapmaya ikna etme dolandırıcılar arasında da affına sığınarak enayi silkeleme denir :)))
Rica ederim korkma böyle şeylerden gelen maillerde linkleri kontrol et e-devlet yönlendiriyoruz tıklayın dedi linke bak aaa. xxx. com/e-devlet tıklama bunlara oraya girersin e-devlet girişine benzer şifreni girdiğin an biter iş öyle kolay değil eskisi gibi antivirüs programları çoğunu engelliyor ki mac ve linux için trojan çok düşük ihtimal ki antivirüs programları pek imkan vermiyor
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş