Yaşlı Adamın Ölümüne İsmi Karışan Doktor Açığa Alındı

Serap Aksu

Giresun'da 82 yaşındaki yaşlı adamın polisler tarafından yaka paça gözaltına alındığı sırada kalp krizi geçirerek ölmesi üzerine Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı. Olaya adı karışan doktor da açığa alındı.

Yaşlı Adamın Ölümüne İsmi Karışan Doktor Açığa Alındı

Giresun'da aile hekiminin şikayet etmesi üzerine olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alınmak istenen yaşlı adamın ölümünün ardından Sağlık Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı, söz konusu hekimin açığa alındı.

Bakanlığın yaptığı yazılı açıklamada, Giresun'daki olayın sağlık camiasını derinden üzdüğü belirtildi.

Acılı aileyi arayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın aileye rahmet ve başsağlığı dileklerinde bulunduğu bildirilen açıklamada, "Konuyla ilgili olarak Bakanlığımızca acil soruşturma başlatılmış ve soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için olaya adı karışan hekim açığa alınmıştır. Soruşturma bizzat Sayın Bakanımız tarafından hassasiyetle takip edilmektedir." ifadelerine yer verildi.

Yusuf Topal, 24 Temmuz günü hasta eşine ilaç yazdırmak için aile hekimine başvurdu. Topal ile olumsuz yanıt aldığı doktor Ö.Y. arasında çıkan tartışma sonrasında aile hekiminin çağırdığı polis yaşlı adamı gözaltına almak istedi.

Gözaltı işlemi sırasında polisin kendisine biber gazı sıkması ve yaka paça gözaltına almak istemesi üzerine fenalık geçiren Topal, Giresun Üniversitesi Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından Topal'ın yakınları, Giresun Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak polisler hakkında şikayetçi oldu. Haklarında adli ve idari soruşturma başlatılan polisler, Giresun Valiliğince açığa alındı.

Kaynak: AA

Yaşlı Adamın Ölümüne İsmi Karışan Doktor Açığa Alındı
83 Cevap