Google NewsTakip Et

"Dünya Çocukları" Fotoğraf Sergisi İstanbul'da Açıldı

Serap Aksu

İstanbul Burak Bora Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği'nin "Geleceğe Gülümse" projesi kapsamında açtıkları sergileri, Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu.

Bir sosyal sorumluluk projesi olan "Geleceğe Gülümse" projesi kapsamında gerçekleştirilen "Dünya Çocukları" adlı fotoğraf sergisi, Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisi'nde açıldı. Serginin küratörlüğünü Niko Guido üstlendi.

Dernek başkanı Servet Köse, yaptığı açıklamada, projenin ilk olarak 3 yıl önce kurulan bir hayal üzerine başladığını belirtti.

Daha önce Bartın, Yozgat, Bayburt, Çanakkale ve Çorum'da 5 proje gerçekleştirdiklerini belirten Köse, "Biz 40 üniversite gönüllüsü Anadolu'nun çeşitli köylerine giderek, oradaki öğrencilere hem bot, mont gibi kıyafet yardımı yapıyoruz hem de gittiğimiz okullarda sanat, bilgisayar atölyesi, kütüphane gibi alanlar oluşturuyoruz." dedi.

Proje kapsamında gittiği okullarda aynı zamanda öğrencilere içerik eğitimleri verdiklerini dile getiren Köse, kadın-erkek eşitliği, çevre bilinci gibi konuları psikologlarla, pedagoglarla birlikte çalışarak ele aldıklarını aktardı.

Bu proje aslında bir yardım projesi değil

Köse, seçilen içeriklere bağlı projede çalışan gönüllülerle çeşitli etkinlikler yaptıklarını, bu anlamda gönüllülere de okullara gitmeden önce mutlaka eğitim verdiklerini anlattı.

Gittikleri okulda öğrencilere sadece yardım götürmediklerine dikkati çeken Köse, şunları kaydetti:

Öğrencilere şunu söylüyoruz, 'Bizden önceki abilerimiz, ablalarımız bize birçok kitap getirdi. Biz İstanbul'dan gelen abileriniz ve ablalarınız olarak bu kitapları okuduk, şimdi de size getiriyoruz. Siz de bu kitapların tamamını okuyarak, sizden sonra gelecek kardeşlerinize bu kitapları vereceksiniz ve onlara kitap okumayı sevdireceksiniz.' Yardım malzemelerini de biz gittikten sonra dağıtılması için idareye bırakıyoruz. Çünkü bizim projemiz sadece yardım değil, biz İstanbul'dan onları görüp, bilen abiler, ablalar olarak onların yanına gidiyoruz. Yardım işin içine girdiğinde ise çocuklarla olan bağımız biraz kopuyor. Karşılıklı ilişkileri koruyabilmek adına böyle bir motto ile yola devam ediyoruz.

Mesela gönüllülerimiz herhangi bir köye gittiğinde hiçbir şekilde makyaj yapmadan, takı takmadan gider ve gün boyu cep telefonu kullanımı da yasaktır. Çünkü burada önemli olan şey çocuklara minimum sürede, maksimum faydayı verebilmek.

Proje, 6 bin kitabın çocuklarla buluşmasını sağladı

Projenin baş koordinatörü Caner Yeşil de bu yıl Doğu Anadolu'da iki köyü daha ziyaret edeceklerini anlatarak, Artık bütçemiz büyüdü, sponsor sayımız, gönüllü sayımız arttı. Şu ana kadar ulaştığımız çocuk sayısı ise toplamda bini, götürdüğümüz kitap sayısı da 6 bini geçti." dedi.

Yeşil, "Dünya Çocukları" adlı fotoğraf sergisinin amacına da değinerek, şöyle devam etti:

"Bu sergi projenin 2'inci ayağı olarak bulunduğu yerden çocuk konusuna dikkat çekmek ve farkındalığı arttırmak. Bunun için de sanattan daha iyi bir yolun olacağını düşünmedik. Fotoğraf gezginleri grubu ile 56 fotoğrafçının katılımıyla bu sergiyi düzenledik. Bundan sonra farklı sanat dallarıyla da projeyi birleştirerek farklı fikirlerimiz var.

Serap Aksu / Haber Editörü

Son Güncelleme: 27 Tem 2018 / 04:07
"Dünya Çocukları" Fotoğraf Sergisi İstanbul'da Açıldı
80 Cevap