Pirinç suyu denenmeli kesinlikle. Ben çok güzel sonuç alıyorum. 2 aydır kullanıyorum ve yaklaşık 9-10 cm lik bir uzama söz konusu. Dökülme sıfır.
1 su bardağı içme suyuna yarım su bardağı pirinç ekliyorum. İlk yıka o pirinci ama gidipte pilav yapıyormuş gibi yıkama sudan geçir yeter dokunma bile. Elinle ez pirinci suyun içerisindeyken. Pirinçteki vitaminlerin suya geçmesini sağla. 3 saat sonra kullanıma hazır hale gelir. Buz dolabında sakla 4 gün boyunca. 4. günden sonra kullanma bozulmuş olur.
Ben haftanın 5 günü kullanıyorum bunu. 2 gün üst üste yapıp 1 gün ara veriyorum ve o arada yıkıyorum saçlarımı. Kokmuyor ve saçıda kirletmiyor.
Beslenmene dikkat et ayrıca. Yeşil mercimek, ıspanak, bezelye, yumurta, balık, et, tavuk, badem, ceviz saç uzamasına yardımcı olan besinlerdendir.
Bol bol su içmeyi ihmal etme. Günde 8 bardak yani 1,5-2 litre su içmek yalnız vücudunuza iyi gelmekle kalmaz, saçlarınızı da güçlendirir ve güçlü saçlar çok daha çabuk uzar. Düzenli olarak su içmek ayrıca saçlarınızı içten dışa nemlendirir, nemlenmiş saç daha yumuşak ve bakımlı görünür.
Duştayken ıslak saçına saç kökünden başlayarak öne doğru masaj yap. Duşta kapanışı soğuk suyla yap. Saç kremini ihmal etme. Yastık kılıfını değiştir sürekli. Isıdan saçlarını uzak tut.
Doğal yağlarda kullanabilirsin; Badem yağı, Hindistan cevizi yağı, Nane yaprağı yağı, Zeytinyağı kullandım bende. Güzel sonuç verdiler. Özellikle zeytinyağı iyi geldi. Hindistan cevizi yağı yumuşacık yaptı saçlarımı.
Ve ben ayda 1 kez saçıma süt maskesi de uyguluyorum. Yarım bardak sütün içine 1 tatlı kaşığı bal koy ve fısfıs şişesine al, her yerine uygula. Ayda 1 kereden fazla yapma zarar verebilirsin saçına. Bu maskeyi düz olması için denemiştim fakat bir işe yaramamıştı o yönden. Ama saçın ihtiyaç duyduğu protein ihtiyacını karşılıyor.
SAÇ UZATMAK İÇİN MASKE; 1 veya 2 yumurta beyazı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı balı uygun bir kapta çırparak bir kıvam elde edin. Daha sonra elde ettiğiniz bu karışımı, saç derisinden saç uçlarına kadar iyice yedirin ve 25 dakika kadar saçlarınızda bekletin.
Bu maskeyi bende denedim ve etkisi olduğunu söyleyebilirim.
matemist | Güzellik & Bakım konusunda 307 görüş paylaştı.
Fenomen
1 yıl
Benim seve seve kullandığım bir şampuan var. Lalune Phytokeratın şampuan. Açıkçası ilk başlarda sıcak bakmadım. Annemin saçı yoğun fazda dökülüyordu. Kullanmaya başladı. Çok iyi sonuçlar aldı. Bana dediği şey " çok şükür saçlarım dökülmüyor artık." 🙂
Annemin ısrarları üzerine ben de kullandım. Çok da memnun kaldım. Sana da tavsiye ederim. Saç dökülmelerine oldukça etkilidir.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş