Var neden kadınlara var çünki allah kızları özel yaratmış mesela bi kız dua etse annesinede babasınada sevap yazılır ama erkekte sadece kendine yazılır yani kızları daha özel yararmıştır ve bu yüzden kızlar kendini korumalıdır erkeklerden
Sadece kadınlara değil erkeklere de var erkeklerin tesettürü de gözleridir. Burda sorarak kesin bir bilgi elde edemezsin bu konuyla ilgili daha bilgili kişilere danışmanı tavsiye ederim bir ilahiyat profesörü olabilir mesela
fikico | Güzellik & Bakım konusunda 66 görüş paylaştı.
Guru
1 yıl
Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah'a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin umduğunuza nail olasınız."(Nûr, 24/31).
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
2 Kişi
Vault_Boy | Güzellik & Bakım konusunda 480 görüş paylaştı.
Kadınların kapanması konusunun daha da iyi anlaşılması için ikinci olarak Ahzab suresinin 59. ayetini de inceleyelim: Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle cilbablarını (elbiselerini) üzerlerine giysinler. Bilinip incitilmemeleri için bu daha uygundur.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25Yani benim bildiğim bu yanlışsa düzeltirsiniz
Sadece kadınlara değil erkeklere de var erkeklerin tesettürü de gözleridir. Burda sorarak kesin bir bilgi elde edemezsin bu konuyla ilgili daha bilgili kişilere danışmanı tavsiye ederim bir ilahiyat profesörü olabilir mesela
https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/N%C3%BBr-suresi/2822/31-ayet-tefsiri