Ben tercüme bürosunda çalışıyorum. Açıkçası önü açık bir değil kardeşim. ne için düşünüyorsun okulda ki bölüm mü ya da ne bileyim belki daha deyatlı bilgi verebilirim
Genel olarak edebiyatını sevdiğim için öğrenme arzusu duyduğum bir dil. Farsça öğrenirsen iş imkanları vesaire nasıldır? En çok hangi dillerden tercüme yapıyorsunuz?
keyif için ise bir şey diyemem iş imkanın önü açık bir dil olduğunu düşünmüyorum açıkcası ama bu ülke de ne olacağı hiç belli değil. Arapça içinde aynı şeyleri düşünüyordum. Son 5 sene içinde arapça tercümanlar zengin oldu :D
En çok gelen işler zaten ingilizce başta olmak üzere sonrasında fransızca ve almanca oluyor ispanyolca portekizce ve italyanca dünya da ki en çok kullanılan diller bunlar ama ispanyolca ve portekizce çok zevkli ve çok güzel bir dil eğer bir dil öğrenmek istiyorsan ve önünde de açıklık olsun diyorsan ispanyolca olabilir
Dediğim gibi edebiyata ilgim var ve Farsça nedense hoş geliyor. Tek korktuğum şey hiç ya da az işime yaraması. Sence gelecekte neler olur? İran ekonomik olarak ilk 20lerde ve Farsça 100m kişi konuşuyor.
valla dediğim gibi dünya da neler olacağını kimse bilemez ben 1 dakika sonra ne olacağını bilemezken bir şey söylemem ama seviyorsan hoşuna gidiyorsa içinde kalacağına yap gitsin.
Yapay zeka ne kadar bitirmeye çalışa da mecburen işimiz gereği ıslak imzalı ve mühürlü yeminli tercümandan almaları gereken belgeler oluyor. o yüzden zannetmiyorum. Yapay zeka değil ama 'covid' sağ olsun bitirdi bizim işleri :D ne yurt dışından gelen var ne de çıkan o yüzden işler pek yolunda değil
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
13Genel olarak edebiyatını sevdiğim için öğrenme arzusu duyduğum bir dil. Farsça öğrenirsen iş imkanları vesaire nasıldır? En çok hangi dillerden tercüme yapıyorsunuz?
keyif için ise bir şey diyemem iş imkanın önü açık bir dil olduğunu düşünmüyorum açıkcası ama bu ülke de ne olacağı hiç belli değil. Arapça içinde aynı şeyleri düşünüyordum. Son 5 sene içinde arapça tercümanlar zengin oldu :D
En çok gelen işler zaten ingilizce başta olmak üzere sonrasında fransızca ve almanca oluyor ispanyolca portekizce ve italyanca dünya da ki en çok kullanılan diller bunlar ama ispanyolca ve portekizce çok zevkli ve çok güzel bir dil eğer bir dil öğrenmek istiyorsan ve önünde de açıklık olsun diyorsan ispanyolca olabilir
Dediğim gibi edebiyata ilgim var ve Farsça nedense hoş geliyor. Tek korktuğum şey hiç ya da az işime yaraması.
Sence gelecekte neler olur? İran ekonomik olarak ilk 20lerde ve Farsça 100m kişi konuşuyor.
valla dediğim gibi dünya da neler olacağını kimse bilemez ben 1 dakika sonra ne olacağını bilemezken bir şey söylemem ama seviyorsan hoşuna gidiyorsa içinde kalacağına yap gitsin.
Çok sağol birde ayıptır söylemesi tercüme bürosunda çalıştığını söyledin. İşler iyi mi? Yapay zekanın tercümanlık mesleğini bitireceğini söylüyorla. Durum nasıl?
Yapay zeka ne kadar bitirmeye çalışa da mecburen işimiz gereği ıslak imzalı ve mühürlü yeminli tercümandan almaları gereken belgeler oluyor. o yüzden zannetmiyorum. Yapay zeka değil ama 'covid' sağ olsun bitirdi bizim işleri :D ne yurt dışından gelen var ne de çıkan o yüzden işler pek yolunda değil
Peki kaç dil biliyorsun? Ek olarak sözlü mü yoksa yazılı tercüme mi fazla olmakta?