Şahadetinin 20. yılında saygı ve minnetle anıyorum. O sadece Diyarbakır'a değil bütün doğu insanına umut oldu. Bir Van'lı olarak bunu gururla söyleyebilirim.
Allah razı olsun. Yanlış anlamazsanız kardeşime birşey sormak istiyorum. Hani çoğu evde resmi var diyorsunuz ama Güzide şehirlerimizden Diyarbakırda neden hdp oyları yüksek peki? Sizi zorda bırakmak için değil merak ettiğim için soruyorum. Kürtlerin Türklerden farkı yok Vatanını seviyorsa ki yüzde 60'ı seviyor bence.
@TürkİslamNeferi1453 Bu biraz uzun mesele ama kısaca özetliyim , 60-70 Li yıllarda devleti yönetenlere Begler deniyordu , Bu Begler insanların topraklarını zorla imza attırıp alırdı , vermeyenlerin ise köyleri evleri yakılıp yıkıldı , 80 lere denk polis - askerin aldığı Kürt insanlar bir daha geri dönmedi. 80 lerde ise kenan evren döneminde zülumler daha çok arttı , mesela hapishanelerde dışkı yedirme işkence , affedersin ama anüse jop koymak vesaire insanlık dışı işkenceler edildi , hatta Diyarbakır 5 nolu cezaevi belgeseli var araştırıp izleyebilirsin. Aile büyükleri Türkçe bilmiyordu , çocuklarıyla konuşulmasına müsade edilmiyordu. Duvarlarda Türkçe konuş çok konuş sloganı vardı. 2000 li yıllara kadar bu böyle devam etti , sonra Gaffar Okan geldi , sivil dolaştı , emniyetin haberi bile yoktu onun gelişinden. 3 gün şehirde dolaştı gezdi , polislerin askerlerin halka zulüm ettiğini gördü , mesela ciğerci dükkanında ciğer yiyip para vermeyip siz terörist köpeklersiniz diyip üstüne işkence yaparlardı. Gaffar Okanın bu yüzden ilk anonsu Diyarbakır halkına eziyet edeni yakarım oldu. Hdp ise Kürtlerin hakkını savunan ilk parti oldu , Bu yüzden bölgedeki en yüksek oranlara sahip. Eski insanlar eski devri görenler yaşlılar büyükler hdp den baska bir partiye oy vermez. Genç kesim ise öyle değil , farkettiysen her seçimde biraz daha düşüyor oylar , eskiden 95 ten aşağı değildi oylar. İşte Gaffar Okan 40 yıllık öfkeyi küslüğü bitiren barışı sağlayan insan oldu. Her Diyarbakırlı ona Baba diye hitap etti.
@TürkİslamNeferi1453 şunuda bil doğunun büyük oranı Kürt , Batıdaki büyükşehirlerin İstanbul - Ankara gibi yarısı %40 net Kürt. RTE mitinglerinde Kürtler kardeşimizdir diyen ilk lider. Bazı mitinglerinde 5 nolu cezaevini bile dile getirmişti , yani sana net sayı veriyim , söyledikleri yardımları eski dönemin krizleri hastane olmayışı vesaire şuanki durumların halinden ötürü Kürtlerin %40 ı Akp ye veriyor oylarını. Yani kürtler söylendiği gibi 20 milyon falan değil , en basitinden şu mantığı yürüt , Kürtlerin genelinde fazla çocuk yapılışı var , türk aileler Max 4 yapar , Bizdekilerin min hali 4 . Yani emin ol 40 milyon Kürt rahat var ülkede 😂😂😂
Aynen 40 milyon varsınız fark etmez hepimiz kardeşiz :)
Ama şurayı anlamayadım ; " Eski insanlar eski devri görenler yaşlılar büyükler hdp den baska bir partiye oy vermez " dedin. Madem Gaffar Okan geldi düzeltti orayı , e bunu gören yaşlılar daha ne diye hdp'ye oy veriyor ki? Onu anlamadım.
@TürkİslamNeferi1453 Bende senin sorunu anlamadım Gaffar Okan emniyet müdürü , Parti başka , bağdaştırmak yanlış olur. CHP ye zamanındaki başörtü vesaire durumlardan oy vermezler , Ecevit döneminde de kriz vardı Kıbrıs'ı işgalden kurtardığı için ambargo uygulanıyordu , işte bu yaşlı büyük kısım fazla düşünmez , nedenleri sebepleri umursamaz , onların dönemi böyleydi kötüydü der. mhp ye zaten hayatta vermez , kimsenin inkarına gerek yok ırkçı parti , ( %90) anlamda. Geriye Hdp ve AKP kalıyor , bir kısım RTE yi tercih ederken diğer kısım HDP yi ediyor. Kürtlerde şöyle bir sistematik var nasıl yapıyorlar bende anlamadım ama HDP yi başa geçirmezler , Meclistende çıkarmazlar. Barajı aşması yeterli gibi düşün.
@TürkİslamNeferi1453 Ama burda genel konuşmakta yanlış olur , Bölgeden bölgeye değişkenlik gösteriyor , mesela CHP'ye oy vermezler dedim , Eskişehir'de CHP nin Hocasından başkasına oy vermezler. Doğu mitinglerine bakarsan RTE gelince dolup taşıyor meydanlar. Kürtlerin %40 ı net akpli. Gaffar Okanın belki bu yönde etkisi olmuştur.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Doğu halkına mükemmel sahip çıkan bir adamdı Diyarbakır’a gittim hemen hemen her dükkanda onun fotoğrafları asılı kime sorsam genç yaşlı hepsi babamız der babası bile bilseydim Diyarbakırlılar oğlumu bu kadar çok sevdiğini taziyesini ve defin işlemlerini Diyarbakır’da yapardım milyonlarca insan var ona her gün dua eden.
Yanlız ergenekondan yargılanan herkes temize çıktı. Feto terör örgütü subayları orgutmus gibi gösterdi onları ve bütün cinayetleri onlara yıkmak istedi.
Temize çıktı demekle temiz mi oluyorlarmış? Temize çıktıkları ülkenin hukukuna bir bak istersen! Ülkede hukuk mu var?
Yaptıkları pislikler yanlarına kar kaldı ergenekoncuların. Asit kuyuları, faili meçhul cinayetler, kürt köylerinin yakılması vs vs.
Temize çıkmadılar ayrıca. Yargıtayda bekletiyor erdoğan dosyalarını. Şu an onlarla iş birliği yapiyor erdoğan. İşi bitince onların da fişini çeker.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş