Uluslararası Engelliler Günü 1992 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 47/3 sayılı kararı ile ilan edildi. Toplumun ve toplumun her alanında engelli bireylerin haklarını ve refahını teşvik etmeyi ve engelli bireylerin durumuna dair politik, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalık arttırmayı amaçlamaktadır.Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanmalarına ilişkin çalışmalar yürütülmüştür. Unutmayalım her birey bir engelli adayıdır. Bunu aklımızdan çıkarmadan engelli vatandaşlarımıza hayatı zorlaştırmak değil kolaylaştırmak için elimizden geleni yapmamız gerekmektedir.
Ben bireysel olarak engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak üzere elimden gelen yardımı desteği gösteriyorum ama bu bireysel çabayla olmuyor devlet politikaları lazım devletimizin de öyle bir politikası yok
laf solsun berı gelsın hızmetlerınden baska hıcbırsey yok.. bazı otobusler mecbur olmasın aragmen engellı vatndası almak zaman kaybettırıyor dıye almıyor bıle.. onların bınmesı ıcın yapılan asansorde fazllaık dıye dısarı cıkarıldıklarına bıle sahıt olduk.. bu iş egıtımle saglanır.. medeni ulkeler yaslılara engellılere ve hayvanlara yaklasımları ile bunu elde ederler.. tıpkı dedıgımız gıbı herkes bır engellı adayıdır! yarın basınıza ne gelecek bılemezsınız..
Elimden geldiği kadar yardımcı oluyorum. Kendi ev arkadaşım bu durumda. Çok şükür dışarıdan gözüken engeli yok. Ama yine de birlikte bir şeyler yapıyoruz. Keser gibi hayati sevmiyorum. Hep bana diyenlerden değilim.
Son yıllarda toplum olarak eskiye oranla daha bilinçliyiz diyebilirim.. Kişisel anlamda elimizden ne gelirse her zaman yapmaya çalıyoruz. Yazdığınız gibi herkes bir engelli adayıdır.
Elimden geldiği kadar ben destek olmaya çalışıyordum şu corona dan önce şimdi kimseye yaklasamiyoruz. Sadece bir iki kişiyle olmaz bu iș buna devlet el atmalı.
nordun_gadasi | Gündem konusunda 213 görüş paylaştı.
Master
1 ay
Engelli otoparklarına kendi arabamızı koyuyoruz. Engelli rampalarına akrabalarımızı koyuyoruz. Kimse elinden geldiğince yardımcı olmuyor. Lütfen bu konuda daha duyarlı olalım.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş