AnKARA... Artık Gençlerimiz de Sağ Olsun!

nickimdebileolmaz

Bu benceyi yazarken tamamen siyasi kimliğimden sıyrılarak yazıyorum, siz de öyle okuyun ve düşünün lütfen. Desteklediğiniz siyasi partileri, sevdiğiniz tüm fikir liderlerini unutun şimdi; söz konusu olan yitip giden hayatlar. Sürekli değişen rakamlar olduğundan ölü ve yaralı sayısını bilmiyoruz, bu nedenle söylemek istemedim.


Yorganları başımızın üstüne kadar çeksek?


Küçükken korktuğumuzda yaptığımız gibi yorganın altına saklansak, gözlerimizi sımsıkı kapatsak açtığımızda gider mi tüm kötüler? Düzelir mi her şey, geri gelir mi tüm ölenler? Rengarenk çiçekler açar mı milletimin her köşesinde?


AnKARA-Artık Gençlerimiz de Sağolsun!


Ankara'da ölünmez arkadaşlar, önce bu konuda anlaşalım!


Ankara'da Kızılay'da dersaneye gidersin, dersane çıkışı arkadaşlarınla bir yerlerde oturup bir şeyler yerken veya içerken iki sohbetin belini kırarsın. Güvenpark'a gider simit yersin veya otobüse ulaşmak için koşturarak Güvenpark'ın içinden geçersin.Belki de oradaki çiçekçilerden çiçek alırsın. Bilen bilir, Olgunlardan kitap alırsın, Karanfil'de turlarsın. Belki bir pazar sabahı Eymir'e gider kahvaltı eder, bisikletle turlarsın. Ama ölmezsin, ölmemelisin; o kadar güzel bir şehirdir.


Eğer dün gece huzurla uyuduysanız sorun büyük demektir!


Hepimiz diyoruz, Fransa için ayaklanan tüm dünya Türkiye için kılını kıpırdatmıyor diye. Öncelikle biz ne kadar üzüldük, ona bakalım. İşe siyaseti karıştırmadan tamamen insani duygularla düşünebildik mi? Kabul ediyorum siyasetle çok iç içe bir konu ancak akla ilk gelen iktidar, muhalefet, hükümet olmamalı. Bu olaylar bu kadar artmadan önce bir patlama olduğunda iktidarın umursamazlığından, muhalefetin saçmalamalarından dem vurup "Kahrolsun PKK" gibi düşüncelere giriyordum. Ancak dünkü olayda boğazım düğümlendi önce, sonra yok olan gelecekleri düşündüm tek tek. ODTÜ'de okuyanlar/mezunlar, beraber giden arkadaşlar, sosyal medyada paylaşım yaptıktan dakikalar sonra patlamada ölen insanlar... Çoğu genç insanlar... Endişeli yakınlar, telefonlara sarılanlar, ülke olarak bunu hakediyor muyduk? Kim hakederdi?


AnKARA... Artık Gençlerimiz de Sağ Olsun!


Alışmayın arkadaşlar, alışmayın!


Bırakın "Hayat devam ediyor" laflarını, bizler için devam eden hayat şu an onlarca insan için devam etmiyor, etmeyecek. Şu an bu satırlarını okuyorsan, dün ölmedin demektir! Ama bundan sonraki felakette ardından yazılacak yazıları okuyabileceğimizin garantisi var mı mesela? Acıya alışmayın, ölümleri görmezden gelmeyin. Bağırın,çağırın, tepkinizi belli edin. Orada burada siyaset tartışmayın, ölenlerin de sevenleri olduğunu, can taşıdığını unutmayın. Umursamaz olmayın, umut sizsiniz, gelecek sizsiniz, her şeyi düzeltme yeteneği olan sizsiniz. "İki ağaç için ortalığı karıştıranlar susuyor!" diye polemik yaratacağınıza siz bir şeyleri düzeltmek için uğraşın. Unutmayın; bugün başkasınaysa yarın size. Başımız sağolsun Türkiye'm...


Ve insanlar katlediliyor...


Ağaçlardan ve danalardan daha rahat, daha kolay, daha çok...

AnKARA... Artık Gençlerimiz de Sağ Olsun!
29 Cevap