Çoğu insanda alışkanlıktan kaynaklı olarak gelişiyor. İhtiyaç dışı alışveriş çılgınlığın başka hiçbir açıklaması olamaz. Bazılarında hastalık boyutuna kadar ilerliyor...
Çünkü görünüm son zamanlarda fazlasıyla önemli. Gençlerde giyimleriyle iyi görünmek istiyorlar haliyle. Her dönemde gençler alışveriş çılgınlığı yaşarlar
Bende bir genç olarak kesinlikle sosyal medya etkisi diyorum. Herkes sosyal medyadaki insanlar gibi olmak moda olan şeyleri almak istiyor. Ben de dahil buna. Mesela önceden pazarcıların para koymak için kullandığı bel çantası bi ara moda oldu ve normalde kimsenin almayacağı bir şeyi herkes almaya başladı. Ve tabi ki insan ne kadar kabul etmese de beynimize yerleşmiş bir güzellik ve lüks algısı var. Fenomenlerden ünlülerden gördüğümüz şeylere özeniyoruz. Herkes de var ben de niye olmasın mantığı ile. Bu malesef durdurulamaz. Bir şey. Zaten satış politikaları da bu yüzden hep genç kesime uygulanıyor. Biraz da içimizdeki boşluğu doldurmak için diyelim. Ben açıkcası boş zaman aktivitesi olarak görüyorum ve çok seviyorum
Zamanın ve teknolojinin getirisi. Bizden önceki kuşak yokluk ile büyütüldü. İstekler karşılanmadı. Çevresel şartlarda uygun değildi. Değişimin başında kendisinin göremediğini çocuğu görsün istedi. Didindi çabaladı ve Kuşaklar böyle devretti. Şimdi hepsi tam tersi. Kapitalizmin istediği de bu değil mi?
Ailelerden kaynaklanıyor. arkadaş çevresi gördükleri falan değil. onların ailesinin varlık ve rahatlığı hepsini etkiliyor tabi. ama herşeyi çabalamadan elde etmeye alışmış bir nesil geliyor maalesef.
bunun yasla alakasi yok kapitalizm sekuler birdin gibi tapinaklari alisveris merkezlerine gidip tuketeret dini vecibelerini yerine getiren global bir kapitalist cemaat var dunyada...
En İyi Kız Görüşü