Neyse, bunun üzerinden 4 ay geçti ama hala çok hassas, kapı çalar korkup saklanır uzun süre çıkmaz, kapı çalmasa dahi kapıya yönelsek bile biz onu götüreceğiz sanıp yine korkuyor.
Kolay değildi yaşadıkları o yüzden belki zamana ihtiyacı vardır ama üzülüyorum böyle gördükçe. Var mı yapabileceğim bir şey?
Öncelikle çok geçmiş olsun. Bir kedi babası olarak kaygınızı paylaşıyorum. Kediler, köpekler ve diğer pek çok hayvan türü de insanlar gibi yaşanılan travmatik olaylardan sadece beden olarak değil psikolojik olarak da etkilenirler.
Bu travmalara bağlı olarak da davranışsal değişiklik gösterirler. Travmalara bağlı değişen bu davranışlar genellikle çekinme, korkma ve uzak durma çabası ile birlikte saldırganlık da olabilir. Bu gibi durumlarda mutlaka varsa stres kaynaklarını (aşırı ses, aşırı ışık vb) azaltmak veya uzaklaştırmak ya da dostunuza stresi azaltacak destek tedavi uygulamaları için bir uzmandan yardım almak en doğru yaklaşım olacaktır.
Uzman veteriner hekim sizinle yapacağı görüşmede; travma ve sonrasındaki davranış bozukluklarını görüşecek ve sonrasında da antidepresanlardan feromonlara kadar değişik bir yelpazede uygun olan bir destek tedavi ile sizin de evde dikkat etmeniz gereken diğer detaylar konusunda yardımcı olacaktır.
Detaylı bilgi ve bu konuda size yardımcı olabileceğini düşündüğüm bir sayfa için bu link’i ziyaret edebilirsiniz.
Ayrıca dilerseniz yine size konusunda uzman bir veteriner hekim hocamızın bilgilerini ayrıca iletebilirim.
Mutlu seneler
Uyanış
Uyanış bey çok teşekkür ederim, attığınız linki inceleyip gerekli şeyleri yapacağım :)
Rica ederim. Dilerim dostunuzla en kısa sürede eski günlerinize geri dönersiniz🙏