Evet yapıyor ne bekliyorsun ki insan bile günde ortalama 100 tel saç döküyor o hayvanın tüm vücudu tüy kaplı.
Bakımı hakkında şöyle diyim küçükken çok tatlı yaptıkları seni rahatsız etmiyor hevesinde daha yeni olduğu için toleras gösteriyorsun. Ama büyüdükçe özellikle yaşlanmaya başlayınca sağlık sorunları başlıyor. İdrar yolu problemi özellikle çok kötü evin her yerinde idrar kaçırıyor ya da sağlık konusunda başka problemler yüzünden ameliyat masrafları olabiliyor.
Tüm hayatını kediye göre belirlemen gerekiyor uzun uzun tatile gidemezsin ya da veterinere gitmesi gibi zamanlara göre hayatını düzenleme lazım.
İsal olmasından bahsetmedim bile bir anda oda ortasında bok filan bulabilirsin. Bu küçük küçük sorunlardan kimse bahsetmiyor herkes kedi iyi yükü, sorumluluğu az çok kolay diye bahsediyor ama yalan sahiplenenlerin çoğu bırakmak zorunda kalıyor sorumluluğu kaldıramıyorlar. Yok tüy sorunu az olur şöyle böyle diye anlatıyorlar gidip insanlar sahipleniyorlar sonra internet sitelerinde çocukları ve gençleri görüyoruz "annem tüyden dolayı kedimi evden gönderiyor" diye. Her şeyi düzgünce düşünüp sahiplenmelisiniz.
En ufak kırık masrafı 1000tl den başlıyor, isal olunca bir kere veteriner kontrolu, kan tahlili, ilaç... derken masrafı oluyor. Yani ne sanıyorsunuz sadece mama masrafımı olcak sanıyorsunuz yanınıza bir canlı alıyorsunuz bebek gibi bir şey hemde tabiki sağlık sorunları olcak. İlk hastalanmasında "biz bakamıyoruz tedavisini karşılayamıyoruz tedavi edicek birine sahiplendicez" diyorlar, o canının psikolojisi ne olucak oyuncak mı bu elden ele gezsin.
1|0
0|0
Görüş hala geçerli mi?
Görüş sahibi
2 ay
Kumu kötü olursa yayılan bok kokusu, midesi kötü olunca iyi kuma rağman boktan saçılan leş gibi koku, halının üzerine ya da koltuğa tüy kusma, kustuğu tüyün iğrenç kokusu, istediğin kadar paspas al kapalı kum kabı al pati arasına giricek kumun tüm eve saçılması...
Cidden ben de bunları merak ediyordum tamam kediler iyi hoş ama masrafları çok fazla :(( Bunlardan dolayı ailem istemiyor zaten her şeyin en iyisini alman lazım felan diyolar ve ben hayatımda hiç bakmadım nasıl olur bilmediğim için emin değilim sonuçta tüyle bitmiyor her şey.
Evcil hayvan beslemenin çok zorluğu var. Mesela aşıları ve o saçma sapan fiyatları Kedi Kuduz Aşısı Fiyatı: 60 TL’ dir. Kedi Karma Aşısı Fiyatı: 80 TL’ dir. Kedi Lösemi Aşısı Fiyatı: 70 TL’ dir. Kedi FIV Aşısı Fiyatı: 100 TL’ dir. Kedi İç Parazit Aşısı Tablet Fiyatı: 60 TL’ dir. Kedi Dış Parazit Aşısı Fiyatı: 45 TL’ dir. Sadece bunların ne kadar yaptığına bir baksana... Çanta Kedi kumu Tuvaleti Mama kapları Maması Bir diğer zorluğu ise ona aşırı bağlanmak. Ben 4 kedime evlâdım gibi bakıyorum artık. Biri Allah göstermesin vefat ederse ben kendime gelemem. Onlarla ilgilenmen ve konuşman lazım. Seni anlıyorlar resmen. Alıştıktan sonra o zorlukları görmüyorsun zaten.
Çok zor değil sadece büyük sorumluluk. Söyle düşün aslında kedi değil bi çocuk bebek sahipleniyorsun. Aşıları olsun, mamaları olsun, hastalığı olsun hepsi birer sorumluluk. Bunlara vakit ayırabileceksen sahiplen tabiki. Tüy konusunda ise aslında bakımlı kediler çok tüy dökmüyor daha çok yaz aylarında o sorun onu yatağında yatırarak çözebilirsin
Mevsimsel tüy dökümü zorlar ama ona sarılınca kucağına gelince sana yoldaş olunca cennette sanırsın kendini Saf sever temiz hayvandır seni anlar kötü hissettiğinde o hep yanındadır Herşeyin zorluğu vardr zor olan şey çok güzeldr. Beslersen pişman olmazsn, tavsiye ederim..
5 tane kedim var yok öyle bi zorluğu. Yıkama derdi yok. Mama ve suyunu eksik etmemekle birlikte kumunu değiştirmek temiz tutmak yeterli oluyor. Tüy dökümü ise kullandığın mamanın da etkisi oluyo kalitesi biraz onu etkiliyo yani ama mevsim geçişlerinde ne yaparsan yap dökülüyo fakat çözümü kolay yani. Elektrikli süpürge denen bişey var, tüy toplayıcı rulolar var, hiç yoksa koli bandı var yaa. Mis gibi tüy topluyor
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş